Diriliş Osman Karakterini Kim Canlandıracak?

Diriliş Osman Karakterini Kim Canlandıracak?

Diriliş Ertuğrul Dizisi 4. sezonda ekranlara veda etmeye hazırlanıyor. Herkesin aklında aynı soru var. Diriliş Osman dizisi çekilecek mi? Diriliş Osman da Osman Bey karakterini kim canlandıracak?

Diriliş Ertuğrul'un başrol oyuncusu Engin Altan Düzyatan veda ediyor!

Diriliş Ertuğrul dizisi gelecek sezon Diriliş Osman Gazi olarak yayın hayatına devam edecek. Osman Bey'in çocukluğunu ve gençliğini canlandıracak oyuncular ile anlaşma yapıldı.

OSMANLI İMPARATORLUĞU KURULUYOR

Diriliş Ertuğrul dizisinde 1258 yılında Ertuğrul Bey'in son oğlu olarak dünyaya gelen Osman Bey Ertuğrul Bey'in en zeki çocuğudur. Ertuğrul Bey'in 1280 yılında ölmesi ile başa geçen Osman Bey, Osmanlı İmparatorluğu'nun kurucu padişahı olacak.

ENGİN ALTAN DÜZYATAN VEDA EDİYOR

Bu durumda Osman Bey dönemine geçilmeden önce Diriliş Ertuğrul dizisinde Ertuğrul Bey karakterine hayat veren Engin Altan Düzyatan da diziden ayrılmış olacak.

OYUNCULAR İLE ANLAŞMA YAPILDI

2017-2018 sezonunda Osman Bey'i canlandırması için Engin Altan Düzyatan'ı aratmayacak başka bir isim ile anlaşma yapılacak. Osman Bey'in çocukluğunu ve gençliğini canlandıracak oyuncular ile anlaşma yapıldı.

Diriliş Ertuğrul 4.Sezon Sonunda Bitiyor Mu?

İşte medya da dolaşan tüm iddialara Mehmet Bozdağ' ın Cevabı?

Mehmet Bozdağ, Diriliş dizisinin final bölümünün sinemaya aktarılacağını söyledi. Bozdağ, "Ara dönemde film yapacağız" dedi.

Mehmet Bozdağ dizi 5.sezon da Osman Gazi ile de devam edeceğiz. Böyle gidersek Orhan Gazi'nin dönemini bile izleyebilirsiniz. Dizi TRT'de yayınlanmaya devam eder. Çünkü bu projeye çok sahip çıktı. Onlar gönderene kadar  beraber devam ederiz. 

Diriliş Ertuğrul'un biteceği iddialarıyla ilgili açıklama yapan yapımcı Mehmet Bozdağ, iddiaların gerçeği yansıtmadığı söyleyerek Diriliş Orhan ve Diriliş Osman projelerinin olduğunu açıkladı..

Televizyon dünyasında reytingleri altüst eden dönem dizisi Diriliş Ertuğrul'un yapımcısı Mehmet Bozdağ, verdiği röportajda "Diriliş bitiyor" iddialarının doğru olmadığını, Diriliş'in Orhan ve Osman'a kadar devam etmesini istediğini söyledi..

Mehmet Bozdağ, "Diriliş bitiyor" iddialarıyla ilgili olarak, "Bu tür iddialar doğru değil. Diriliş 3 sezon olarak tasarlanmıştı. Niyetim Osman ve Orhan'a kadar devam etmek. Bir kuruluş hikâyesini anlatmak istiyorum" dedi..

"Osmanlı Devleti'ni kuran kadro nasıl bir ruh dünyasına sahip, nasıl bir zihin dünyasına sahip, nasıl bir jeopolitik algısı var gibi temel sorulara verdiğim cevaplar var..

Bunları anlatmak istiyorum" diyen Bozdağ, Diriliş Ertuğrul'un devamı olarak, "Diriliş Orhan" ve "Diriliş Osman" dizilerinin de müjdesini verdi..

İki yıldır Alparslan filmi üzerinde çalıştığını söyleyen Bozdağ, "Alparslan dizi değil film olacak. Hayallerimi bu film süslüyor" dedi..

Öte yandan Diriliş Ertuğrul'un film olacağının müjdesini veren Bozdağ, "Dizilerde süreler maalesef 120 dakika olduğu için istediğimizi istediğimiz zaman diliminde, 1 haftada anlatamıyoruz..

Çok büyük bir savaş sahnesi çekmek istiyoruz. Savaş sahnesinin bol olduğu büyük mücadelelerin olduğu bir film çekeceğiz." dedi..

Malazgirt filminin vizyon tarihinin belli olmadığını, sadece senaryosunun hazır olduğunu söyleyen Bozdağ, "Peki aklınızda bir Alparslan var mı?" sorusu üzerine,"Var tabi ki ama sürpriz" cevabını verdi..

"Bir çok tarihi proje zihnimi meşgul ediyor. İçimdeki deli taylar rahat durmuyor....

