Edirne Köşençiftliği Köyü

Edirne Köşençiftliği Köyü

Köşençiftliği diğer adı ile Köşen Köyü, Edirne ilinin Merkez ilçesine bağlı bir köydür.Kösen Çiftligi arazisi toplam 26.000 dönüm civarı bir arazi olup Sultan Bayazıt vakfı arazisidir.

Arazi 1914 Yılı agustos ayında İsmail Bey ve zevcesi Ayşe Muazzez hanım adına Tescil edilmiş Ayşe hanım ve İsmail Bey tarafından 1928*1930 yıllarına kadar işletilmiştir.Ailenin çocukları olmamış ve İsmail bey çiftlikten ayrılmıştır. Muazzez hanım da İstanbul a yerleşmiş ve tekrar bir evlilik yapmıştır.İkinci evliliğinden de cocukları olmamıştır.Çiftlik arazisi 1955 yılında devlet tarafından kamulaştırılmış ve köylüye tahsis edilmiştir.Ayşe Muazzez hanım 1980 yılında İstanbulda vefat etmiştir.İsmail bey ise Bursa İnegöle yerleşmiş 1965 yılında vefat etmiştir.Bursa da yaptığı evliliğinden çocukları olmuş ve soyu devam etmektedir.Çiftiliğin adı Ayşe Muazzez hanım ve İsmail Bey tarafından Kösen çiftliği olarak konulduğu bilinmektedir.1934 yılında çıkan soyadı kanununda İsmail Bey soyadı olarak Kösen soyadını almıştır.
Köyün gelenek, görenek ve yemekleri hakkında bilgi yoktur.
Edirne merkezine 13 km uzaklıktadır.
Köyün iklimi, Karasal iklimi etki alanı içerisindedir.
Köyün ekonomisi tarım ve hayvancılığa dayalıdır.
Köyde, Ayşe Muazzez ilköğretim okulu bulunmaktadır. Ancak öğrenci yetersizliği nedeni ile taşımalı eğitime geçilmiştir. Öğrenciler Edirne şehir merkezindeki muhtelif okullara gitmektedir. Köyün hem içme suyu şebekesi hem kanalizasyon şebekesi vardır. PTT şubesi ve PTT acentesi yoktur. Sağlık evi bulunmakta ancak atamalı ebe/hemşire bulunmamaktadır. Çarşamba günleri saat 15:00'da aile hekimi köye gelmekte ve hastaları muayene etmektedir. Köye ulaşımı sağlayan yol asfalt olup köyde elektrik, sabit telefon ve ADSL hizmeti vardır. Köy Turkcell, Vodafone ve Avea ile Yunan ve Bulgar GSM operatörleri kapsama alanı içerisindedir.

 


BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.