Dans Müziğinin En Önemli İsimlerinden Maceo Plex, Zorlu Psm’de Sahne Alacak

Dans Müziğinin En Önemli İsimlerinden Maceo Plex, Zorlu Psm’de Sahne Alacak

Raxon ve Fred Lenix’in de sahne alacağı unutulmayacak bir gecede Maceo Plex presents Ellum Artists projesiyle 27 Mart’ta yeniden Zorlu PSM’de olacak.

Kuşkusuz dans müziğinin en önemli isimlerinden Maceo Plex, 20 yılı aşkın süredir devam ettirdiği yaratıcılık barındıran müzikal kariyerini sergilemek için Raxon ve Fred Lenix’in de sahne alacağı unutulmayacak bir gecede Maceo Plex presents Ellum Artists projesiyle 27 Mart’ta yeniden Zorlu PSM’de olacak.

Maceo Plex

Maceo’nun arkasındaki evrimsel süreci açıklamak için 1993’e, yaratıcılığının başlangıcına geri gitmeliyiz. Ürettiği titreşimler ses ve müzikle sonuçlanan vinil diskleri tutmak için tasarlanmış daire biçiminde bir çift nesne Maceo’nun ilgisini çeker. Kısa süre sonra, 90’lı yılların ilk dönemindeki rave kültüründe kendisine hızla popülerlik kazandıran techno, elektro ve house müzik karışımları icat etmeye başlar. Techno ve elektronun seslerinden etkilenen Maceo, daha sonra Mariel Ito ya da Maetroik gibi çeşitli isimlerle bilinen teknolojik açıdan gelişmiş bir varlığa dönüşür. Maceo (diğer adıyla Maetrik) dünyayı gezerek Rex, Cocoon, Fabric, Womb gibi en iyi gece kulüplerinden bazılarında çalmıştır.
2010’un sonunda ileri görüşlü Crosstown Rebels plak şirketi tarafından piyasaya sürülen Maceo’nun “Vibe Your Love” isimli single’ı, Wolf & Lamb klanından Zev’in ağır funk remikslerini içermektedir. 2011 ise, Maceo’nun bugünkü duygu dolu enerji topuna dönüşümünün kaydı niteliğindeki ilk uzunçalar albümü “Life Index” piyasaya sürülmüştür.
Maceo Plex’in 2018 yılından beri yayınladığı, duyumsal katmanları altında sahip olduğu çok yönlülüğün seviyesini açıkça ortaya koyan; dünya dışı müziğini ve “techno dünyasındaki mutasyonu” kusursuz aktaran EP’ler serisi onun zamanının ötesinde bir sanatçı olduğunun kanıtı niteliği taşıyor. Yaratıcılığın sınırlarını her üretimiyle ortadan kaldıran Maceo Plex, vurucu beat’leri ve rakip tanımayan techno tecrübesiyle 27 Mart’ta yeniden Zorlu PSM Turkcell Sahnesi’nde!

Raxon

Mısır doğumlu ve Barcelona merkezli Raxon, tutku ve kararlılığın sizi olmak istediğiniz yere götüreceğine dair bir kanıt. Stüdyoda ter döktüğü günler, geceler, aylar ve yıllar, karşımıza günümüze dek yayınladığı EP’lerle çıkıyor. Dubai’de mimarlık okuyup, çalışan sanatçı, 2010 yılında elektronik müziğe odaklanarak kariyerine bambaşka bir yön verdi. Bu seslerle yaptığı yolculuk onu 2014’te büyüleyici şehir Barselona’ya götürdü. Burada Ellum, Diynamic, Kompakt, Cocoon gibi saygın etiketlerden müziği tüm dünyaya yayıyor.

Fred Lenix

Fred Lenix, İstanbul merkezli bir Brezilyalı müzik yapımcısı / DJ. Müzik, henüz 7 yaşındayken tutkusu haline geldi, aynı zamanda profesyonel bir DJ / Yapımcı olan amcasıyla, 90’lı yıllarda Brezilya çevresindeki birçok kulüpte çaldı. Bir süre müzik endüstrisinde bulunduktan sonra Fred, Maceo Plex’in saygın “Ellum Audio” etiketindeki ilk EP’sini yayımladı. Kısa bir süre içerisinde hızla yükselen yetenek, Maceo Plex, Odd Oswald, Ellum’dan Stephan Barnem ve Wehbba, Rodriguez Jr ve Furcoat gibi saygın isimlerin desteğini kazanmayı başardı. Fred Lenix, fütüristik sahnesini ileriye götüren genç bir yetenek.

Kaynak:Haber Kaynağı

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.