Çü’de Akademik Yıl Açılışı

Çü’de Akademik Yıl Açılışı

Adana Valisi Mahmut Demirtaş, Çukurova Üniversitesi'nin (ÇÜ) Akademik Yılı açılışında, "Sizlerden beklentimiz milletimizin yaklaşık 1 asır önce yazdığı...

Adana Valisi Mahmut Demirtaş, Çukurova Üniversitesi'nin (ÇÜ) Akademik Yılı açılışında, "Sizlerden beklentimiz milletimizin yaklaşık 1 asır önce yazdığı şanlı kahramanlık destanını ve aynı destanın 15 Temmuz'daki cismani tezahürünü hep diri tutmanızdır" dedi.

Vali Demirtaş, Mithat Özsan Amfisi'nde düzenlenen Çukurova Üniversitesi'nin 2016-2017 Akademik Yılı açılış töreninde yaptığı konuşmada, 15 Temmuz darbe girişiminde, milletin ve devletin kararlı duruşundan dolayı PKK, FETÖ ve DAEŞ gibi eli kanlı terör örgütlerinin planlarının boşa çıktığını ifade etti. Demirtaş, "Ülke olarak gerçekleştirdiğimiz başarılar bazı hainlerin kirli planlar yapmalarına neden olmuştur. 15 Temmuz gecesi FETÖ'nün darbe girişimine karşı yediden yetmişe her kesimden vatandaşlarımız vatanları için, bayrakları için, gelecek nesillere bağımsız bir ülke bırakmak gayesiyle gözlerini kırpmadan şehit ve gazi olmuşlardır. Sizlerden beklentimiz de milletimizin yaklaşık 1 asır önce yazdığı şanlı kahramanlık destanını ve aynı destanın 15 Temmuz'daki cismani tezahürünü hep diri tutmanızdır" diye konuştu.

ÇÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Kibar ise 15 Temmuz günü yaşanan hain darbe girişiminde karşısında yüce milletin milli iradeyi sahiplenerek ve demokrasiden yana olarak büyük bir kahramanlık örneği gösterdiğini ifade ederek, "Yaşamak idealimize kast eden hain terör saldırılarını bölücü mihraplara karşı hepimiz daha dikkatli, sakin ve sağduyulu olmalıyız. Barış içerisinde kardeşçe bir ortamda yaşadığımız ve işimize odaklandığımız zaman Türk milleti olarak ne kadar büyük işlere imza atabileceğimizi çok iyi biliyoruz" dedi.

Çağdaş Türkiye'nin gelişimine Çukurova Üniversitesi'nin büyük katkıları olduğunu belirten Rektör Mustafa Kibar şöyle devam etti:

"Çukurova Üniversitesi pek çok üniversitenin kuruluşuna katkıda bulunmuş ve yurdun dört bir tarafında yeni bilim yuvalarının ışığı yol göstericisi olma onurunu yaşamıştır. Halen üniversitemizde 17 fakülte, 4 yüksek okul ve 1 devlet konservatuvarında birinci eğitim, ikinci eğitim, uzaktan eğitim ve İngilizce eğitim olmak üzere 86 lisans programı yürütülmektedir. Yanı sıra 12 meslek yüksek okulumuzda 94 ön lisans programı, 3 enstitümüz bünyesinde ise 127 yüksek lisans ve 95 doktora programımızı sürdürülmektedir. 2016-2017 eğitim öğretim yılına 14 bin 711'i ön lisans, 33 bin 810'u lisans ve 6224'ü ise lisans üstü olmak üzere toplam 54 bin 745 kayıtlı öğrenci ile başlıyoruz."

Konuşmaların ardından Çukurova Üniversitesi Devlet Senfoni Orkestrası tarafından klasik müzik dinletisi sunuldu.

Törene, Yüksek Öğretim Kurulu (YÖK) Kalite Kurulu Kurumsal İş Değerlendirme Komite Başkanı Prof. Dr. Tuncay Göğeroğlu, akademisyenler, öğretim üyeleri ve öğrenciler katıldı.

Çü’de Akademik Yıl Açılışı

Çü’de Akademik Yıl Açılışı

İHA

Kaynak:Haber Kaynağı

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.