Edirne Karakasım Köyü

Edirne Karakasım Köyü

Karakasım Köyü haberleri, Edirne Karakasım köyü güncel son dakika gelişmeleri, Edirne Karakasım köyü ile ilgili tüm video, fotoğraf ve haberler, Edirne köyleri arasında yer alan Karakasım köyünde vefat edenler, köyün eski adı haberimizde.

Edirne Karakasım köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Karakasım köyü son dakika gelişmeleri, Karakasım köyüne özgü yemekler, Edirne Karakasım köyünün tarihi, Karakasım köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Karakasım köyüne ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

Karakasım , Edirne ilinin Merkezine bağlı bir köydür. Yolunuz Marmara bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız  Karakasım Köyü Resimleri ve Karakasım Köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

Edirne Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. Marmara yöresine özgü haber kanalı var mı? Edirne Hava Durumu? Edirne Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesiniz demektir.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Edirneli iseniz  Edirne Doğumlu Ünlüler  e göz atmak yararınıza olacaktır. Edirneli Ünlüler arasında Edirne Karakasım Köyünde doğan biri var mı? Edirne Doğumlu Ünlüler Kimler?

Karakasım (bucak merkezi), Edirne ilinin merkez ilçesine bağlı bir köydür.

Osmanlı Devleti'nin bir uygulaması olan tımar sistemi gereği 1800'lü yıllarda Kasım Bey'e verilen çiftlik bölgesi, zamanla Karakasım olarak anılmaya başlamıştır. 

93 harbi ve Balkan Savaşı yıllarında Bulgaristan ve Yunanistan'dan göç edenlerin gelip yerleştiği köyde kuruluşundan bu yana herhangi bir savaş, yangın, sel ve kuraklık gibi doğal bir afete uğramamıştır. Köyde herhangi bir tarihi eser bulunmamaktadır.

Köyde, Cumhuriyetten önce Arap harfleriyle eğitim öğreti yapılmıştır. Cumhuriyetten sonra da Latin harfleriyle eğitim öğretim yapılmaya başlanmıştır. Köyün okuma-yazma oranı yüzde doksanın üzerindedir. Basın ve yayın organlarından yararlanma oranı yüksektir. Hemen hemen her evde TV ve radyo vardır. Düzenli olarak günlük gazete de gelmektedir. Son yıllarda bilgisayar kullanan kişi sayısı da hızla artmaktadır.

Köy eğimli bir arazi üzerine kurulmuştur. İl merkezine uzaklığı 21 km dir. Edirne'nin güney doğusundadır. Kuzeyinde Tayakadın Köyü, doğusunda Orhaniye Köyü, güneybatısında Doyran Köyü, batısında Üyüklütatar Köyü ve güneyinde Elçili Köyü vardır. Arazisi içinde Tayakadın Köyünden başlayıp Meriç nehrine kadar uzanan drenaj kanalı vardır. Kanal etrafındaki bölümü killi- kumsal,diğer kısımdaki arazisi ise kıraç topraktır. Toprakları genellikle verimlidir.Köy arazisinin dörtte üçü sulanabilir. Bu yüzden köyde sulu tarım yapılmaktadır. Sulama araziyi bir ağ gibi saran ve DSİ tarafından açılan yer altı kuyuları ve sulama kanalları ile yapılmaktadır. İklimi yazları sıcak ve kurak, kışları soğuktur. Yağışlar genellikle ilk ve sonbaharda yağar. Arazisi çıplaktır,ormanlık bölgesi yoktur.

Köyün iklimi, karasal iklim etki alanı içerisindedir.

Halk geçimini tarımla sağlar. En çok üretilen ürünler çeltik,süpürge ve buğdaydır. Son yıllarda kavun ve karpuz ekimine yönelme vardır. Ancak bu ürünlerin uzun süre depolanamaması ve kısa sürede elden çıkarılma zorunluluğu karpuz ve kavun üretiminin riskli bir üretim olduğunu göstermektedir. Sebze ve meyvecilik ise gelecek vadeden bir sektör olarak görülmektedir. Köyde az da olsa sebze ve meyve bahçeleri ile üzüm bağları vardır. Arazi az olduğundan ailelerin toprak miktarı da azdır. Arazinin çoğu sulandığından tüm topraklar işlenmektedir. Tarımda makineleşme tam olarak sağlanmıştır. Çok gelişmiş tarım araçları kullanılmaktadır. Köyde tarım yanında hayvancılıkta büyük önem arz etmektedir. Her aile hayvansal gıda ihtiyacını giderecek kadar hayvan beslemektedir. Büyükbaş ve küçükbaş hayvan yetiştiriciliği birçok ailenin temel geçim kaynağıdır. Köyde demircilik ve tamir işleriyle uğraşan iki atölye vardır.

Köyde ilköğretim okulu vardır. Köyün hem içme suyu şebekesi hem kanalizasyon şebekesi vardır. PTT şubesi ve PTT acentesi yoktur. Sağlık ocağı vardır ancak sağlık evi yoktur. Köye ulaşımı sağlayan yol asfalt olup köyde elektrik ve sabit telefon vardır.Köye elektrik 1975 yılında köyün o zamanki muhtarı Yaşar Dündar tarafından getirilmiştir.

İlgili Haberler
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
2
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.