Divriği Bayırlı Köyü

Divriği Bayırlı Köyü

Bayırlı Köyü haberleri, Divriği Bayırlı köyü güncel son dakika gelişmeleri, Bayırlı köyü ile ilgili tüm video, fotoğraf ve haberler, Sivas Köyleri Arasında yer alan Bayırlı Köyünde vefat edenler, Bayırlı köyü eski adı ve daha fazlası haberimizde.

Bayırlı, Sivas ilinin Divriği ilçesine bağlı bir köydür. Yolunuz karadeniz bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Bayırlı Köyü Resimleri ve bayırlı köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

Divriği Bayırlı köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Bayırlı köyü son dakika gelişmeleri, Bayırlı köyüne özgü yemekler, Divriği Bayırlı köyünün tarihi, Bayırlı köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Bayırlı köyüne ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Sivaslı iseniz Sivas Doğumlu Ünlüler  e göz atmak yararınıza olacaktır. Sivaslı Ünlüler arasında Akıncılar Bayırlı Köyünde doğan biri var mı? Divriği Doğumlu Ünlüler Kimler?

Divriği Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. Karadeniz yöresine özgü haber kanalı var mı? Divriği Sivas Arası Kaç Km? Divriği Hava Durumu? Sivas Köyleri ve Divriği Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesini demektir.

Eğer köyünüzün bilgileri eksik veya yanlış ise Köy Bilgilerini Güncelle

BAYIRLI KÖYÜ GENEL BİLGİLER | TARİHÇE

Bayırlı, Sivas ilinin Divriği ilçesine bağlı bir köydür. Sivas iline 207 km., Divriği ilçesine 29 km. uzaklığa sahip, yaklaşık 180 nüfuslu şirin bir köydür.

Bu köye Ağcadam ve Başmuhtar köyleri de bağlıdır. Bayırlı köyü isminden de anlaşılacağı gibi bayırlı bir araziye sahiptir. Bölgenin engebeli ve dağlık oluşu çeşitli coğrafi şekillerin oluşmasına neden olmuştur. Göl, akarsu, vadi, ova, plato gibi coğrafi şekiller bu özelliğin sonuçlarından birkaçıdır. Engebeli arazi yapısı ve çevresinde yüksek dağların bulunması su kaynaklarının da çok sayıda bulunmasına neden olmuştur; fakat su kaynaklarının çok bulunmasına rağmen bu doğal kaynaklardan yeryüzüne çıkan su bol miktarda olmadığından köyün genel su ihtiyacını karşılayamamaktadır.

Köyün eski adı Haşke olup bu ismin nereden geldiği hakkında kesin bir bilgi yoktur. Bayırlı köyünün tarihi hakkında kesin bilgiler olmamasına rağmen köyün bulunduğu bölgenin geçmişi Taş Devrine kadar dayanmaktadır. Bölgede bulunan yontulmuş keskin taş aletler (ok ucu, delgi aletleri) bunun en somut örneklerini oluşturur. Ayrıca bölgede Hititler, Urartular, Persler, Roma ve Bizans İmparatorluğu, Selçuklular, Danişmentliler, Mengücekler, Ermeniler, Osmanlı İmparatorluğu gibi medeniyetlerin izlerine rastlamak mümkündür.

Dünya tarihinin ünlü kervan yolları olan İpekyolu ve Kralyolunun bazı kolları da Danişment bucağının çeşitli yerlerinden geçmekteydi. Kervan yollarının köyün çevresinden geçmesi bu bölgede eski dünya tarihinin en önemli medeniyetlerinin ayak izleri olduğunu göstermektedir. Bayırlı köyü çevresi aynı zamanda birçok tarihi esere de sahiptir. Bereket değirmeni köprüsü, Handere köprüsü, Handere hanı, Eğerli Dağı kalesi, Atmalıoğlu kalesi ve birçok eski mezar kalıntıları bu eserlere örnek olarak gösterilebilir.

Köyün ekonomisi tarım ve hayvancılığa dayalıdır. Köyde arpa, buğday, nohut, mercimek, fiğ, yonca, gorunga, gibi tarımsal ürünler ekilip biçilmektedir. Bunun yanı sıra köyde kayısı, vişne, kiraz, erik, elma, armut, dut, üzüm, badem gibi güzel bahçe ağaçları bulunmaktadır. Son yıllarda yürütülen ceviz üretimi de köyde yaygınlaşmış durumdadır. Ayrıca köyde domates, hıyar, biber, kavun, karpuz, çilek, lahana, patlıcan, bamya, soğan, sarımsak, maydanoz gibi bostan ürünleri de yetiştirilmektedir. köyde tarımın yanın da hayvancılık da temel geçim uğraşları arasındadır.

Köyde sığır, koyun, keçi gibi ekonomik değer taşıyan hayvanların yanı sıra aygır ve eşek gibi binek hayvanları da yetiştirilir. Köyde ayrıca tavuk, horoz gibi kümes hayvanları ve kedi, köpek beslenir. Hayvancılığın son yıllarda yaygınlaşan bir diğer türü ise arıcılıktır. köy çevresinin bol ve çok çeşitli çiçeklere sahip olması dolayısıyla bu ekonomik faaliyet de başarıyla yürütülmektedir. Ayrıca son günlerde yakın köylerde yapılan yapay havuzlarda yapılan alabalık yetiştiriciliği de ekonomik gelir açısından önemli adımdır.

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.