Bakalım kısmetimiz de hangi projeyi yapmak var" diyen Bozdağ, Malazgirt, Oğuz Kağan Destanı, İmam Maturidî, İmam Hanefî hazretleri, Hazret-i Peygamber ve Sahabe dönemiyle ilgili filmi yapmak istediğini açıkladı.

Diriliş Osman Karakterini Kim Canlandıracak? Diriliş Osman da Osman Bey rolünü kim oynayacak? Osmangazi Rolünü Kim Canlandıracak?

Diriliş Ertuğrul dizisi hem reytinglerde hemde gönüllere taht kurunca dizi farklı yönlere kaymaya başladı ve tarihi süreç olarak sona doğru gelindi. Mehmet Bozdağ' ın 2015 yılındaki açıklamasında 3. sezonda Diriliş Osman başlayacaktı ancak reytingler ve izleyicinin isteği diziyi 4 sezon a taşıdı. 

Son zamanlar da en çok izlenen dizi olmayı başaran Diriliş Ertuğrul da hedef Diriliş Osman ve Diriliş Orhan.

Bu yüzden uzun zamandır üzerinde çalışılan bir proje var. Diriliş Osman' ı kimin oynayacağı üzerinde titiz bir çalışma yapılıyor. 

Engin Altan Düzyatan’ın canlandırdığı Ertuğrul Bey karakteri, dizinin sonunda hayatını kaybedecek. Ertuğrul Bey’in vefatı ise bir savaş sırasında değil yakalandığı bir hastalık sonrasında olacak.

İşte üzerinde konuşulan ve izleyicinin yorumlarından yola çıkarak tespit etmeye çalıştığımız diriliş osman rolünü oynayabilecek kişiler?

1- Engin Öztürk | Diriliş Osman Rolü

engin-ozturk-dirilis-osman.jpg

Diriliş Orhan için 1. adayımız Engin Öztürk. Daha önce Fatmagülün suçu ne, Behzat Ç, Muhteşem Yüzyıl, Hayat Yolunda, Hatırla Gönül, Yüksek Sosyete gibi dizilerde rol alan Engin Öztürk Diriliş Osman rolü ve Diriliş Orhan rolü için adaylardan bir tanesi.

Engin Öztürkk Kimdir?

28 Eylül 1986 tarihinde Eskişehir'de doğmuştur. Asker emeklisi bir baba ve ev hanımı bir annenin dördüncü çocuğudur. Eskişehir'de büyümüş ve Eskişehir Fatih Anadolu Lisesi'nden mezun olmuştur. Üniversite eğitimi için Ankara'ya gelmiş ve daha sonra 2008 yılında Hacettepe Üniversitesi Devlet Konservatuvarı tiyatro bölümünde okumaya başlamış, 2012 yılında mezun olmuştur.

2003 yılında Hava Astsubay Meslek Yüksek Okuluna girmiş ve 2005 yılında mezun olmuştur. Ancak daha sonra askerlik mesleğinin kendisine uygun olmadığını anlamış ve konservatuvara girmiştir. Tiyatro merakı da Hava Astsubay Meslek Yüksek Okulunda girdiği Tiyatro Kolundan gelmektedir.

2010 yılında seçmelerine katıldığı Fatmagül'ün Suçu Ne? adlı Kanal D dizisinde Selim Yaşaran karakterine hayat verdi. Dizi Engin Öztürk'ün Türkiye ve Arap ülkelerinde tanınmasına sebep olmuştur. Dizinin 2012 yılında sona ermesi üzerine üniversite okuduğu dönemde hem oyun oynadığı hem de barmenlik yaptığı barın sahibi ünlü oyuncu Erdal Beşikçioğlu'nun başrolünü üstlendiği Behzat Ç. Bir Ankara Polisiyesi dizisinde Komiser Emre karakterini canlandırmıştır.

Bunun yanı sıra Star Tv'de yayınlanan Muhteşem Yüzyıl dizisinde II. Selim rolünü üstlenmiştir. Star Tv'de yayınlanan Hatırla Gönül dizisinin iç mimarlık okuyup marangoz olan Yusuf rolünü canlandırmış. En son 2016 Aralık'ta bitmiş olan Yüksek Sosyete adlı dizide Kerem Özkan karakterini canlandırmıştır.

Engin Öztürk Hangi Dizi ve Filmlerde Rol Almıştır?

Fatmagül'ün Suçu Ne?    Selim Yaşaran    2010-2012
Behzat Ç. Bir Ankara Polisiyesi    Komiser Emre    2012-2013
Muhteşem Yüzyıl    Şehzade Selim    2013-2014
Hayat Yolunda    Dr.Cem Korcan    2014-2015
Hatırla Gönül    Yusuf    2015
Yüksek Sosyete    Kerem Özkan    2016

2- Furkan Palalı | Diriliş Osman

furkan-palali-dirilis-osman.jpg

Diriliş Osman için 2. adayımız Furkan Palalı. Daha önce Kızıl Elma, Son Çıkış ve No:309 gibi dizilerde rol alan Furkan Palalı Diriliş Osman rolü ve Diriliş Orhan rolü için adaylardan bir tanesi.

