Eflani Karacapınar Köyü

Eflani Karacapınar Köyü

Karacapınar Köyü haberleri, Eflani Karacapınar köyü güncel son dakika gelişmeleri, Karacapınar köyü ile ilgili tüm video, fotoğraf ve haberler, Karabük Köyleri Arasında yer alan Karacapınar Köyünde vefat edenler, köyün eski adı ve dahası haberimizde.

Eflani Karacapınar köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Karacapınar köyü son dakika gelişmeleri, Karacapınar köyüne özgü yemekler, Eflani Karacapınar köyünün tarihi, Karacapınar köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Karacapınar köyüne ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

Karacapınar, Karabük ilinin Eflani ilçesine bağlı bir köydür. Yolunuz Karadeniz bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Karacapınar Köyü Resimleri ve Karacapınar köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

Eflani Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. Karadeniz yöresine özgü haber kanalı var mı? Eflani Karabük Arası Kaç Km? Eflani Hava Durumu? Karabük Köyleri ve Eflani Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesiniz demektir.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Karabüklü iseniz Karabük Doğumlu Ünlüler  e göz atmak yararınıza olacaktır. Karabüklü Ünlüler arasında Eflani Karacapınar Köyünde doğan biri var mı? Eflani Doğumlu Ünlüler Kimler?

Karacapınar, Eflani ilçesine bağlı bir köy.

Karabük iline 52 km, Eflani ilçesine 7 km uzaklıktadır.Köyün ekonomisi tarım ve hayvancılığa dayalıdır.

Köye bağlı bir de "kadıoğlu mahallesi" adında bir mahallesi vardır.Bu köyde tarım ve hayvancılık vardır gözleme,su böreği vb. yemekleri de vardır.Karabük iline 53 km, Eflani ilçesine 8 km uzaklıktadır. Köyün bir kısmı kayalık bir zemin üzerine kuruludur.Köyün ekonomisi tarım ve hayvancılığa dayalıdır.
Karacapınar adı söylendiği gibi bir dönem karacaların pınarlara su içmeye indiğinden Karacapınar adını almış değildir. Bilindiği gibi Oğuz boylarına bağlı Türkmen boy, oymak ve cemaatlerinden olan bir grup, bir yere yerleştiğinde o yere ya kendi adını vermiş ya da kendi adıyla bir başka adın birleşiminden ortaya çıkan bir isim almıştır. Örneğin Şeyhlü oymağı “Kara” ön eki ile Kara-Şeyhlü, Eymür oymağı “Viran” son eki ile Eymür-viran olduğu gibi Karaca oymağı da yerleştiği yerde suyu kuvvetli pınarlar olduğu için, “Pınar, Pığar” son eki ile Karacapınar olmuştur. Çünkü Karaca; yaban Keçisi için kullanılan bir tabir olsa da bu ad sadece ona münhasır değildir. Zira Karaca adı bir Türkmen cemaat adıdır. 520 Osman kaynaklarında da Pınar, “Pığar” şeklinde yazılmaktadır. Burada oymak adı ile yerin özelliğinden oluşan bir isim meydana çıkmıştır. Yani Karaca; oymak adı, Pınarda; o oymağın yerleştiği yerin özelliğidir. Bu duruma göre Karacapınar adı bir Türkmen cemaat adı olan Karaca ile Pınar adının birleşmesi ile meydana gelmiştir. Nitekim 16.yüzyılda Malazgirt ve Hınıs sancaklarında oymak adı “Karaca” olan, Karaca-Erik, Karaca-Viran adında köyler olduğu gibi, Anadolu ve Suriye’de de Karca ve Karacalu adında birçok oymak ve cemaat bulunmaktadır. 521. Eflani’ de Karaca adlı Türkmen oymağından olan Karacapınar Köyü’nün bulunduğu gibi Pınarbaşı’nın Çeme havalisinde Karacaören ve Devrek’te Karacaören gibi köyler vardır.

İlgili Haberler
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.