Dörtdivan Hacetler

Dörtdivan Hacetler

Hacetler Köyü haberleri, Dörtdivan Hacetler köyü güncel son dakika gelişmeleri, Hacetler köyü ile ilgili tüm video, fotoğraf ve haberler, Bolu Köyleri Arasında yer alan Hacetler köyünde vefat edenler, köyün eski adı haberimizde.

Dörtdivan Hacetler  köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Hacetler  köyü son dakika gelişmeleri, Hacetler köyüne özgü yemekler, Dörtdivan Hacetler  köyünün tarihi, Hacetler köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Hacetler  köyüne ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

Hacetler , Bolu ilinin Dörtdivan ilçesine bağlı bir köydür. Yolunuz karadeniz bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Hacetler Köyü Resimleri ve Hacetler köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

Dörtdivan Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. Karadeniz yöresine özgü haber kanalı var mı? Dörtdivan Bolu Arası Kaç Km? Dörtdivan  Hava Durumu? Bolu Köyleri ve Dörtdivan Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesini demektir.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Bolulu iseniz Bolu Doğumlu Ünlüler  e göz atmak yararınıza olacaktır. Bolulu Ünlüler arasında Dörtdivan Adaköy Köyünde doğan biri var mı? Dörtdivan Doğumlu Ünlüler Kimler?

HACETLER KÖYÜ GENEL BİLGİLER | TARİHÇE

Hacetler, Bolu ilinin Dörtdivan ilçesine bağlı bir köydür. Köyün adının etrafını çevreleyen Ulusu ve Eğrice deresiden aldığı tahmin edilmektedir

Hacetler, Bolu ilinin Dörtdivan ilçesine bağlı bir köydür. 26 Ağustos 1071 Malazgirt Savaşı ile Anadolu’ya gelen Oğuz Türkleri'nin Bozoklar Kolu'na bağlı olan Gün Han Oğulları'nın KAYI Boyu'ndan bir bölümü, 1074-1076 yıllarında bugünkü Dörtdivan ve çevresine yerleşmişlerdir. Oğuzlar, geldikleri ve geçtikleri yerlerde anavatan hatıralarını canlandırmak için dağ, dere gibi mahallere anayurttaki benzer adları taktıkları gibi kurdukları köylere de kabile ve boy adlarını vermişlerdir. Hacetlerlilerin geçmişte topluca bir sefere katıldıkları ve hac görevini yapmak için atlarla hicaza gittikleri rivayetleri köyün ihtiyarları tarafından rivayet edilir çevre halkında hacı atlılar dedikleri ve köy ismininde buradan gelmiş olabileceği düşünülmektedir. Ancak mantığa daha uygun olan, kayıların karakeçili,sarıkeçili,kızılkeçili, kurtlu,haculu, saçıkaralı olan 6 kolundan haculu koluna mensub oldukları yönündedir. Köy ismi bu koldan almış olabilir.

Kültür ve yaşayış biçimi tipik orta asya insanı dır kadınlar başörtüsü altına fes veya börk giyerler buda oğuz kadınının giyiniş biçimiyle tıpatıp aynıdır.
Bolu iline 39 km, Dörtdivan ilçesine 3 km uzaklıktadır. 
Köyün iklimi, Karadeniz iklimi etki alanı içerisindedir. Köyün ekonomisi tarım ve hayvancılığa dayalıdır.Köyde, ilköğretim okulu vardır ancak kullanılamamakta, taşımalı eğitimden yararlanılmaktadır. Köyün içme suyu şebekesi vardır,Kanalizasyon şebekesi vardır, PTT şubesi ve PTT acentesi yoktur. Sağlık ocağı ve sağlık evi yoktur. Köye ulaşımı sağlayan yol asfalt olup köyde elektrik ve sabit telefon var ve birde İsmet Abisi var.

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.