Furkan Palalı Kimdir?

Furkan Palalı (d. 27 Ekim 1986, Konya), Türk oyuncu ve manken. 2011 yılında Best Model of Turkey ve ardından da Best Model of the World seçilmesiyle adını duyurmuştur. Fakat 2010'dan beri yer aldığı birçok ulusal ve uluslararası defilede ve yine 2010 yılında Tuncay Özinel tiyatrosunda başlayan oyunculuk kariyeriyle, tiyatro oyuncusu olarak Best Model of Turkey seçilen ilk manken olmuştur.

Orta okulu Konya Özel Diltaş Lisesi'nde tamamladı. Daha sonra Konya Dolapoğlu Anadolu Lisesinden mezun olan Palalı, üniversite öğrenimini Ankara Hacettepe Üniversitesi Jeoloji Mühendisliği bölümünde tamamladı. Ankara'da aldığı 6 aylık yaratıcı drama eğitimi, Tuncay Özinel' den aldığı tiyatro oyunculuğu eğitimi ve Ferdi Merter'den aldığı karakter oyunculuğu eğitimleri de olan Palalı; halen Marmara Üniversitesi Radyo ve Televizyon bölümünde yüksek lisans öğrenimini sürdürmektedir.

Konya'da okuduğu sıralarda o sıralar Türkiye Basketbol Birinci Liginde mücadele eden Konyaspor'un altyapısında basketbol kariyerine başlayan Palalı, aynı kulüpte 7 yıl top koşturduktan sonra 2000 yılında Tofaş kulübü Konya şubesine transfer oldu. Burada da 2 yıl süren başarılı mücadelesinden sonra üniversite kariyerine devam etmek amacıyla basketbola veda etti.

Furkan Palalı üniversite dönemi boyunca arkadaşlarının desteği ve Ankara'da bir model ajansında çalışan bir arkadaşının vasıtasıyla okul döneminde kayıt olduğu Ankara merkezli bir ajansta modellik kariyerine başlamıştır. Üniversite'den mezun olduktan sonra da İstanbul'dan gelen teklifleri değerlendirmiş ve Selin Boronkay - Selin Boronkay Ajans ile 2010 yılında sözleşme imzalamıştır.

1,5 yıl bu ajansta çeşitli organizasyonlarda yer alan ve birçok defile ve katalog çekimi yapan Palalı aynı zamanda tek hedefi olan Best Model yarışması için çalıştı. Sonra, 2011 Best Model of Turkey manken yarışmasına katıldı ve birinci oldu. Böylece aynı yıl içerisinde Best Model of the World'e katılmaya hak kazandı. Ardından katıldığı Best Model of the World yarışmasını da kazanan Palalı, artık uluslararası camiada da tanınan bir isim oldu.

Son olarak 2015 Yilinda Cem Tatlitug Management Ajansi ile sözleşme imzalamıştır.

Küçük Sırlar'da "Aras" karakteri, Adını Feriha Koydum (Model-Konuk Oyuncu) yapımlarında dizi oyunculuğu deneyimleri; Uyan Uyan Gazi Kemal (Şamdan Mehmet, Doktor Zeki ve Rasuhi karakterleri) (2010-2011) ve Tetikçi (Delikanlı - Başrol)(2011-2012) gibi tiyatro deneyimleri olmuştur. Tepebaşı Tiyatrosunda Ferdi Merter'in yazıp yönettiği "Tetikçi" isimli oyunda 6 kez başrol olarak sahne alan Palalı, tiyatro oyunlarına ara vermiştir. Ayrıca ATV' de yayınlanmakta olan "Hayat Devam Ediyor" adlı diziye 17 Şubat 2012 tarihli 14. Bölüm itibarıyla katılan Palalı; oyunculuk başarısını kendi sesiyle canlandırdığı "Giray" karakteri ile de sürdürmüştür.

Bu diziden birinci sezon finali olan 32. Bölüm itibarıyla ayrılmış olan Palalı, 2012-2013 sezonu için baş rollerini Hazal Kaya, Tuğçe Kazaz ve Tardu Flordun ile paylaşacağı, Adam Film tarafından ATV için hazırlanan "Son Yaz - Balkanlar 1912" adlı dizi ile anlaşma sağlamıştır. Anılan dizinin ismi daha sonra ATV tarafından "Son Yaz" olarak değiştirilmiş ve 1. bölüm 25 Eylül 2012 Salı günü yayınlanmıştır.

