Dünya Su Günü’nde Çiftçilere Suyun Önemi Anlatıldı

Dünya Su Günü’nde Çiftçilere Suyun Önemi Anlatıldı

Adana'da 22 Mart Dünya Su Günü'nde çiftçilere su kullanımı ile ilgili bilgiler aktarıldı.

Adana'da 22 Mart Dünya Su Günü'nde çiftçilere su kullanımı ile ilgili bilgiler aktarıldı. Ziraat Mühendisi Şemsigül Aybaba, "Damlama sulama sistemine herkes tarafından biran önce geçilmeli. Vahşi sulamalar yüzünden yoksa su kıtlığı yaşanacak" dedi.

Birleşmiş Milletler Genel Kurulu'ndan alınan kararla 1993 yılından bu yana kutlanan 22 Mart Dünya Su Günü'nde Yüreğir Ziraat Odası'nda görevli Yüksek Ziraat Mühendisi Şemsigül Aybaba, tarlada çiftçileri su kullanımı ile ilgili bilgilendirdi.

"Sorunlara "Sulu Tarım Uygulaması" çözümü"

Suyun gereksiz yere kullanılmasının ileri ki yıllarda su kıtlığına yol açacağını belirten Aybaba, "Artan nüfusun ve azalan tarım alanlarının yarattığı beslenme sorunları, "Sulu Tarım Uygulaması" ile çözülmeye çalışılmaktadır. Çiftçiler genelde salma ve vahşi sulama sistemleri kullanıyor. Yüreğir'de kapalı basınçlı sulama sistemine geçilmelidir. Basınçlı sulama sistemleri yüzey akışıyla ve derine sızma ile meydana gelen su kayıplarını ortadan kaldırdığı için günümüzde en çok tercih edilen yöntem haline gelmiştir. Sulanabilir alanların tamamında damlama sula sistemi ile suyun tasarruflu kullanılması gerekmektedir. Çiftçilerimizin damlama sulama sistemine geçmelerini istiyoruz" dedi.

Çiftçilerde bu öneriyi dikkate alacaklarını suyun azalması durumunun gelecekte birçok sorunu yaratacağını bu sebeple suyu daha dikkatli kullanacaklarını ifade etti.

Dünya Su Günü’nde Çiftçilere Suyun Önemi Anlatıldı

Dünya Su Günü’nde Çiftçilere Suyun Önemi Anlatıldı

İHA

Kaynak:Haber Kaynağı

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.