Divriği Demirdağ Köyü

Divriği Demirdağ Köyü

Demirdağ Köyü haberleri, Divriği Demirdağ köyü güncel son dakika gelişmeleri, Demirdağ köyü ile ilgili tüm video, fotoğraf ve haberler, Sivas Köyleri Arasında yer alan Demirdağ Köyünde vefat edenler, köyün eski adı ve daha fazlası haberimizde.

Demirdağ, Sivas ilinin Divriği ilçesine bağlı bir köydür. Yolunuz karadeniz bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Demirdağ Köyü Resimleri ve demirdağ köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

Divriği Demirdağ köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Demirdağ köyü son dakika gelişmeleri, Demirdağ köyüne özgü yemekler, Divriği Demirdağ köyünün tarihi, Demirdağ köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Demirdağ köyüne ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Sivaslı iseniz Sivas Doğumlu Ünlüler  e göz atmak yararınıza olacaktır. Sivaslı Ünlüler arasında Akıncılar Demirdağ Köyünde doğan biri var mı? Divriği Doğumlu Ünlüler Kimler?

Divriği Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. Karadeniz yöresine özgü haber kanalı var mı? Divriği Sivas Arası Kaç Km? Divriği Hava Durumu? Sivas Köyleri ve Divriği Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesini demektir.

Eğer köyünüzün bilgileri eksik veya yanlış ise Köy Bilgilerini Güncelle

DEMİRDAĞ KÖYÜ GENEL BİLGİLER | TARİHÇE

Demirdağ, Sivas ilinin Divriği ilçesine bağlı bir köydür. Köyün bilinen eski adı Purunsur'dur. Purunsur köyü çağlar boyu çeşitli uygarlıklara yurt olmuş eski bir yerleşim yeridir.

Türklerden önce Ermenilerin yaşadığı bilinmektedir. Cumhuriyetin kuruluşundan sonra, çevresindeki dağların zengin demir madenine sahip olmasından dolayı Demirdağ adı verilmiştir. Divriği'ye 6 km uzaklığındadır. Köyün iklimi karasal iklimidir. Köyün ekonomisi tarım ve hayvancılığa dayalıdır.

Divriği'ye 6 km. Sivas'a 170 km. uzaklıktadır. Doğusunda Akdağ, batısında A kafa, kuzeyinde Murmana köyü, güneyinde Venk (Oyuktepe) köyü, Divriği bulunmaktadır.Divriği - Erzincan karayolu köyün içinden geçmektedir. Köyün alt tarafından Ulusu(Çaltı Çayı)ırmağı akmaktadır.

Yer İsimleri **
Eskiyurt
Kabaktepe
Parnek
Harap
Gozgan

Köyde, ilköğretim okulu vardır ancak kullanılamamaktadır. Köyün içme suyu şebekesi vardır. 2012 yılında Efendi Dağı'na yol yaptırılarak burada bulunan su köyün mevcut içme suyu şebekesine ilave edilmiştir. Yine 2012 yılında dağdan sulama suyu kapalı şebekeyle getirilmiş ve köyün sulama suyu ihtiyacı karşılanmıştır. Köyün kanalizasyon şebekesi 2010 yılı Temmuz ayında tamamlanmıştır. Sağlık ocağı ve sağlık evi yoktur. Köye ulaşımı sağlayan yol Ağustos 2008 de asfaltlanmıştır. Köye elektrik 1979 yılında gelmiştir. Evlerde sabit telefon vardır.

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.