Dünya Tabipleri Birliği : “gazze İçin Tekrar Acil Eylem Çağrısında Bulundu”

Dünya Tabipleri Birliği : “gazze İçin Tekrar Acil Eylem Çağrısında Bulundu”

Dünya Tabipleri Birliği, İnsan Hakları İhlallerine Karşı Tutumunu Yineledi, Gazze İçin Tekrar Acil Eylem çağrısında bulundu. Dünya Tabipleri Birliği (WMA), Gazze’de süregelen savaşa tepki göstererek tıbbi nötralite çağrısını yineledi,...

Kızılay Gazze'de sıcak yemek dağıtıyor. Dünya ile iletişimi kesilen, gaz stoğu biten Gazze halkının imdadına Kızılay yetişti. 

Dünya Tabipleri Birliği, İnsan Hakları İhlallerine Karşı Tutumunu Yineledi, Gazze İçin Tekrar Acil Eylem çağrısında bulundu.

Dünya Tabipleri Birliği (WMA), Gazze’de süregelen savaşa tepki göstererek tıbbi nötralite çağrısını yineledi, uluslararası hukuka göre her türlü insan hakkı ihlalini şiddetle kınadı ve tüm sivillerin, özellikle de çocukların, ve aynı zamanda sağlık emekçileri ve kurumlarının güvenliğinin sağlanmasını talep etti. Dünya Tabipleri Birliği Başkanı Dr. Lujain Alqodmani yaptığı açıklamada şöyle dedi: “Dünya Tabipleri Birliği, Gazze’deki insani kriz ve halk sağlığı durumu ile ilgili olarak kaygısını ifade ediyor. İhtiyacı olan herkes için, sağlık hizmetlerine güvenli erişim tekrar kurulmalı ve sağlanmalı. Buna halk sağlığı önlemlerinin, kapsamlı tıbbi denetim ve müdahalenin uygulanması da dahildir. Hekimler ve diğer sağlık emekçilerine güvenli bir çalışma ortamı sağlanmalı, bu kişiler askeri harekatların ortasında kalmamalı.”

Dünya Tabipleri Birliği, insani ve tıbbi yardımın güvenli bir şekilde temini ile rehinelerin serbest bırakılması ve güvenli geçişinin sağlanması için çatışmaya insani amaçlı bir ara verilmesi çağrısında bulunuyor. WMA, yardım kuruluşlarına ise insani yardımın ihtiyacı olanlara ulaştığından ve askeri amaçlarla veya maddi çıkar amaçlı kullanılmadığından emin olma çağrısı yapıyor.

Dünya Tabipleri Birliği, insani krizle baş edecek ve bölgedeki tüm sivillerin ve sağlık hizmeti çalışanlarının güvenliğini ve iyi halini güvenceye alacak acil eylem çağrısında bulunuyor. (BSHA-Bilim Ve Sağlık Haber Ajansı)

Kaynak:Haber Kaynağı

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.