Edirne Köşençiftliği Köyü

Edirne Köşençiftliği Köyü

Köşençiftliği Köyü haberleri, Edirne Köşençiftliği köyü güncel son dakika gelişmeleri, Edirne Köşençiftliği köyü ile ilgili tüm video, fotoğraf ve haberler, Edirne köyleri arasında yer alan Köşençiftliği köyünde vefat edenler, köyün eski adı haberimizde.

Edirne Köşençiftliği köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Köşençiftliği köyü son dakika gelişmeleri, Köşençiftliği köyüne özgü yemekler, Edirne Köşençiftliği köyünün tarihi, Köşençiftliği köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Köşençiftliği köyüne ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

Köşençiftliği , Edirne ilinin Merkezine bağlı bir köydür. Yolunuz Marmara bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Köşençiftliği  Köyü Resimleri ve Köşençiftliği  Köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

Edirne Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. Marmara yöresine özgü haber kanalı var mı? Edirne Hava Durumu? Edirne Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesiniz demektir.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Edirneli iseniz  Edirne Doğumlu Ünlüler  e göz atmak yararınıza olacaktır. Edirneli Ünlüler arasında Edirne Köşençiftliği Köyünde doğan biri var mı? Edirne Doğumlu Ünlüler Kimler?

Köşençiftliği diğer adı ile Köşen, Edirne ilinin merkez ilçesine bağlı bir köydür.

Köşençiftligi arazisi toplam 26.000 dönüm civarı bir arazi olup Sultan Bayazıt vakfı arazisidir. Arazi 1914 yılı Ağustos ayında İsmail Bey ve zevcesi Ayşe Muazzez Hanım adına tescil edilmiştir. Ayşe Muazzez Hanım ve İsmail Bey tarafından 1928-1930 yıllarına kadar işletilmiştir. Çiftlik arazisi 1955 yılında devlet tarafından kamulaştırılmış ve köylüye tahsis edilmiştir.Çiftliğin adının Ayşe Muazzez Hanım ve İsmail Bey tarafından Köşen çiftliği olarak konulduğu bilinmektedir.

Köyün gelenek, görenek ve yemekleri hakkında bilgi yoktur.

Edirne merkezine 13 km uzaklıktadır.

Köyün iklimi, karasal iklim etki alanı içerisindedir.

Köyün ekonomisi tarım ve hayvancılığa dayalıdır.

Köyde, Ayşe Muazzez ilköğretim okulu bulunmaktadır. Ancak öğrenci yetersizliği nedeni ile taşımalı eğitime geçilmiştir. Öğrenciler Edirne şehir merkezindeki muhtelif okullara gitmektedir. Köyün hem içme suyu şebekesi hem kanalizasyon şebekesi vardır. PTT şubesi ve PTT acentesi yoktur. Sağlık evi bulunmakta ancak atamalı ebe/hemşire bulunmamaktadır. Çarşamba günleri saat 15:00'da aile hekimi köye gelmekte ve hastaları muayene etmektedir. Köye ulaşımı sağlayan yol asfalt olup köyde elektrik, sabit telefon ve ADSL hizmeti vardır.

İlgili Haberler
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.