Diş Hekimleri 3 Ay Kurumlarından Ayrılamayacak

Diş Hekimleri 3 Ay Kurumlarından Ayrılamayacak

Türk Diş Hekimleri Birliği Sağlık Bakanlığı’nın ilgili kararını internet sitesinden duyurdu. Bütün sağlık kuruluşlarındaki sağlık çalışanlarının görevlerinden ayrılmalarına üç ay süreyle izin verilmeyeceği kararı alındığı duyurulmuştur” denildi.

Türk Diş Hekimleri Birliği Sağlık Bakanlığı’nın ilgili kararını internet sitesinden duyurdu. Açıklamada, “Sağlık Bakanlığı Sağlık Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından yayınlanan 27.03.2020 tarih ve E.1052 sayılı Genelge ile (kamu ve özel) bütün sağlık kuruluşlarındaki sağlık çalışanlarının görevlerinden ayrılmalarına üç ay süreyle izin verilmeyeceği kararı alındığı duyurulmuştur” denildi.

Birliğin açıklamasında şu ifadeler yer verildi, “Söz konusu Karar, Bakanlık’ta kurulan Kapasite Değerlendirme Komisyonu tarafından alınmıştır. Komisyon Ayakta Teşhis ve Tedavi Hizmeti sunulan Özel Sağlık Kuruluşları Hakkında Yönetmeliğin 9.maddesi ve Özel Hastaneler Yönetmeliğinin Ek 4.Maddesine göre muayanehane haricindeki sağlık kurum ve kuruluşlarıyla ilgili planlama yapmak üzere kararlar almaktadır. Bu bağlamda, Karar’da yer alan bütün sağlık kuruluşları ve bu sağlık kuruluşlarında görev yapan bütün sağlık çalışanlarının kapsamda olduğuna ilişkin ifadenin muayenehaneler dışında kalan sağlık kurum ve kuruluşları olarak anlaşılması gerekir. Dolayısıyla, bu Karar uyarınca; poliklinik, merkez veya hastane yahut Sağlık Bakanlığı ağız ve diş sağlığı merkezlerinde görevli dişhekimleri ve diğer sağlık çalışanlarının görevlerinden/işlerinden ayrılmalarına Bakanlık tarafından 27.06.2020 tarihine kadar izin verilmeyecektir”

OLAĞANÜSTÜ KOŞULLAR NEDENİYLE

Kararda şu konuların altı çizildi, “Komisyon tarafından alınmış olan bu kararın yaşanan olağanüstü koşullar nedeniyle ihtiyaç duyulan sağlık çalışanlarının görevde tutulabilmesi için alındığı anlaşılmaktadır. Bu kararın sonucu olarak, süreçte alınacak ikinci bir karar ile yasak kaldırılmadığı takdirde, 27.06.2020 tarihine kadar dişhekimlerinin kurumlarından ayrılmaları ya da kurumlarının haklı bir sebep olmaksızın (Devlet Memurları Kanunu m.125, İş Kanunu m.25/2) hizmetten ayırmaları mümkün olmayacaktır”

Kaynak:Haber Kaynağı

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.