Divriği Güneş Köyü

Divriği Güneş Köyü

Güneş Köyü haberleri, Divriği Güneş köyü güncel son dakika gelişmeleri, Güneş köyü ile ilgili tüm video, fotoğraf ve haberler, Sivas Köyleri Arasında yer alan Güneş Köyünde vefat edenler, köyün eski adı ve daha fazlası haberimizde.

Güneş, Sivas ilinin Divriği ilçesine bağlı bir köydür. Yolunuz karadeniz bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Güneş Köyü Resimleri ve güneş köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

Divriği Güneş köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Güneş köyü son dakika gelişmeleri, Güneş köyüne özgü yemekler, Divriği Güneş köyünün tarihi, Güneş köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Güneş köyüne ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Sivaslı iseniz Sivas Doğumlu Ünlüler  e göz atmak yararınıza olacaktır. Sivaslı Ünlüler arasında Akıncılar Güneş Köyünde doğan biri var mı? Divriği Doğumlu Ünlüler Kimler?

Divriği Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. Karadeniz yöresine özgü haber kanalı var mı? Divriği Sivas Arası Kaç Km? Divriği Hava Durumu? Sivas Köyleri ve Divriği Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesini demektir.

Eğer köyünüzün bilgileri eksik veya yanlış ise Köy Bilgilerini Güncelle

GÜNEŞ KÖYÜ GENEL BİLGİLER | TARİHÇE

Güneş, Sivas ilinin Divriği ilçesine bağlı bir köydür. Güneş köyü adını mensubu olduğu Beğdili oymağının güneç obasından alır.

Büyük Türkmen göçleri sırasında yeni il (Sivas, Malatya) bölgesine dağılan ve oymağından kopan Türkmenler, Yellice ve civarına yayılmış, kabilelerden bir grup bugün Seyyid Garip Musa Tekkesi’nin alt kısmında bulunan yaylaya yerleşmiş Seyyid Garip Musa’nın öğretisiyle genişlemiş çoğalmış ve bölgede alan köyünü meydana getirmiştir. Şah İsmail’in yanında Osmanlı’ya cephe alan halk, büyük TÜRKMEN sürgünleri zamanında Rakka’ya sürülmüş, obanın bir kısmı sürgün yerlerine gidip süreç boyunca izole olmuş, bir kısmı da yolda kaçarak eski köylerinin alt kısmında derelerde saklanarak yaşamaya devam etmiştir. Kültürlerini korumaya çalışmış, zamanla burada Güneş Köyü’nü meydana getirmiştir. Bugün Güneş Köyü, Sivas’ın Divrigi ilçesine bağlı şirin bir köydür.

Sivas iline 220 km, Divriği ilçesine 50 km uzaklıktadır. Sivas’ın Divriği ilçesine bağlı Aşağı Güneş ve istasyon yerleşiminden oluşan şirin bir köydür. Meliköy, Kürtbeyaz, Bizevi, Eşke ve Çamşıhı yöresi köylerinin ortasında, Çaltı Çayı vadisinde uzanan topraklarıyla Güneş tarihte dini ocak merkezliğinden, nahiyeliğe varan süreci yaşamış,göçlerle nüfusu azalarak bugüne gelmiş bir köydür.

Köyün ekonomisi tarım ve hayvancılığa dayalıdır. Köyde turunçgil hariç her türden meyve ve sebze yetiştirilebiliyor.Elma, armut, kayısı, erik, vişne, şeftali, dut, çilek, ceviz en çok yetişen meyvelerden. Tahıl ürünlerinden buğday, arpa, nohut, mercimek yetişebildiği gibi domatesi çevre köylerde nam salmıştır.Köyün bol otlu yazılarından aşağıya doğru madenli kıraç yamaçlarla çevrili olmasına karşın köy içi ve bahçeleri bol ağaçlıdır. Çam ağacından ardıcına,fundalığından meşe ve kayınına kadar pek çok ağaç türü bulunmakla beraber söğüt, selvi, kavak, akasya ve karaağaç yoğunluktadır.

Köyde, ilköğretim okulu vardır ancak kullanılamamaktadır. Köyün içme suyu şebekesi vardır ancak kanalizasyon şebekesi yoktur. PTT şubesi yoktur ancak PTT acentesi vardır. Bir ilkokul bir ortaokul vardır ancak ikisi de kapalıdır. Köye ulaşımı sağlayan yol olup köyde elektrik ve sabit telefon vardır. Tren yolunun köy içinden geçmesi hayati öneme sahip bir faktör. İnsanlara daha ucuz ve doğrudan ulaşım imkânı veren demiryolları şu anda köyün en önemli ulaşım kaynağı. Eskiden geçim kaynağı da olan demiryolu Divriği, Sivas, Ankara, İstanbul gibi köylülerimizin yoğun olarak yerleştiği şehirlere doğrudan ulaşım sunuyor. Höbek ve Çamşıhı’dan köye inen iki karayolu seçeneği de olan Güneş, yollardaki altyapı noksanlığından dolayı bu seçenekleri fazla kullanamıyor.

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
2
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.