Cumhuriyet Gazetesi yazar ve yöneticilerinin yargılandığı dava öncesi basın açıklaması

Cumhuriyet Gazetesi yazar ve yöneticilerinin yargılandığı dava öncesi basın açıklaması

Aralarında Ahmet Şık'ın da bulunduğu Cumhuriyet Gazetesi yönetici ve yazarlarının yargılandığı 19 sanıklı dava öncesi Çağlayan'daki İstanbul Adalet...

Aralarında Ahmet Şık'ın da bulunduğu Cumhuriyet Gazetesi yönetici ve yazarlarının yargılandığı 19 sanıklı dava öncesi Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayı önünde basın açıklaması yapıldı.

Cumhuriyet Gazetesi yönetici ve yazarlarından gazeteci Ahmet Şık'ın da aralarında bulunduğu 19 sanığın "silahlı terör örgütüne üye olmamakla birlikte örgüte yardım etme" suçundan yargılanmasına devam ediliyor.

Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayı önü ve karşısındaki meydanda yoğun güvenlik önlemi alınırken, duruşma öncesi davanın tutuksuz sanıkları, avukatlar, CHP milletvekilleri ve Cumhuriyet gazetesi okuyucuları Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayı önündeki meydanda toplandı.

"Bugün buradan arkadaşlarımızı da alıp gitmek istiyoruz"

Grup adına basın açıklaması yapan Faruk Eren, "Akın Atalay, Murat Sabuncu, Kadri Gürsel, Ahmet Şık ve Emre İper bir kez daha hakim önüne çıkacak. Daha ilk duruşmada iddianamenin çökmesine rağmen arkadaşlarımızın cezaevinde tutulmasındaki ısrar devam ediyor.Arkadaşlarımız aylardır mesleklerinden, sevdiklerinden ve özgürlüklerinden mahrum. Bugün buradan arkadaşlarımızı da alıp gitmek istiyoruz. Sadece beş arkadaşımız için değil.160'tan fazla gazeteciyi tutuklayan Türkiye, dünyadaki en büyük gazeteci hapishanesi durumuna geldi. Bu tabloyla gurur duymayın, aksine utanın ve gazetecilerin özgürlüklerini geri verin" dedi.

Grup, açıklamanın ardından, İstanbul 27'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülecek olan duruşmaya katılmak üzere adliye binasına girdi.

İHA

Kaynak:Haber Kaynağı

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.