Düzce Taşköprü Köyü

Düzce Taşköprü Köyü

Çerkez Taşköprü, Düzce ilinin Merkez ilçesine bağlı bir köydür. Düzce merkezine 2 km uzaklıktadır. Köyün iklimi, Karadeniz iklimi etki alanı içerisindedir.

Köyün ekonomisi tarım ve hayvancılığa dayalıdır.Köyün çevresinde bulunan küçük sanayi siteleri ve büyük fabrikalar sayesinde köy ekonomisine büyük katkıları olmaktadır. Köyde Çerkes kültürü yaşatılmaktadır.Çerkes kültürüne ait yemekleri folklörü ve düğünleri devam etmektedir.Mamursa,Şipsi haluvuj en başta gelen yemekleridir.

1864 yılında zamanın Rusya Çarının Kuzey Kafkasya halkına yapmış olduğu zulümler sonrasında Anadolu'ya sürülen Çerkes kabilelerinden bir kısmı Osmanlı İmparatorluğu tarafından bölgenin sulak olması yani Melen çayının yakını olması sebebiyle buraya yerleştirilmiş Çerkes Aileleri tarafından kurulmuştur. Köyün adı çerkesce SHALHAPLE olarak yani Taşköprü olarak adlandırılmıştır. Bunun en büyük sebeplerinden biri ise Melen çayına köyün çok yakınlığıdır.

Düzce ilinde ve Türkiye genelinde bulunan çerkes köyleri arasında hala %90'ı çerkes olan ve kültürünü muhafaza etmeye çalışan nadir köylerden biridir. Köyde,ilköğretim okulu vardır ve çalışır durumdadır.Köyün içme suyu şebekesi vardır ancak kanalizasyon şebekesi yoktur.PTT şubesi ve PTT acentesi yoktur.Sağlık ocağı ve sağlık evi yoktur.Köye ulaşımı sağlayan yolu olup köyde elektrik ve sabit telefon vardır.Ancak köyün ulaşımını sağlayan devamlı düzce'ye sefer yapan bir minübüsü yoktur.

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.