Daha sonra MinT Yapım ile anlaşma sağlayan Furkan Palalı, Show TV için hazırlanan "Aşk Emek İster" isimli dizide Ekin Türkmen ve Müge Boz ile birlikte başrol olarak yer almış ve dizinin ilk bölümü 14 Nisan 2013 Pazar günü Show TV'de yayınlanmıştır. Dizide işlenen konu şöyledir: "Varlıklı bir ailenin iyi eğitim almış, en iyi okullarda okumuş, en güzel otomobillere binmiş oğlu, okulunu bitirip yurda döner. Holdingde bir oda beklerken babası onu, “İşi en alttan öğreneceksin” deyip fabrikasında işe başlatır... Kimliği gizli tutulan genç veliaht, hayatının aşkını bu fabrikada bulur.''

Palalı Osman Sınav'ın yönettiği ve TRT 1'de yayınlanan Kızılelma dizisinde Millî İstihbarat Teşkilatı elemanı Murad Altay'ı canlandırmıştır. Dizi 2014 yılının Ocak ayında vizyona girmiş ve 23 Ekim 2014 tarihinde yayınlanan 28. bölümü ile ekranlara veda etmiştir.

8 Ağustos'da TRT 1'de başlayan Son Çıkış dizisinde başrolü oynamaktadır.

1 Nisan 2016'da vizyona girmiş olan Somuncu Baba Aşkın Sırrı isimli sinema filminde başrol oynamıştır.

Son olarak 15 Haziran 2016'da FOX TV'de başlayan No 309 dizisinde başrolü oynamaktadır.

Furkan Palalı Hangi Dizi ve Filmlerde Rol Almıştır?

2010    Küçük Sırlar    Aras    Yardımcı Oyuncu
2010    Adını Feriha Koydum    Model    Konuk Oyuncu
2012    Hayat Devam Ediyor    Giray    Yardımcı Oyuncu
2013    Son Yaz    Arif    Başrol Oyuncusu
2013    Aşk Emek İster    Demir    Başrol Oyuncusu
2014    Kızılelma    Murad Altay    Başrol Oyuncusu
2015    Son Çıkış    Kenan    Başrol Oyuncusu
2016    No 309    Onur Sarıhan    Başrol Oyuncusu

3-İbrahim Çelikol | Diriliş Osman

ibrahim-celikkol-dirilis-osman.jpeg

Diriliş Osman dizisi için 3 adayımız İbrahim Çelikol. Daha önce Karadağlar, Kördüğüm ve Siyah Beyaz aşk dizilerinde rol alan İbrahim Çelikol Diriliş Osman rolü ve Diriliş Orhan rolü için adaylardan bir tanesi.

İbrahim Çelikol Kimdir | Karadağlar | Kördüğüm | Siyah Beyaz Aşk

İbrahim Çelikkol, (d. 14 Şubat 1982, İzmit, Kocaeli), Türk dizi ve sinema oyuncusu, eski model.

Oyunculuğa başlamadan önce profesyonel modellik yaptı. Basketbolla ilgilenen Çelikkol ligde oynadı, genç millî oldu. Basketi bıraktıktan sonra oyunculuk konusunda eğitim alan Çelikkol'un Osman Sınav'la tanışması hayatında dönüm noktası oldu. Osman Sınav'ın çektiği Pars: Narkoterör filminde 'başkomiser Şamil Baturay' rolünün verilmesi le oyunculuk hayatına adım attı. Daha sonra M.A.T., Karadağlar ve Keskin Bıçak gibi televizyon dizilerinde boy gösterdi. 2011 yılında başlayan ve 24 Eylül 2012 de Final yapan İffet adlı dizide başrolde Cemil karakterini canlandırmıştır.

16 Şubat 2012'de gösterime giren büyük bütçeli sinema filmi Fetih 1453'te Ulubatlı Hasan karakterini canlandırmıştır. 2013 2014 yılları arasında Merhamet dizisinde fırat kazan ı canlandırdı.2014'te ekranda rol almaya başlayan Reaksiyon dizisinde bordo bereli Yüzbaşı Oğuz Ayaz karakterini ve 2016'da başlayan kördüğüm dizisinde Ali Nejat karakterini canlandırmıştır.

Anne tarafı Selanik göçmeni, baba tarafı ise Arap kökenlidir.

İbrahim Çelikol Rol Aldığı Dizi ve Filmler

2008             Pars: Narkoterör    Şamil Baturay    Dizi
2009             M.A.T.    Sinan Atalay    Dizi
2010             Keskin Bıçak    Mithat    Dizi
2010 2011    Karadağlar    Gül Ali Karadağ    Dizi
2012             Fetih 1453    Ulubatlı Hasan    Film
2011-2012    İffet    Cemil Özdemir    Dizi
2013-2014    Merhamet    Fırat Kazan    Dizi
2014             Sadece Sen    Ali    Film
2014             Reaksiyon    Oğuz    Dizi
2016             Seddülbahir 32 Saat    Mehmet Çavuş    Dizi
2016             Kördüğüm    Ali Nejat Karasu    Dizi

2017             Siyah Beyaz Aşk Ferhat Aslan    Dizi

4- Burak Özçivit | Diriliş Osman

burak-ozcivit-dirilis-osman.jpg

Diriliş Osman dizisi için 4. adayımız Burak Özçivit. Daha önce Muhteşem Yüzyıl, Çalıkuşu ve Kara Sevda gibi dizilerinde rol alan Burak Özçivit Diriliş Osman rolü ve Diriliş Orhan rolü için adaylardan bir tanesi.

Burak Özçivit Kimdir| Çalıkuşu | Kara Sevda

Burak Özçivit (d. 24 Aralık 1984, İstanbul), Türk oyuncu ve eski manken.

Marmara Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Fotoğrafçılık bölümünde okudu. Aslen Gazianteplidir.

Kazım İşmen Lisesi'nden mezundur (2001). 2003 yılı Best Model of Turkey yarışmasında gelecek vadeden seçilmiştir. Yarışmadan sonra Uğurkan Erez Ajans ile çalışmaya başlamıştır. Şu anda ise mankenliği bırakmıştır.

2005'te Best Model of Turkey yarışmasına yeniden katılmış ve Best Model of Turkey seçilmiştir. Buna bağlı olarak da Best Model of The World'e katılmış ve dünyanın en iyi ikinci mankeni seçilmiştir. Faruk Saraç, Abbate, Tween ve NetWork gibi markaların defileleri ve yurt dışı fuar defilelerinde görev almıştır.

İlk oyunculuk deneyimini Eksi 18 dizisinde genç komiser Murat'ı canlandırarak yaşamıştır. Kasım 2007'de sinemalarda gösterime giren Musallat isimli sinema filminde rol almıştır. Kanal D'de yayınlanan ve yönetmenliğini Kartal Tibet'in yaptığı Zoraki Koca adlı dizide oynamıştır. 2008 yaz aylarında ise Baba Ocağı adlı dizide Güven adlı karakteri canlandırmıştır. Daha sonra Gossip Girl'den esinlenilen Küçük Sırlar adlı dizide Çetin'i canlandırmıştır. 2011:2013 yılları arasında Muhteşem Yüzyıl dizisinde Malkoçoğlu karakterini canlandırmıştır. Malkoçoğlu filmi için hazırlıklara başlamıştır. 2013 yılında ise Reşat Nuri Güntekin'in aynı adlı romanından uyarlanan Çalıkuşu dizisinde Kamran rolünü canlandırmıştır. Çalıkuşu'nda başrolü paylaştığı Fahriye Evcen'le yeniden, bir sinema filmi Aşk Sana Benzer ile beyaz perdeye dönmüştü. 2015 yılında başlayan ve 2017'de final yapan Kara Sevda dizisinde rol almaktaydı.

2015 yılında Fahriye Evcen ile ilişkisi başladı. 29 Haziran 2017 tarihinde, Sait Halim Paşa Yalısı'nda düzenlenen törenle evlendi.

Burak Özçivit Hangi Dizi ve Filmlerde Rol Almıştır?

2007    Musallat    Suat
2013    Zarafa    Hasan (Türkçe Dublaj)
2015    Aşk Sana Benzer    Balıkçı Ali
2016    Kardeşim Benim    Hakan
2006    Eksi 18    Murat
2007    Zoraki Koca    Ömer Özpolat
2008 : 2009    Baba Ocağı    Güven
2010    İhanet    Emir
2010 : 2011    Küçük Sırlar    Çetin Ateşoğlu
2011 : 2013    Muhteşem Yüzyıl    Malkoçoğlu Bali Bey
2013 : 2014    Çalıkuşu    Kamran
2015 : 2017    Kara Sevda    Kemal Soydere

5- Murat Yıldırım | Diriliş Osman

murat-yildirim-dirilis-osman.jpg

Diriliş Osman dizisi için 5. adayımız Murat Yıldırım. Daha önce Suskunlar, Gecenin kraliçesigibi dizilerinde rol alan şu anda Kim Milyoner Olmak İsteryarışmasını sunan  Murat Yıldırım Diriliş Osman rolü ve Diriliş Orhan rolü için adaylardan bir tanesi.

Murat Yıldırım | Suskunlar | Ayla | Kim Milyoner Olmak İster

Murat Yıldırım (d. 1979, Konya), Türk oyuncu ve sunucu. 2017 Şubat ayından beri "Kim Milyoner Olmak İster?" yarışmasını sunmaktadır.

Annesi ve babası aslen Mardinli olan Yıldırım, babasının öğretmenlik görevi nedeniyle 1979'da Konya'da doğdu. Ailesi Kürt ve Arap kökenlidir. Yıldırım, Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği bölümününden sekizinci senesinde mezun oldu.

20 Haziran 2008'de Fırtına dizisinin setinde tanıştığı Burçin Terzioğlu ile evlendi. 30 Haziran 2014'te ise boşandılar. Londra'da tanıştığı Faslı oyuncu İmane Elbani ile 13 Kasım 2016'da Adana'da aile arasında gerçekleşen sade bir törenle dünya evine girdi. Kız istemek için Recep Tayyip Erdoğan ve Emine Erdoğan'ı devreye sokmuştur. Cumhurbaşkanı da düğün hediyesi olarak bir Kuran göndermiştir.

