Edirne Tayakadın Köyü

Edirne Tayakadın Köyü

Tayakadın Köyü haberleri, Edirne Tayakadın köyü güncel son dakika gelişmeleri, Edirne Tayakadın köyü ile ilgili tüm video, fotoğraf ve haberler, Edirne köyleri arasında yer alan Tayakadın köyünde vefat edenler, köyün eski adı haberimizde.

Edirne Tayakadın köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Tayakadın köyü son dakika gelişmeleri, Tayakadın köyüne özgü yemekler, Edirne Tayakadın köyünün tarihi, Tayakadın köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Tayakadın köyüne ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

Tayakadın , Edirne ilinin Merkezine bağlı bir köydür. Yolunuz Marmara bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Tayakadın Köyü Resimleri ve Tayakadın Köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

Edirne Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. Marmara yöresine özgü haber kanalı var mı? Edirne Hava Durumu? Edirne Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesiniz demektir.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Edirneli iseniz  Edirne Doğumlu Ünlüler  e göz atmak yararınıza olacaktır. Edirneli Ünlüler arasında Edirne Tayakadın Köyünde doğan biri var mı? Edirne Doğumlu Ünlüler Kimler?

Tayakadın, Edirne ilinin merkez ilçesine bağlı bir köydür.Edirne merkezine 13 km uzaklıktadır.

Köyde italyan bir kadına ait at çiftliğinin bulunması sebebiyle köyün adı tayakadın olmuştur Bu bilgi yanıltıcı olabilir kesinliği olmamaktadır. Diğer bir bilgiye göre Fatih Sultan Mehmetin süt annesine verilen isim olarak Tayahatun geçmektedir ve daha sonraları tayakadın olarak değişmiştir.

Köyün iklimi, karasal iklim etki alanı içerisindedir.

Köyün ekonomisi tarım ve hayvancılığa dayalıdır. Genelde ekilen ürünler buğday, arpa, çeltik, şeker pancarı, silajlık mısır, ayçiçeği ve son yıllarda kanola tarımına da başlanmıştır. Ayrıca köyde civar köylere de hitap eden oldukça güzel ve gelişmiş yaklaşık 20 kadar dükkandan oluşan bir sanayi sitesi bulunmaktadır. Trakyanın hemen hemen her köyünde üzerinde bu sanayide bulunan ustaların isminin yazdığı römorklar görmek mümkündür. Bu esnafın içinde torna tesviye işleri, [kaynak işleri], tarım alet ve makineleri tamiri, oto tamiri , motorcu, elektrik işleri, parça alım satım işleri, nalbur, mobilya ,marangozluk ile bütün civardaki köylere hitap etmektedir. Köy civarında bulunan fabrikalarda köyün çalışan nüfusuna iş imkânı sağlamaktadır.

Köyde ilköğretim okulu vardır. Köyün hem içme suyu şebekesi hem kanalizasyon şebekesi vardır. PTT şubesi ve PTT acentesi vardır. Sağlık ocağı ve sağlık evi vardır. Köye ulaşımı sağlayan yol asfalt olup köyde elektrik ve sabit telefon vardır.

İlgili Haberler
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.