Divriği Çakırağa Köyü

Divriği Çakırağa Köyü

Çakırağa Köyü haberleri, Divriği Çakırağa köyü güncel son dakika gelişmeleri, Çakırağa köyü ile ilgili tüm video, fotoğraf ve haberler, Sivas Köyleri Arasında yer alan Çakırağa Köyünde vefat edenler, Çakırağa köyü eski adı, daha fazlası haberimizde.

Çakırağa, Sivas ilinin Divriği ilçesine bağlı bir köydür. Yolunuz karadeniz bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Çakırağa Köyü Resimleri ve çakırağa köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

Divriği Çakırağa köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Çakırağa köyü son dakika gelişmeleri, Çakırağa köyüne özgü yemekler, Divriği Çakırağa köyünün tarihi, Çakırağa köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Çakırağa köyüne ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Sivaslı iseniz Sivas Doğumlu Ünlüler  e göz atmak yararınıza olacaktır. Sivaslı Ünlüler arasında Akıncılar Çakırağa Köyünde doğan biri var mı? Divriği Doğumlu Ünlüler Kimler?

Divriği Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. Karadeniz yöresine özgü haber kanalı var mı? Divriği Sivas Arası Kaç Km? Divriği Hava Durumu? Sivas Köyleri ve Divriği Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesini demektir.

Eğer köyünüzün bilgileri eksik veya yanlış ise Köy Bilgilerini Güncelle

ÇAKIRAĞA KÖYÜ GENEL BİLGİLER | TARİHÇE

Çakırağa, Sivas ilinin Divriği ilçesine bağlı, yaklaşık 9–10 hanesi bulunan, doğal halini korumuş, özellikle sıcakkanlı ve misafirperver insanları olan güzel bir köydür.

Bir rivayete göre köyü, Şahin köylü Çakır Ağa ve Ali Ağa kardeşler kurmuştur.

Alevi-Bektaşi kültürü egemendir.

Sivas iline 217 Km., Divriği ilçesine 47 Km. uzaklıktadır. Doğusunda Şahin, batısında Gözecik, kuzeyinde Balova komşu köyleri vardır.

Köyde karasal iklim hâkimdir. Kışları kar yağışlı, soğuk ve sert, yazları ise kurak ve sıcaktır. En fazla yağmur ilkbaharda görülür.

1960’larda başlayan ve 1980 sonrasında hızla yayılan, köyden kente göç bu köyü de etkilemiştir. Eğitim ve iş amaçlı göçler köyü yazlık bir köy haline dönüştürmüştür. Nitekim 9–10 haneden oluşan köy, kış aylarında 1–2 haneye kadar düşmektedir. Buna paralel olarak da nüfus yaz ayların da 60-70 civarında iken, kışın 0-5 civarındadır.

Yurtiçi göç: Nüfusun büyük bir bölümü Ankara ve İstanbul’dadır. Ayrıca, Sivas, Divriği ve Türkiye'nin çeşitli bölgelere göç vermiştir.

Yurtdışı göç: Almanya başta olmak üzere Hollanda, Fransa, Avrupa’nın çeşitli ülkelerinde, Amerika ve Avustralya’da yaşayan köylüleri mevcuttur.

Köyün ekonomisi tarım ve hayvancılığa dayalıdır. Kuru tarım olarak köyde arpa, buğday ve nohut üretilmektedir. Ayrıca her ev kendi sebzesini (Biber, domates, salatalık, patlıcan, yeşil fasulye, soğan, v.s.) üretir.

Köyde, ilköğretim okulu vardır ancak kullanılamamaktadır. Köyün içme suyu şebekesi vardır ancak kanalizasyon şebekesi yoktur. PTT şubesi yoktur ancak PTT acentesi vardır. Sağlık ocağı ve sağlık evi yoktur. Köye ulaşımı sağlayan yol asfalt olup köyde elektrik ve sabit telefon vardır.

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum