Edirne Hasanağa Köyü

Edirne Hasanağa Köyü

Hasanağa Köyü haberleri, Edirne Hasanağa köyü güncel son dakika gelişmeleri, Edirne Hasanağa köyü ile ilgili tüm video, fotoğraf ve haberler, Edirne köyleri arasında yer alan Hasanağa köyünde vefat edenler, köyün eski adı haberimizde.

Edirne Hasanağa köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Hasanağa köyü son dakika gelişmeleri, Hasanağa köyüne özgü yemekler, Edirne Hasanağa köyünün tarihi, Hasanağa köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Hasanağa köyüne ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

Hasanağa , Edirne ilinin Merkezine bağlı bir köydür. Yolunuz Marmara bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Hasanağa Köyü Resimleri ve Hasanağa Köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

Edirne Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. Marmara yöresine özgü haber kanalı var mı? Edirne Hava Durumu? Edirne Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesiniz demektir.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Edirneli iseniz  Edirne Doğumlu Ünlüler  e göz atmak yararınıza olacaktır. Edirneli Ünlüler arasında Edirne Hasanağa Köyünde doğan biri var mı? Edirne Doğumlu Ünlüler Kimler?

Hasanağa, Edirne ilinin merkez ilçesine bağlı bir köydür.

Hasanağa, adını 15. yüzyıl başında Hasan Ağa yeniçeri ağasından aldığı söyleniyor. 1402 Ankara Savaşı'na katılmış olan Hasanağa, Osmanlı ordusunun bozulmasından sonra, Şehzade Süleyman, vezir Çandarlı Ali Paşa ve Hasanağa, Bursa'ya gelmiş ancak Bursa'nın Timur tarafından basılacağını anlayınca Edirne'ye geçmişlerdir. Fetret Devri (1402-1412) sonrasında Hasanağa, Çelebi Mehmet'in emrine girmiştir. Çelebi Mehmet ise Hasanağa'ya bugünkü Bursa ili sınırlarında bulunan yöreyi tımar olarak vermiştir. Sultanın verdiği bu yerin tapu belgesi, Hasanağa Belediye arşivindedir. Bunu müteakip, Hasanağa'ya Edirne'den de tımar verilmiştir. Orada da Hasanağa isminde köy kurulmuştur. Cumhuriyetten önce Edirne, Hasanağa'dan toplanan vergilerin Bursa'daki mirasçılarına gönderildiği ve dağıtıldığı bilinmektedir.

Köy, karasal iklimin etkisindedir. Geçimi tarım ve hayvancılığa dayalıdır.

İlgili Haberler
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.