Devlet Tiyatrolarında Sevindiren Artış

Devlet Tiyatrolarında Sevindiren Artış

Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Özgül Özkan Yavuz, Devlet Tiyatrolarında seyirci sayısının 1 milyon 700 bini aştığını, 2002’de 23 olan sahne sayısının 68’e yükseldiğini açıkladı. Oyunları ilk kez DT sahnesine çıkan yerli yazarlara ödüllerini

Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Özgül Özkan Yavuz, Devlet Tiyatrolarında seyirci sayısının 1 milyon 700 bini aştığını, 2002’de 23 olan sahne sayısının 68’e yükseldiğini açıkladı.
Oyunları ilk kez DT sahnesine çıkan yerli yazarlara ödüllerinin takdim edildiği “2. Yerli Yazarlar Buluşması”nda konuşan Bakan Yardımcısı Yavuz, DT’nin gerek halktan gördüğü yakın ilgi gerekse kültür sanat hayatına kattığı değerlerle yüz ağartan kurumların başında geldiğini dile getirdi.
Yavuz, DT’nin Haldun Taner, Necati Cumalı gibi dünya çapında edebi eserler üreten yazarların kıymetli mirasına sahip olduğunu belirterek, “Biz bu mirasın üzerine yeni eserlerin eklenmesinin faydalı olacağını düşünerek, yerli yazarların desteklenmesi için bir an önce gerekli adımları atmaya karar verdik. Özellikle son iki yıldır bu konuda güçlü bir çalışma yürütüyoruz” dedi.
BU YIL 52 OYUN SAHNELENDİ
Türkiye çapında bu yıl 52 yeni oyunun sahnelediğini bildiren Yavuz, ulusal tiyatro yazarlığına katkı sağlamak için çeşitli üniversitelerin, dramatik yazarlık ana sanat dallarıyla oyun yazarlığı atölyeleri gerçekleştirildiğini anlattı. Böylece genç yazarlara ulaştıklarını dile getiren Yavuz, proje kapsamında genç bir yazarın oyunun, İstanbul DT tarafından sahneye konulduğunu belirtti.
DT’nin 12 bölgesinde 23 yerli yazara ait oyunun ilk defa sahnelendiğine işaret eden Yavuz, oyunların büyük ilgi gördüğünü ve neredeyse kapalı gişe oynadığını da sözlerine ekleyerek, “Bu yıl Devlet Tiyatrolarında seyirci sayısı 1 milyon 700 bini aştı, 2002’de 23 olan sahne sayısını bugün 68’e yükseltmenin haklı gururunu yaşıyoruz.” dedi.
Yıl sonuna kadar Edirne ve Ankara’da yeni sahneler açılacağını belirten Yavuz, seyirci kapasitesini her geçen yıl yüzde 50 oranında artırmak istediklerinin altını çizdi.


Kaynak:Haber Kaynağı

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.