Edirne Korucu Köyü

Edirne Korucu Köyü

Korucu, Edirne ilinin Merkez ilçesine bağlı bir köydür.Köy, zamanında tavşan koru olarak bilinmekte ve tavşanlarıyla anılmaktaydı.

Daha sonraları savaşlar vs. yüzünden köy ve civarındaki tavşan sayısı azalınca köyün adı kısaltılarak korucu köyü olarak değiştirildi.Köyün gelenek, görenek ve yemekleri geleneksel TRAKYA yemek ve gelenek görenekleri hakimdir.
Edirne merkezine 16 km uzaklıktadır. EDİRNE HAMZABEYLİ sınır kapısı yolu üzeri 2 km içeridedir. Köyün 2 km K.doğusunda göleti mevcuttur, göletin yaşam türü aynalı sazan, tekke ve göl hayvanları mevcuttur.
Köyün iklimi, Karasal iklimi etki alanı içerisindedir.
Köyün ekonomisi tarım buğday,ayçiçeği ağırlıklı mısır tarımı yapılmaktadır. hayvancılığa dayalıdır.Sığırlarda yerli ve melez ırk göze çarpar.
Yerleşim yerinin köy tüzel kişiliği alması ile birlikte köyün tüzel kişiliğini temsil etmesi için köy muhtarlık seçimleri de yapılmaktadır.
Seçildikleri yıllara göre köy muhtarları:
2009 MAHMUT OYAN
Köyde, ilköğretim okulu yoktur fakat taşımalı eğitimden yararlanılmaktadır. Köyün içme suyu şebekesi vardır kanalizasyon şebekesi camii vardır. PTT şubesi ve PTT acentesi yoktur. Sağlık ocağı ve sağlık evi yoktur. Köye ulaşımı sağlayan yol asfalt olup köyde elektrik,internet ve tüm gsm operatöleri,sabit telefon kullanılmaktadır.

 


BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.