Darıca Bayramoğlu Köyü

Darıca Bayramoğlu Köyü

Bayramoğlu Köyü Haberleri, Darıca Bayramoğlu Köyü Güncel Son Dakika Gelişmeleri, Bayramoğlu Köyü İle İlgili Tüm Video, Fotoğraf Ve Haberler, Kocaeli Köyleri Arasında Yer Alan Bayramoğlu Köyünde Vefat Edenler, Köyün Eski Adı Haberimizde.

Darıca Bayramoğlu köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Bayramoğlu köyü son dakika gelişmeleri, Bayramoğlu köyüne özgü yemekler, Darıca Bayramoğlu köyünün tarihi, Bayramoğlu köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Bayramoğlu köyüne ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

Bayramoğlu , Kocaeli ilinin Başiskele ilçesine bağlı bir köydür. Yolunuz Marmara bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Bayramoğlu  Köyü Resimleri ve Bayramoğlu  köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

İzmit Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. Marmara yöresine özgü haber kanalı var mı? Başiskele Kocaeli Arası Kaç Km? Darıca Hava Durumu? Kocaeli Köyleri ve Başiskele Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesiniz demektir.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Kocaelili iseniz Kocaeli Doğumlu Ünlüler  e göz atmak yararınıza olacaktır. Kocaelili Ünlüler arasında Darıca Bayramoğlu Köyünde doğan biri var mı? İzmit Doğumlu Ünlüler Kimler?

Bayramoğlu, Kocaeli ili, Darıca İlçesi'ne bağlı bir mahalledir.

1956 yılına kadar “Üç Burunlar” adıyla bilinen yarımada, birkaç müteşebbisin girişimi neticesinde, günümüzde de halen kullanılmakta olan “Bayramoğlu” adını almıştır. Devlete ait resmi kurum ve kuruluşlar başta olmak üzere, yarımada ve çevresinde inşa edilen tüm yapı ve alanlar; kamp, dinlenme tesisi ve yazlık mesken olarak inşa edilmiş ve bunun neticesinde Bayramoğlu, İstanbul ‘a en yakın tatil beldesi olma özelliğini, günümüze kadar sürdürmüştür.

Bayramoğlu, bir tatil beldesi olmasının yanı sıra, konumu gereği de çok stratejik bir öneme sahiptir. İstanbul ve Kocaeli illerinin tam arasında kalan bu belde, E – 80 İstanbul Anadolu Otoyolu, D–100(E–5) Karayolu, Eskihisar – Topçular Feribot Terminali, TCDD Anadolu Tren Yolu Hattı, Gebze Teknik Üniversitesi, Sabiha Gökçen Uluslararası Havalimanı ve son olarak 2012 yılında hizmete girmesi planlanan Gebze – Halkalı Marmaray Yüzeysel Metrosu ‘nun da yanı başında yer almaktadır.

Beldenin özelliklerinin başında: İstanbul'a 40 km uzaklığı ve doğası gelir. Marmara Denizi'ne doğru uzanan yapısıyla yazaylarında çekim merkezidir. Yazın mahalle nüfusu dört kat artar. Yazlık yerlerde hizmet sektörü varlık gösterir. Birçok otel ve ufak ticarethane vardır.

Mahallede; Basın İlan Kurumu Tatil Köyü, Kastelli siteleri, Palmiye tatil mahallesi, Murat tatil sitesi, Yelkenkaya, Hotel Hegsagone gibi tesis ve simge yapılar vardır.

Ayrıca Bayramoğlu yaz aylarında nüfusunu 2 katına çıkarmaktadır. Bölgedeki plajları haftasonlarında yüzlerce vatandaşı ağırlamaktadır.

İlgili Haberler
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.