Eğitim Diplomasisinin Kalbi İstanbul’da Atacak

Eğitim Diplomasisinin Kalbi İstanbul’da Atacak

EURAS öncülüğünde bu yıl ikincisi düzenlenen Avrasya Yükseköğretim Zirvesi (EURIE) 22 Mart'ta Lütfi Kırdar'da başlıyor.

EURAS öncülüğünde bu yıl ikincisi düzenlenen Avrasya Yükseköğretim Zirvesi (EURIE) 22 Mart'ta Lütfi Kırdar'da başlıyor.

2010 yılında kurulan Avrasya Üniversiteler Birliğinin (Eurasian Universities Union - EURAS) Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) koordinasyonuyla gerçekleştirdiği, dünyanın en büyük üçüncü eğitim zirvesi olan Avrasya Yükseköğretim Zirvesi'nin (Eurasian Higher Education Summit - EURIE) ikincisi 22-24 Mart 2017 tarihleri arasında Lütfi Kırdar Uluslararası Kongre ve Sergi Sarayı'nda gerçekleştirilecek.

Avrasya coğrafyasının eğitim politikaları belirlenecek

53 ülkeden 2 binin üzerinde rektör, rektör yardımcısı, akademisyen ve uluslararası eğitim sektöründen uzmanın katılacağı, 200 standın yer alacağı fuar ile eş zamanlı 25 panel ve seminere ev sahipliği yapacak olan, eğitim diplomasisi açısından son derece önem taşıyan bu üç günlük zirvede uluslararasılaşma, eğitim politikaları, öğrenci değişim programları, bölgenin eğitim stratejileri ve fırsatlar konuşulacak, ikili görüşmelerle işbirlikleri yapılacak.

Zirvenin açılış programına, EURAS Genel Başkanı Dr. Mustafa Aydın'ın yanı sıra, DEİK Başkanı Ömer Cihad Vardan, YÖK Başkan Vekili Prof. Dr. Hasan Mandal ve Katar Kültür Sanat ve Kültürel Miras Eski Bakanı ve UNESCO Genel Sekreter Adayı Hamad Bin Abdulaziz Al-Kawari de iştirak edecek. Dünyanın en büyük üçüncü yükseköğretim zirvesi olan EURIE 2017'ye ayrıca Milli Eğitim Bakanı Dr. İsmet Yılmaz ile Kültür ve Turizm Bakanı Prof. Dr. Nabi Avcı'nın da teşrifleri öngörülüyor.

İHA

Kaynak:Haber Kaynağı

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.