Divriği Çamurlu Köyü

Divriği Çamurlu Köyü

Çamurlu Köyü haberleri, Divriği Çamurlu köyü güncel son dakika gelişmeleri, Çamurlu köyü ile ilgili tüm video, fotoğraf ve haberler, Sivas Köyleri Arasında yer alan Çamurlu Köyünde vefat edenler, köyün eski adı ve daha fazlası haberimizde.

Çamurlu, Sivas ilinin Divriği ilçesine bağlı bir köydür. Yolunuz karadeniz bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Çamurlu Köyü Resimleri ve çamurlu köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

Divriği Çamurlu köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Çamurlu köyü son dakika gelişmeleri, Çamurlu köyüne özgü yemekler, Divriği Çamurlu köyünün tarihi, Çamurlu köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Çamurlu köyüne ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Sivaslı iseniz Sivas Doğumlu Ünlüler  e göz atmak yararınıza olacaktır. Sivaslı Ünlüler arasında Akıncılar Çamurlu Köyünde doğan biri var mı? Divriği Doğumlu Ünlüler Kimler?

Divriği Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. Karadeniz yöresine özgü haber kanalı var mı? Divriği Sivas Arası Kaç Km? Divriği Hava Durumu? Sivas Köyleri ve Divriği Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesini demektir.

Eğer köyünüzün bilgileri eksik veya yanlış ise Köy Bilgilerini Güncelle

ÇAMURLU KÖYÜ GENEL BİLGİLER | TARİHÇE

Çamurlu, Sivas ilinin Divriği ilçesine bağlı bir köydür. Köy; Sivas ili, Divriği ilçesi, Sincan Nahiyesine bağlı, Ahmetören, Özbağ, Sırçalı, İğdeli, Yusufşeyh, Karaman, Kırkgöz köylerinin arasındadır. Sivas’a 140 km, ilçeye 58 km, Çetinkaya’ya 30 km dir.

Yaşlılarımızın söylediğine göre köy 1800’lü yıllarda kurulmuştur. Köye ilk Can’lar yerleşmiş ancak daha sonra başka yerlere göç etmişler akabinde de Çınar’lar gelmiştir. Çınar’ların gelmesinin ardından Can’ların tekrar köye dönüş yaptıkları yaşlılarımız tarafından söylenmektedir..

Köyde yerleşimin başladığı Osmanlı döneminde toprak sistemi sipahi ve tımar usulü yapılırdı. Derebeylerin altında Ayanlar bulunurdu ve bu Ayanlar köylerde oturup her tarlanın icarını alırdı. Bizim köyde de köylünün ekip biçip emek sarfettiği topraktan Divriği’li Ayanoğulları icar alırdı. Ayanoğlulları köyü çiftlik olarak kullanır, ilkbaharda köye gelip sonbahara kadar köyde oturur, her tarladan icar alır ve yiyecekleri sıra ile her gün köylülerden biri tarafından karşılanırdı.

1930’lara köylüyle hiçbir problem yaşamayan Ayanoğullarının bu yıllarda köylülerle arası açılır. Ağa bir gün yediği pilavın yağsız olmasından dolayı pilavı geri çevirip köylüye bozuk atar. Bu haberi alan köylülerden Süleyman Çınar ağa ile kavga eder. Normalde ağa ile arası iyi olan Süleyman Çınar ağayı tehdit ederek köyü terk etmesini söyler. Süleyman Çınarın kardeşi Mahmut Çınar(Efendi) bu sorununun çözüme kavuşması için uğraşır ve çevredeki köylülerle de konuşarak bundan sonra ağaya icar verilmemesi konusunda anlaşır.

Bunun üzerine ağa ile köylü mahkemelik olur ve mahkemeler 1934 yılına kadar sürer. Mahkemeler Sivas ve Kangal’da yürütülür ancak o sıralarda Sivas’ta büyük nüfuzu olan ve il meclisinde bulunan Hacı Ağa mahkeme hakimini de tanımaktadır. Mahmut Çınar ağanın mahkemeyi etkileyeceği endişesini taşımaktadır. Bunun üzerine bundan sonraki mahkemenin Kemaliye’de yapılmasını talep eder ve talebi onaylanır. Mahkeme Kemaliye’de devam eder. Ağa ehli vukuf (bilirkişi) bulmakta zorluk çeker. Kısa bir süre sonra ağa ölür. Delil yetersizliği ve ölümden sonra ağanın varislerinin çoğalması sebebi ile işler zorlaşır ve dava iptal edilir. O günden sonra ağa köylüyü, köylü ağayı tanımaz ve köylü kimseye icar ödemez. Ancak köylünün tapusu da yoktur.

Kuruluşunda 9-10 hane olan köy 1960’lı yıllarda kentlere göç etmeden önce 80 haneye ulaşmıştır. Göçlerin başlamasının ardından köyde kalan hane sayısı 7-8 eve düşmüş ve 1997 yılından sonra yazı köyde geçirenlerle birlikte 20-25 eve ulaşmıştır. Şimdilerde ise geri dönüşlerin başlamasıyla birlikte tekrar 60 haneye doğru çıkıştadır.

Anadolu’nun birçok yöresi gibi Çamurlu köyü 4 aşireti içinde barındırdı. Bu aşiretler Kurmaşlı Aşireti, Canbek Aşireti,Şadılı Aşireti ve Türkmen Aşireti.

Köylülerimiz geçimlerini tarım ve hayvancılıkla sağlamışlardır. köyde buğday, arpa, fiy mercimek, burçak ,yonca ekimi yapılır. Karasal iklime sahip bölgede çam, ardıç, alıç, kuşburnu, kavak, ıhlamur, ceviz, çınar ağaçları yetişir.

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum