Dünya Sağlık Örgütünden ‘hastalık X’ Uyarısı Geldi !

Dünya Sağlık Örgütünden ‘hastalık X’ Uyarısı Geldi !

Dünya Sağlık Örgütü Genel Direktörü, Davos’ta “Hastalık X” Uyarısında Bulundu: Corona Virüsünden 20 Kat Daha Ölümcül Olabilir Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) Genel Direktörü Dr. Tedros Ghebreyesus, Davos’ta düzenlenen...

Eris Varyantı Hakkında Merak EDilenler

Dünya Sağlık Örgütü Genel Direktörü, Davos’ta “Hastalık X” Uyarısında Bulundu: Corona Virüsünden 20 Kat Daha Ölümcül Olabilir

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) Genel Direktörü Dr. Tedros Ghebreyesus, Davos’ta düzenlenen bir oturumda “Hastalık X” adını verdiği gizemli bir hastalıkla ilgili çarpıcı açıklamalarda bulundu. Ghebreyesus, bu hastalığın potansiyel olarak corona virüsü salgınından 20 kat daha ölümcül olabileceğini vurgulayarak, dünya liderlerini ve toplulukları bu olası tehlikeye karşı hazırlıklı olmaya çağırdı.

DSÖ’nün 1 numarası olan Ghebreyesus, “Hastalık X”i corona virüsünden daha büyük bir tehdit olarak tanımlayarak, bu yeni hastalığın salgın haline gelebileceği ihtimaline dikkat çekti. 2021 yılının başında DSÖ tarafından yayınlanan bir analize göre, “Hastalık X”in dünya genelinde 75 milyon insanın ölümüne sebep olabileceği ve her 5 yılda bir yeni bir salgın riski taşıdığı belirtilmişti.

Acil Durum Planı !

Ghebreyesus, oturumda yaptığı konuşmada, “Hastalık X”le ilgili bilim dünyasının bu potansiyel tehdide karşı daha etkin bir şekilde araştırma yapması, önlemler alması ve küresel düzeyde işbirliği içinde olması gerektiğini vurguladı. Ayrıca, DSÖ’nün bu olası salgına karşı acil durum planlarını güçlendirmesi ve dünya genelinde sağlık sistemlerini güçlendirmek için birlikte çalışılması çağrısında bulundu. (BSHA – Bilim ve Sağlık Haber Ajansı)

Kaynak:Haber Kaynağı

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.