Eğitim Araştırma Hastanesinde değerlendirme toplantısı

Eğitim Araştırma Hastanesinde değerlendirme toplantısı

Karabük Üniversitesi (KBÜ) Karabük Eğitim ve Araştırma Hastanesi 2016 Temmuz-2017 Temmuz ayı değerlendirme toplantısı düzenlendi.

Karabük Üniversitesi (KBÜ) Karabük Eğitim ve Araştırma Hastanesi 2016 Temmuz-2017 Temmuz ayı değerlendirme toplantısı düzenlendi.

Hastane toplantı salonunda Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Op. Dr. İsmail Kara, Hastane Yöneticisi Yrd. Doç. Dr. Erkan Doğan ile genel sekreterlik ve hastane yöneticileri katıldı.

Toplantıda konuşan Karabük Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Op. Dr. İsmail Kara, 2016 yılı temmuz ayı polikliniklere müracaat eden hasta sayısının 45 bin 755 iken bu sayının bu yılın aynı ayında 69 bin 459 olduğunu söyledi.

Kara, Merkezi Hekim Randevu Sistemi (MHRS) kullanım sayısının geçen yıl temmuz ayında 13 bin 478 olduğunu, bu yılın aynı ayında ise 20 bin 770'e yükseldiğini ifade ederek, "2016 temmuz ayında toplam 67 bin 359 hasta poliklinikte muayene olmuşken, 2017 temmuz ayında bu sayı 92 bin 712'ye yükselmiştir. MHRS ile yapılan muayene sayısı toplam muayene sayısının yüzde 29,90'ını oluşturmaktadır. 2016 temmuz ayında acil muayene sayısı 21 bin 604 hastayken 2017 temmuz ayında bu sayı 23 bin 253 olarak belirlenmiş geçen yıla oranla acil servisi kullanma oranında yüzde 10 artış olduğu belirlenmiştir. İstatiksele göre halkımızın MHRS'yi kullandığını, geçen yıla oranla MHRS kullanımının yüzde 54 oranında arttığını görmekteyiz. Yine geçen yıla oranla acil hariç sadece poliklinikte muayene olan hasta sayısında da yüzde 51 oranında artış olmuştur, bu rakamların nüfusa oranına bakacak olursak Karabük'te her üç kişiden biri 2017 temmuz ayında hastanemize muayene gelmiştir." dedi.

Kara, ayrıca, Sağlık Bakanlığı'nın "Sağlıkta Dönüşüm Projesi" kapsamında hastanedeki yoğunluğun azaltılması, hastaların poliklinik kapısında daha az beklemesi ve kaliteli hizmete ulaşması için başlattığı MHRS'yi kullanmada halkın büyük oranda bilinçlendiğini belirterek şunları söyledi:

"MHRS'den randevu bulamayan hastalarımıza belirlenen muayene kotası oranında poliklinik vezneden numara vererek muayene olmalarını sağlamaktayız. Acil Servisi kullanma noktasında ise, acil servislere yapılan başvurular her geçen yıl daha da artıyor. Durumu acil olmayan hastalar da poliklinikler yerine acil servislere başvurunca, acil servislerin öncelikli olarak kabul ettiği hastaların yeterli hizmet alamamasına neden oluyor. Acil servis hizmetleri, ani gelişen hastalık, kaza, yaralanma ve benzeri beklenmeyen durumlarda oluşan sağlık sorunlarında sakatlık ya da ölümden korunması amacıyla hastanın, acil serviste görevli sağlık personeli tarafından tıbbi araç ve gereç desteği ile değerlendirilmesi, tanısının konulması, tıbbi müdahale ve tedavisinin yapılması için yataklı sağlık tesislerinde sunulan acil sağlık hizmetlerini kapsamaktadır. Acil servisleri hiçte acil olmayan sebeplerle o kadar çok meşgul ediyoruz ki orada ölümle yaşam arasında kalan insanların olduğunu unutuyoruz. Acil servislerde bize engel değil, yardımcı olun."

İHA

Kaynak:Haber Kaynağı

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.