Tiyatro ve müziğe ilgi duyan Yıldırım, Yıldız Teknik Üniversitesi Oyuncuları'na (YÜO) katıldı ve 3 yıl amatör olarak tiyatroda oynadı. YÜO'daki arkadaşları aracılığıyla televizyon dünyasına giren Yıldırım'ın televizyonla ilk tanışmasını sağlayan, 2003 yılında “Ölümsüz Aşk” dizisinin bir bölümünde küçük bir rol alması oldu. Fakat dizi yalnızca 11 bölüm sürdü.

2004 yılında Bütün Çocuklarım dizisinde "Mesut" karakterini canlandıran Yıldırım, oyunculuğa Büyük Yalan dizisi ile devam etti.

2006 yılında ilk uzun soluklu çalışması olan Fırtına dizisinde başrol oynayarak ün kazandı. Aynı yıl sinemada Altın Portakal ödülüne aday olan Araf filmi ile ilk kez başrol oynadı.

Başrolünü paylaştığı Tuba Büyüküstün ile Asi dizisinde "Demir" karakteri ile ününü perçinledi. Demir, 25 sene sonra, varlıklı biri olarak Antakya'ya geri dönen ve buradan toprak alan bir gençtir. Demir ve Asi arasında geçen gurur yüklü aşk ise dizinin konusunu oluşturmaktadır.

2009 yılında ise Asi dizisi sona erdikten sonra TMC yapım şirketi ile Aşk ve Ceza adlı dizi için anlaşma imzalayan Yıldırım, dizide başrolü oynadı.

2012'de Tims Productions'ın yapımcılığını üstlendiği Show TV'de yayınlanan Suskunlar'da Ecevit karakterini canlandırdı. Dizide çocuk yaşta başlarından geçen bir kaza sonucunda girdikleri çocuk hapishanesinde yaşadıkları kötü olayların ardından suskun kalmayı seçen dört çocuğun büyüdükten ve ayrı yollarda ilerledikten sonra bir gün intikam almak için bir araya gelmeleri anlatılır.

Murat Yıldırım Hangi Dizi ve Filmlerde Rol Almıştır?

2005        Organize İşler    (figüran)    
2006        Araf    Cenk    
2009        Güz Sancısı    Behçet    Oyuncu (başrol)
2014        Kırımlı    Sadık Turan    Oyuncu (başrol)
2015        Kocan Kadar Konuş    Sinan    Oyuncu (başrol)
2016        Kocan Kadar Konuş: Diriliş    Sinan    Oyuncu (başrol)
2017        Sonsuz Aşk    Can    Oyuncu (başrol)
2017        Ayla (film)    Üsteğmen Mesut    
2017        İlk Öpücük    Hakan    Oyuncu (başrol)
1999        Ayrılsak da Beraberiz        
2003        Hayat Bilgisi        
                Patron Kim?        (Konuk Oyuncu)
                Ölümsüz Aşk        
2004        Bütün Çocuklarım    Mesut    
                Büyük Yalan    Okan    
2006-2007    Fırtına    Ali    Oyuncu (başrol)
2007-2009    Asi    Demir    Oyuncu (başrol)
2009             Ey Aşk Nerdesin    Polis    (Konuk Oyuncu)
2009-2011    Aşk ve Ceza    Savaş    Oyuncu (başrol)
2012             Suskunlar    Ecevit    Oyuncu (başrol)
2016             Gecenin Kraliçesi    Kartal    Oyuncu (başrol)
2017-            Kim Milyoner Olmak İster    Sunucu    

6. Onur Tuna | Diriliş Osman

onur-tuna-dirilis-osman.jpg

Diriliş Osman dizisi için 6. adayımız Onur Tuna. Daha önce Filinta, Cesur Yürek gibi dizilerde başarılara imza atan Onur Tuna Diriliş Osman rolü ve Diriliş Orhan rolü için adaylardan bir tanesi.

Onur Tuna Kimdir | Filinta

Onur Tuna, (d. 02 Temmuz 1985[1], Çanakkale), Türk sinema, tiyatro ve dizi oyuncusu. 

Filinta ve Bi ' Küçük Eylül Meselesi adlı yapımlarla adını duyuran oyuncu, Ege Üniversitesi Devlet Türk Musikisi Konservatuvarı Ses Eğitimi Bölümü'nden mezun olmuştur. Ortaokul yıllarında lisanslı olarak voleybol ve basketbol'la ilgilenmiştir. Ayrıca İzmir'de 4 yıl model olarak çalışmıştır. Müjdat Gezen Sanat Merkezi'nde oyunculuk dersleri almıştır. 2011 yılında Hayat Devam Ediyor adlı TV dizisi ile ekranlara ilk adımını atan oyuncu, günümüzde Filinta dizisinde başrol olarak oynamaktadır.

