Dehb Tedavisiyle Bireyin Hayatı Nasıl Değişir?

Dehb Tedavisiyle Bireyin Hayatı Nasıl Değişir?

Dikkat Eksikliği ve Hiperaktivite Bozukluğu (DEHB) tedavisinde kullanılan yöntemler ve tedavinin bireyin hayatındaki etkileri uzmanlar tarafından açıklandı. DEHB’nin erken tanısının tedavi sürecini olumlu yönde etkilediği belirtildi. Dikkat...

Dikkat Eksikliği ve Hiperaktivite Bozukluğu (DEHB) tedavisinde kullanılan yöntemler ve tedavinin bireyin hayatındaki etkileri uzmanlar tarafından açıklandı. DEHB’nin erken tanısının tedavi sürecini olumlu yönde etkilediği belirtildi.

Dikkat eksikliği ve hiperaktivite bozukluğunun, çocukluk çağında başlayan ve erişkinlik döneminde yaşam boyu devam eden bir rahatsızlık olduğunu belirten uzmanlar, çocukluk çağında tanı almamış bireylerin, erişkinlik çağında tanı alabildiğini ifade ediyorlar.

Psikiyatri Uzmanı Dr. Öğr. Üyesi Emine Yağmur Zorbozan, tanının ne kadar erken konulursa tedavi etmenin o kadar kolay olduğunu vurgulayarak, “Genellikle bu kişilerin hayatında çocukluk çağından beri olan odaklanamama, sabırsızlık, sakarlık, dürtüsellik, okul başarısında düşüklük, dikkat eksikliği, potansiyelin altında kalma gibi sorunlar meydana gelebiliyor.” şeklinde konuştu.

DEHB Tedavisinde Kullanılan Yöntemler Nelerdir?

DEHB tedavisinde bireyin detaylı olarak muayene edildiğini, öyküsünün alındığını ve aynı zamanda bir takım psikometri testleri uygulanarak bütüncül bir tanı konulduğunu belirten Psikiyatri Uzmanı Dr. Öğr. Üyesi Emine Yağmur Zorbozan, tedavi yöntemlerini şu şekilde açıkladı:

  • İlaç Tedavisi: Tanı kesin ve net ise ilaç tedavisi uygulanmaktadır. Bu tedavide stimulan ve nonstimülan ilaçlar kullanılmaktadır.
  • Bilişsel Davranışçı Terapi: Tek başına ilaç tedavisinin yeterli olmadığı durumlarda, bilişsel davranışçı terapi uygulanmaktadır. Bu terapi, günlük yaşamı düzenleme, kişinin kendini tanıması ve işlerini organize etmesi gibi alanlarda destek sağlar.
  • Diyet ve Alternatif Yöntemler: Bazı özel diyet yöntemleri ve alternatif tedavi yöntemleri de DEHB tedavisinde kullanılabilmektedir. (BSHA – Bilim ve Sağlık Haber Ajansı)

Kaynak:Haber Kaynağı

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.