Deniz Çakır Kimdir?

Deniz Çakır Kimdir?

Deniz Çakır bu defa karşımıza eşkiya dünyaya hükümdar olmaz dizisinde Meryem Çakırbeyli olarak çıkıyor. Başrolde Oktay Kaynarca dizideki adıyla Hızır Çakırbeyli ile beraberler.

Başrolde Oktay Kaynarca ve Deniz Çakır'ın rol aldığı Eşkiya Dünyaya Hükümdar Olmaz dizisi oyuncuları salı günlerinin vazgeçilmezi olmaya devam ediyor. Oktay Kaynarca Hızır Çakırbeyli, Deniz Çakır ise Meryem Çakırbeyli karakteriyle karşımızda.

Eşkiya Dünyaya Hükümdar Olmaz dizisi fragmanları dizi biter bitmez sitemizde yayınlanacaktır. Eğer sizde Eşkiya Dünyaya Hükümdar Olmaz dizisi hayranıysanız bizi takipte kalın.

ATV dizileri arasında reyting sıralamasında üst sıralarda olan Eşkiya Dünyaya Hükümdar Olmaz dizisi salı akşamları saat 20:00 de.

Eşkiya Dünyaya Hükümdar Olmaz Dizisi Konusu Çocuk denecek yaşta girdiği yeraltı dünyasının tepesine doğru tırmanmakta olan Hızır Çakırbeyli ve ailesinin hikayesi anlatılmaktadır. Yeraltı dünyasına giren her adam haksızlıklara başkaldırmaya yemin eder. Güçlenip zenginleştikçe kendisi bu haksızlıkların kaynağı olur…
Hızır Çakırbeyli sevda adamıdır… Sevmekten hiç kaçmaz… Sevilmeyi de pek sever… 

Kardeşini, oğlunu, yeğeninin ve ailesinin diğer fertlerini de canından aziz tutar, onlar için fedakar bir "baba"dır… Vefakar bir dosttur… Vazgeçilmez bir ağabeydir. Adil ve cömert bir reistir…

Bu özellikleri onun sonu olacak yerde Hızır'ı yeraltı dünyasında da yüceltir… Sözüne güvenilir, daima iş yapılır bir adam haline gelmişken devletin radarına takılır… Devlet kontrol etmek istediği gayri meşru faaliyetleri yürütmek için ondan iyi bir aday olmadığını düşünür… Bu Çakır'a en büyük olma teklifidir…

Oktay Kaynarca-Hızır Çakırbeyli

Annesi ona Hızır diye hitap ediyor, alemde Hızır Reis olarak anılıyor ve sevenleri ona Çakır diyor. Çakır'ın hayatını değiştiren olay ise ağabeyi Ömer'in hasımları tarafından öldürülmesidir. Çok sevdiği ağabeyinin ondan istediği tek şey olan mühendis olmayı rafa kaldırıp, ağabeyinin intikamını alarak önce cezaevine sonra yeraltı dünyasına giriyor.

Hızır eski kulağı kesiklerdendir, her şeyi duyar… İçindeki ses ona en büyük olacağını söylüyor ama bir taraftan da diyor ki hiçbir şey eskisi gibi olmayacak…

Deniz Çakır- Meryem Çakırbeyli

Çakır'ın karısı Meryem net bir insandır. Çakır'ın Nazlı ile olan ilişkisinin karşısında bile her zaman dimdik ayaktadır. Bir yerde Çakır ondan intikam alıyor diye düşünür. Yoksa kocasının ondan başka birisini sevebileceğine ihtimal vermiyor.

Ailenin erkeklerine bir şey olsa bu kocaman mafya ailesini Meryem rahatlıkla yönetebilir. Böyle sevgi dolu bir kadın gerektiğinde ölüm emri verebilir mi? Söz konusu ailesi ise ve öldürülecek olan bunu hak ediyorsa evet…

Tüm oyuncular ise şöyle; Oktay Kaynarca-Hızır Çakırbeyli, Deniz Çakır-Meryem Çakırbeyli, Sanem Çelik-Ceylan, Tarık Ünlüoğlu-Ünal Kaplan, Yunus Emre Yıldırımer-Alpaslan Çakırbeyli, Ozan Akbaba-İlyas Çakırbeyli, Sabina Toziya-Hayriye Çakırbeyli, Kenan Çoban-Fahri, Turgay Tanülkü-Şahin Ağa

Deniz Çakır Kimdir | Eşkiya Dünyaya Hükümdar Olmaz

deniz-cakir.jpg

Deniz Çakır (d. 31 Aralık 1982, Ankara) Türk oyuncu.

İlk televizyon deneyimi olan Kadın İsterse deki Alev rolüyle tanındı. Ama asıl çıkışını Yaprak Dökümü adlı dizideki Ferhunde karakteriyle yapmıştır.

Deniz Çakır, 31 Aralık 1982 tarihinde Ankara'da dünyaya geldi. Kendisi Hacettepe Üniversitesi Ankara Devlet Konservatuvarı Tiyatro Bölümü'nden mezun olmuştur. Ayrancı Süper Lisesi'nde okumuştur. Bu dönemde sık-sık tiyatro oyunlarına giden Çakır, bir gün yine bir oyunda Zeynep Eronat'ın performansından çok etkilenmiş ve böyle oyuncu olmaya karar vermiştir. Kendisine bu dönemde hocalık etmiş isimlerden biri de Cihan Ünal'dır.

 Küçükken taklit yapmayı sevdiği ve en çok Emel Sayın'ı taklit eden, Ankara'da yaşayan Deniz mezun olduktan sonra İstanbul'a yerleşme kararı almıştır. Konservatuvardan mezun olmadan önce Ankara Radyosu'nda, radyo tiyatrosu yaptı ve radyo reklamı seslendirdi.

Birol Güven yeni dizisi Kadın İsterse için en sonunda Deniz Çakır'da karar kılmış ve oyuncu, yardımcı fakat önemli bir rol[kaynak belirtilmeli] olan Alev rolüyle ilk televizyon deneyimini yapmıştır. Dizide başta Hülya Avşar ve hocası Cihan Ünal olmakla önemli bir kadro ile çalışan Çakır için bu iyi bir başlangıç oldu. Dizinin ratinglerinin iyi olması sayesinde önce Star TV'de daha sonra Show Tv'deki yayınıyla dikkat topladı.

Dizinin sona ermesinin ardından Birol Güven'in başka yazdığı bir dizi olan sitcom İki Arada Aşk adlı dizide başrolde yer aldı. Birol Güven kendisinin gelecekte büyük bir yıldız olacağından hiçbir süphesi olmadığını belirtti. Bu sefer, önceki dizideki kötü kadın imajıni yıkmayı başarsa da, dizi başka bir kanala transfer olunca düşük ratingler yüzünden yayından kaldırıldı. Bu dizinin ardından yine iyi bir karakteri oynadığı İşte Benim (veya diğer adıyla Evet Benim) dizisinde yer aldı. Bir yaz dizisi olan bu dizi rol aldığı önceki iki dizinin aksine birçok karakteri ve onların hayatlarını ele alıyordu. Daha önce yer aldığı dizilerden en az bölüm yayınlanan bu yaz dizisi, çok geçmeden yayından kaldırıldı.

Deniz Çakır en büyük çıkışını Reşat Nuri Güntekin'in aynı adlı romanından günümüze uyarlanan Yaprak Dökümü dizisiyle yaptı. Dizi sayesinde tecrübesi ve popülaritesi artan Deniz Çakır dizide en önemli karakterlerden biri olan Ferhunde rolüyle dikkat toplamayı başardı. Dizideki oyunculuğu kendisine 2010 senesinde ilk kez takdim edilen İsmail Cem Televizyon Ödülleri'nde En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu - Dram ödülü kazandırdı. Çakır, hatta bu sayede diğer bazı ülkelerde de başta Bulgaristan ve Azerbaycan olmakla hayranlar kazandı.

Bu sıralarda İstanbul Devlet Tiyatrosunda "Uyarca" isimli oyunda yer almıştır. Deniz Çakır dizideki oyuncular arasında özellikle Halil Ergün ile yakın bir arkadaşlık kurmuştur. Kendisi TV8'de katıldığı bir programda Ergün'ün kendisinin oyunculuğunun gelişmesinde çok büyük katkısı olduğunu dile getirmiştir. Deniz Çakır 2008 senesinde Özlem Akova'nın yönetmenliğini yaptığı Kako Si? filminde başrolü üstlendi. Filmin 2010 senesinin sonlarına doğru vizyona girmesi bekleniyor.

Berlin Film Festivali için yapılmış filmin fragmanı uzun süre yayınlanmış olsa da Türkiyede vizyonlara girmemiştir. Çakır, bu dönemde filmin festival filmi olduğunu ve vizyona gireceğini zannetmediğini söylemiştir. Yakında gösterime girmesi beklenen Emre Şahin'in yönetmenliğini yaptığı 40 isimli sinema filminde yine başrolde yer almıştır. Şahin, rolü sadece onun için yazdığını söylemiştir.

Bir çanta etrafında dönen hayatları konu alan film Deniz Çakır'ın oynamayı kabul ettiği iki filmden biri. Daha önce birçok proje teklifi alsa da sadece arşive konulucak işlerde yer alarak daha iyi bir kariyer çizmeyi planladığını belirtti. Oyuncu, Avrupa Yakası isimli dizinin bir bölümünde de konuk oyuncu olarak yer almıştır.

Çakır, 2009 senesinde Aşk Sözleri isimli bazı William Shakespeare oyunlarının karışımı olan bir tiyatro oyununda yer aldı. Oyundaki performansıyla Afife Jale Ödülleri'nde bir adaylıkla onurlandırıldı. Oyuncu bunun dışında seslendirmeler 'de yapmaktadır. Reklamlar dışında Iron Man ve Kung Fu Panda gibi bazı filmlerde seslendirme yapmıştır.

Çakır, Özcan Deniz'in Ya Sonra filminde Didem karakteri ile sinemada 3. başrolü üstlenmiştir. Ya Sonra şarkısını seslendirerek, herkesi şaşırtan oyuncunun da etkisiyle parça Yılın en çok tıklanan soundtrack müziği olmuştur.

Eylül 2011 tarihinde başlayan İffet adlı dizide yer almaktadır. Namus kavramını sorgulayan dizide, İbrahim Çelikkol, Zuhal Olcay ve Melike Güner de oyuncu kadrosunda yer alan isimlerdendir. Daha Sonra 2013 yılı Ocak ayının ilk haftasında Şah Sultan rolüyle Muhteşem Yüzyıl dizisinin kadrosuna katılmış, bir sezonluk performanstan sonra ayrılmıştır.

Şu an hala devam etmekte olan Eşkıya Dünyaya Hükümdar Olmaz dizisinde Meryem karakterini canlandırmaktadır. Eş zamanlı olarak Ece Temelkuran'ın aynı adlı kitabından esinlenerek yazılan bunalım komedisi oyunu "Bütün Kadınların Kafası Karışıktır.'' da oynamaktadır.

Birkaç yıldır fotoğraflar çeken Çakır, fotoğraf sanatçısı Serdal Güzel ile yakında açacağı 'Rabarba' adlı fotoğraf sergisi için hazırlanıyor.

Kendisi 2009 senesinde Okan Bayülgen'in sunduğu Sade Vatandaş programına konuk olarak, bu projesini anlatmıştır. Her zaman fotoğrafçılığa ilgi duyan Deniz Çakır, programda bu projesi için sponsora ihtiyacı olduğunu belirtmiştir ve fotoğraf çekme konusunda Yaprak Dökümü'nün yönetmeni Mesude Erarslan'ın kendisini teşvik ettiğini anlattı.

Deniz Çakır, internet üzerinde en çok hayranı olan 20 Kadın Türk Televizyon oyuncusu arasında yer almaktadır. Ayaklı Gazete isimli sitenin anketinde Türkiyedeki en güzel yüzlerden biri seçilen Çakır, e-kolay tarafından "Türkiye'nin en sevilen "kötü kadını"" adlandırıldı. Çakır 32 bin kişinin katıldığı bir ankette Türkiye'nin en güzel 10 ünlüsü listesinde de yer almıştır.

Türkiye'nin önde gelen erkek dergilerinden "Boxer dergisi", ülkenin en seksi kadınlarından biri olarak gösterdi. Yaprak Dökümü dizisi ünlendikten sonra dizinin ilk bölümlerinde hikâyede önemli bir yer alan, sadece saniyeler süren ve hiçbir çıplaklık içermeyen bir sevişme sahnesi internette rekorlar kırmaya başladı. Bu yüzden sinirlenen başarılı oyuncu, her ne kadar oyunculuğa sınır koymadığını söylese de oyunculuğunu gölgede bırakacak sahnelerde yer almayı düşünmediğini söyledi.

Deniz Çakır  Hangi Film ve Dizilerde Rol Almıştır?

2004-2006    Kadın İsterse    Alev    Star TV, Show TV    TV dizisi
2006- 2010    Yaprak Dökümü    Ferhunde    Kanal D    TV dizisi
2005    İki Arada Aşk    Gizem    atv    TV dizisi
2006    Evet Benim / İşte Benim    "Barmaid" Funda    -    TV dizisi
2006    Avrupa Yakası    Serap-Konuk Oyuncu    atv    Tv dizisi
2008    Kung Fu Panda    Usta Engerek    -    Türkçe seslendirme
2008    Donkey Xote        -    Türkçe seslendirme
2008    The Simpsons: Movie    Rod ve Todd Flanders    -    Türkçe seslendirme
2008    Iron Man    Virginia "Pepper" Potts    -    Türkçe seslendirme
2009    Kako Si?    Lidya    -    Sinema filmi
2009    40    Sevda Hemşire    -    Sinema filmi
2010    Iron Man 2    Virginia "Pepper" Potts    -    Türkçe seslendirme
2011    Ya Sonra    Didem    -    Sinema filmi
2011    Cam    İpek    -    Tiyatro
2011    İffet    İffet    Star TV    TV dizisi
2013    Muhteşem Yüzyıl    Şah Sultan    Star TV    TV dizisi
2014    Yasak (dizi)    Calibe    Atv    TV dizisi
2015    Konuşan Resimler            Sergi, Türkçe Seslendirme
2015-günümüz    Eşkıya Dünyaya Hükümdar Olmaz (dizi)    Meryem Çakırbeyli    Atv    TV dizisi

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.