Donmak Üzere Olan Kediyi Duyarlı Vatandaş Kurtardı

Donmak Üzere Olan Kediyi Duyarlı Vatandaş Kurtardı

BURDUR (İHA) – Isparta'da donmak üzere olan bir kedi, duyarlı vatandaşın dikkati sayesinde kurtarıldı.

BURDUR (İHA) – Isparta'da donmak üzere olan bir kedi, duyarlı vatandaşın dikkati sayesinde kurtarıldı.

Isparta'da kar yağışı ile etkisini arttıran soğuk hava insanlar kadar sokak hayvanlarını da etkiliyor. Kentte evinden işe gitmek için çıktığı esnada kedi sesi duyan Osman Güler, bir kedinin kuyruğu ve çenesinin buzlanma nedeniyle yere yapıştığını fark etti. Kedinin kuyruğu ve çenesini buzdan kurtaran Güler, kediyi hemen veterinere götürdü. Buradaki tedavinin ardından kedinin bakımını ve tedavisini üstlenen Güler, birkaç gün kediye evinde baktı. Çenesinde ve kuyruğundaki sıkıntının düzelmediğini fark eden Güler, bir arkadaşı ile birlikte yaralı kediyi Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi Veteriner Fakültesi Hayvan Hastanesine getirdi.

Veteriner Fakültesi Hayvan Hastanesine getirilen sokak kedisi tedaviye alındı. Yrd. Doç. Dr. Yusuf Sinan Şirin, Uzman Dr. Harun Çınar, Veteriner Hekimler Betül Şensöz ve Nuri Uysal tarafından kontrol edilen ve röntgeni çekilen sokak kedisinin tedavisine başlandı.

"Kedinin hayata tutunması için bütün tedavilerini uygulayacağız"

Yoğun bakım ünitesinde bir süre tedavi görecek olan kedinin sağlık durumu hakkında bilgi veren Yrd. Doç. Dr. Yusuf Sinan Şirin, "Kedinin ön tetkiklerini yaptık. Röntgenini çektik ve çenesinde ya da başka bir yerinde hiçbir kırığı yok. Yalnız yeme problemi çektiği için güçsüz ve zayıf düşmüş. Bunun için serum tedavisine başladık. Ve bir süre yoğun bakım ünitemizde antibiyotik tedavisi uygulayacağız. Çenesinde oluşan yarıyı tedavi edeceğiz. Durumu biraz güç, ama kedinin hayata tutunması için bütün tedavilerini uygulayacağız. Soğuk hava şartları nedeniyle sokak hayvanlarının hayata tutunmaları açısından duyarlı vatandaşlarımıza ihtiyaç var. Buradan tüm duyarlı vatandaşlarımıza sesleniyorum ve Üniversitemiz hayvan hastanesinin her zaman kapıları sonuna kadar açık. Hiçbir ücret talep etmeden sokak hayvanlarımızın tedavisini yapıyoruz" dedi.

Duyarlı vatandaş Güler ise "Yoğun kar yağışı ve soğuk hava nedeniyle sokakta kalmış ve zor günler geçirmiş bu kedimizi tedavi ettirmek amacıyla Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi Veteriner Fakültesi Hayvan Hastanesine getirdik. Burada uzman doktorlarımız sayesinde tedavi edilecek. Soğuk hava şartlarında hayvanların dışarıda hayatta kalmaları çok zor. Buradan tüm vatandaşları sokak hayvanları konusunda duyarlı olmaya davet ediyorum" ifadelerini kullandı.

Donmak Üzere Olan Kediyi Duyarlı Vatandaş Kurtardı

Donmak Üzere Olan Kediyi Duyarlı Vatandaş Kurtardı

İHA

Kaynak:Haber Kaynağı

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.