Çubuk Hacılar Köyü

Çubuk Hacılar Köyü

Hacılar Köyü Haberleri, Çubuk Hacılar Köyü Güncel Son Dakika Gelişmeleri, Hacılar Köyü İle İlgili Tüm Video, Fotoğraf Ve Haberler, Ankara Köyleri Arasında Yer Alan Hacılar Köyünde Vefat Edenler, Köyün Eski Adı Haberimizde.

Çubuk Hacılar köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Hacılar köyü son dakika gelişmeleri, Hacılar köyüne özgü yemekler, Çubuk Hacılar köyünün tarihi, Hacılar köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Hacılar köyüne ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

Hacılar, Ankara ilinin Çubuk ilçesine bağlı bir köydür. Yolunuz İç Anadolu bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Hacılar Köyü Resimleri ve Hacılar köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

Çubuk Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. İç Anadolu yöresine özgü haber kanalı var mı? Çubuk Ankara Arası Kaç Km? Çubuk Hava Durumu? Ankara Köyleri ve Çubuk Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesiniz demektir.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Ankaralı iseniz Ankara Doğumlu Ünlüler e göz atmak yararınıza olacaktır. Ankaralı Ünlüler arasında Çubuk Hacılar Köyünde doğan biri var mı? Çubuk Doğumlu Ünlüler Kimler?

Hacılar, Ankara ilinin Çubuk ilçesine bağlı bir mahalledir.

Horasan'dan gelen ve yolu bu vadiye düşen 3 hacı kardeşten birisinin ailesi ile buraya yerleşmesi sonucu köye "Hacılar" adı verilmiştir. Bazı araştırmacılara göre ise, Ankara Savaşı'nın yapıldığı 1402 yılında kurulmuştur.

Mahallenin gelenek ve görenekleri hakkında bilgi yoktur.Yemekleri; bazlama, hoşmerim, yayla çorbası (yoğurt çorbası), soğuk aş, bunlardan bazılarıdır.Ankara il merkezine 60 km., Çubuk ilçesine 22 km. uzaklıktadır. Köy civarında meşe ve çam ormanları mevcuttur.

Mahallede, ilköğretim okulu vardır ancak kullanılamamakta, taşımalı eğitimden yararlanılmaktadır. Mahallenin hem içme suyu şebekesi hem kanalizasyon şebekesi vardır. Bir camisi bulunmaktadır.Mahalleye çubuk istikametinden yaklaşan yol asfalt olmasına rağmen, köy içi yollar hali hazırda topraktır. Genel kullanıma açık, köy içerisinde iki adet, civar dağlık kesimlerinde ise yirminin üzerinde çeşmesi bulunmaktadır.

 

 

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.