Show TV'de yayınlanan Cesur Yürek dizisinde Ömer Korkmaz karakterini canlandırmaktadır.

Onur Tuna Hangi Dizi ve Filmlerde Rol Almıştır?

2016-2017    Cesur Yürek    Ömer korkmaz     
2014-2016    Filinta    Filinta Mustafa    
2011-2012    Hayat Devam Ediyor    Siraç Bakırcı    
2014    Bi Küçük Eylül Meselesi    Atıl    

7. Uğur Pektaş | Diriliş Osman

ugur-pektas--dirilis-osman.jpeg

Diriliş Osman dizisi için 7. adayımız Uğur Pektaş. Daha önce Kurtlar vadisi Pusu ve Arka Sokaklar gibi dizilerde başarılara imza atan Uğur Pektaş  Diriliş Osman rolü ve Diriliş Orhan rolü için adaylardan bir tanesi.

Uğur Pektaş (d. 16 Nisan 1979, İstanbul), Türk oyuncudur.

Kanal D ekranlarında yayınlanan Survivor Türkiye yarışmasında birinci olduktan sonra oyunculuğa başladı. Kuşdili ve Düşler ve Gerçekler dizilerinde yer aldı. Arka Sokaklar dizisinde oynadı. 19 Haziran 2008'de kendisi gibi oyuncu olan Gamze Özçelik ile evlenmiştir. Murathan isminde bir oğulları olmuştur. 

Arka Sokaklar dizisinden Gamze Özçelik ile beraber ayrılmış; ancak İlker İnanoğlu'nun diziden ayrılmasından sonra diziye tekrar geri dönmüştür. İnanoğlu daha sonra yeni sezonla birlikte ekibe geri dönmüştür. Onunla birlikte eşi Gamze Özçelik'de diziye geri dönmüştür. Kanal D'de yayınlanan Arka Sokaklar dizisinden ayrılmıştır. Kurtlar Vadisi Pusu kadrosuna dahil olmuştur. 301. bölümde diziye girecektir.

Uğur Pektaş Hangi Dizi ve Filmlerde Rol Almıştır?

Kurtlar Vadisi Pusu    2016-    
Arka Sokaklar            2006 2009 2010-2014 2015    Murat Ateş
Kuşdili                        2006    Orhan
Düşler ve Gerçekler    2005    Orhan

Osman Bey Kimdir | Osman Gazi Kimdir

osman-gazi-kimdir.png

I. Osman veya Osman Gazi veya Osman Bey ya da Osman Han (Osmanlı Türkçesi: عثمان باک, Osman Bey, Türkmence: Osman Gazi,) mahlasıyla Fahrüddin veya Osmancık, (1258, Söğüt – 1 Ağustos 1326, Bursa) Osmanlı Beyliği ve Osmanlı Hanedanı'nın kurucusu ve beyliğin ilk padişahı olan Türk hükümdar. Dedesi Süleyman Şah (Bazı kaynaklara göre Gündüz Alp), büyükannesi Hayme Hatun (Süleyman Şah'ın eşi), babası Ertuğrul Gazi ve annesi Halime (Haime) Hanım'dır.

1299 yılında uç beyi olmaktan çıkıp Söğüt ve Domaniç'te Osmanlı Beyliğini kurmuştur. Sonrasında bağımsızlığını ilan etmiştir. Ünlü Tarihçi Halil İnalcık'a göre Osmanlı Devleti bağımsızlığını 1302'de Koyunhisar Muharebesinden sonra kazanmıştır. Moğol istilalarından kaçan Müslümanların, beyliğine sığınması ile siyasi ve askeri gücü artmıştır. Çöküş döneminde bulunan Doğu Roma İmparatorluğu'ndaki karışıklıkların da etkisiyle kısa sürede Anadolu ve Doğu Roma'nın hakimi durumuna gelmiştir. Vefat ettiği zaman beylik, Eskişehir ile Bursa arasındaki topraklarda hüküm sürüyor ve Doğu Roma İmparatorluğu'na ait İznik ve Bursa'yı abluka altında tutuyordu.

Osman Bey (bazı kaynaklara göre Ataman Bey), 1258 yılında Söğüt'te doğdu.

Yaşamının erken dönemleri hakkında güvenilir kayıtlar yoktur. Osman Bey'in soyuna ve boyuna ait bilgiler gelenekseldir ve en eskisi ölümünden 100 yıl sonra yazılmıştır. Bu eserler arasında en eskiden başlayarak Ahmedî (ö. 1414), Dâstân ve Tevarih-i Mûlûk-i Âl-i Osman', Şükrullah (ö. 1464), Behçetu't-Tevarih ve Âşıkpaşazâde (ö. 1481), Tevarih-i Âl-i Osman adlı eserler isimlendirilebilir. Dönemine ait tüm çağdaş eserler büyük ölçüde 1422 ya da hemen sonrasında tarihlendirilen ve artık mevcut olmayan (ama özgün bir metinden türemiş oldukları iddia edilmektedir. Bazı tarihçilere göre,Osman Gazi'nin yaşam ve savaşları tarihsellikten çok, masalsı destansı bir örtüntü içinde, halk söylentileri, ermişlik öyküleri ve mitolojik lejantlarla renklendirilmiştir.

