Doğanşar Ortaköy Köyü

Doğanşar Ortaköy Köyü

Ortaköy Köyü haberleri, Doğanşar Ortaköy köyü güncel son dakika gelişmeleri, Ortaköy köyü ile ilgili tüm video, fotoğraf ve haberler, Sivas Köyleri Arasında yer alan Ortaköy Köyünde vefat edenler, köyün eski adı ve dahası haberimizde.

Ortaköy, Sivas ilinin Doğanşar ilçesine bağlı bir köydür. Yolunuz karadeniz bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Ortaköy Köyü Resimleri ve ortaköy köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

Doğanşar Ortaköy köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Ortaköy köyü son dakika gelişmeleri, Ortaköy köyüne özgü yemekler, Doğanşar Ortaköy köyünün tarihi, Ortaköy köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Ortaköy köyüne ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Sivaslı iseniz Sivas Doğumlu Ünlüler  e göz atmak yararınıza olacaktır. Sivaslı Ünlüler arasında Doğanşar Ortaköy Köyünde doğan biri var mı? Doğanşar Doğumlu Ünlüler Kimler?

Doğanşar Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. Karadeniz yöresine özgü haber kanalı var mı? Doğanşar Sivas Arası Kaç Km? Doğanşar Hava Durumu? Sivas Köyleri ve Doğanşar Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesini demektir.

ORTAKÖY KÖYÜ GENEL BİLGİLER | TARİHÇE

Ortaköy, Sivas ilinin Doğanşar ilçesine bağlı bir köydür. Eski adı Ortaviran'dır. Mevkisi çoğu mekana eşit uzaklıkta ve harabe sayısı çok fazla olduğu için konulmuştur.

Sivas iline 106 km, Doğanşar ilçesine 7 km uzaklıktadır.

Köyün ekonomisi tarım ve hayvancılığa dayalıdır.

Köyde, ilköğretim okulu vardır ancak kullanılamamaktadır. Köyün içme suyu şebekesi vardır ancak kanalizasyon şebekesi vardır. PTT şubesi yoktur ancak PTT acentesi vardır. Sağlık ocağı ve sağlık evi yoktur. Köye ulaşımı sağlayan yol asfalt olup köyde elektrik ve sabit telefon vardır.

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.