Babası Ertuğrul Gazi (bazı kaynaklara göre Erdoğdu Bey) Batı Anadolu’da Söğüt Ovası ile Domaniç Yaylasında yaşayan Oğuz Türkleri'nin Bozok boyunun Kayı kolundan olan büyük kalabalık bir obaya başkanlık etmekte idi. Osman Gazi onun küçük oğlu idi. Tarihçi İbn-i Kemal (ö. 1534) Tevarih-i Al-i Osman adlı eserinde Ertuğrul Bey'in Anadolu'ya (Rum'a) geldiğinde iki oğlu bulunduğunu, Söğüt'te göçebe yaşamının sürdürürken 1254'de (hicri 652'de) "aslan yapılı ay yüzlü" küçük oğlu Osman'ın doğduğunu bildirir. Halk söylentilerine göre annesi (ya da babaannesi), Hayma Ana'dır.

Yine tarihçi İbn-i Kemal, Osman'ın gençliğinde "yiğitler arasına girdiğini" ve "vurmada tutmada ve durmada ve oturmada herkesi kendine uydurduğunu" belirtir ve kardeşlerden en küçüğü olmakla beraber "şimşir (kılıç) ve tedbirle cümlesinden evvel olduğunu" bildirir. Bu anlatımın Oğuz destanının temalarına benzer şekilde işlenmiş olduğu barizdir.

1281 yılında 23 yaşında iken Ahi'lerden olan Şeyh Edebali'nin kızı Malhun Hatun ile evlendi. Bu evlilikten daha sonra Osmanlı Devleti'nin başına geçecek olan Orhan Gazi doğdu.

İlk bakır Osmanlı Parası 1324'de Osman Gazi tarafından bastırıldı. Adı sikke idi.

Osman Gazi son yıllarında yaşının ilerlemesi ve "damla illeti" yani gut hastalığı yüzünden tarihçilerin bildirdiklerine göre, beylik idaresini oğlu olan Orhan Bey'e bırakmıştı. Ancak Osman Bey'in ne zaman ölüp, Orhan Bey'in ne zaman beylik idaresini tümüyle eline aldığı tartışmalıdır. 1320'den sonraki olayların tarihçilerce anlatımlarında Osman Bey'in ismi geçmemektedir. 15. yy Osmanlı tarihçilerinden Ruhi Çelebi 1481 tarihine kadar getirdiği Tevarih-i Âli Osman adlı tarih eserinde Osman Bey'in 1320'de öldüğünü bildirmektedir. II. Mehmet ve II. Beyazid döneminde yaşayıp 1502'ye kadar olanları inceleyen Oruç Bey'in "Tevarih-i Âli Osman" adlı tarih eserinde ise Osman Bey'in ölüm tarihi 1327 olarak verilmektedir. Diğer tarihçiler Osman Bey'in ölümünü bu iki üç tarih arasında vermektedirler. 

Modern tarihçi Necdet Sakaoğlu

"1320'den sonraki olaylarda Osman Bey'in adı geçmezken, oğlu Orhan'ın 1324'de bey olduğunu kanıtlayan belgelerden söz edilir"

deyip Osman Bey'in ölümünün 1324'de olduğunu ileri sürmektedir.

Osman Bey'in ölüm yerinin nerede olduğu da tartışmalıdır. Büyük olasılıkla Söğüt'te ölmüştür. Bazı tarihçiler Bursa'nın onun ölümünden önce Osmanlı Devleti eline geçtiğini kabul ederek, Bursa'da öldüğünü iddia ederler. Ancak Bursa'nın Orhan Gazi tarafından kendi beyliği döneminin başında fethedildiği üzerinde Osmanlı tarihçilerinin çoğu hemfikirdirler. Osman Gazi'nin önce Söğüt'te babası Ertuğrul'un türbesine gömüldüğü ve Bursa'nın fethinden sonra buradan alınıp Bursa kalesinde Osmaniye Meydanı'nda bulunan Gümüşlü Kümbet'e (Aya Elia) gömüldüğü kabul edilmektedir.

Osman Gazi, babası Ertuğrul Gazi'den yaklaşık 4.800 km2 olarak devraldığı Osmanlı toprağını oğlu Orhan Gazi'ye 16.000 km2 olarak devrettiği hesaplanmıştır.

Vasiyeti; Önce dedi ki: Oğul! Ben öldüğüm vakit beni Bursa'da şu Gümüşlü Kubbe'nin altına koy. Bir kimse sana Allahın buyurmadığı sözü söylese sen onu kabul etme. Eğer bilmezsen Allah ilmini bilene sor. Bir de sana itaat edenleri hoş tut. Bir de nökerlerine daima ihsan et ki senin ihsanın onun halinin tuzağıdır.

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum