Eğitime Büyükşehir Desteği

Eğitime Büyükşehir Desteği

Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından yenilenecek olan Demirtaşpaşa İlköğretim Okulu'nun temeli törenle atıldı.

Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından yenilenecek olan Demirtaşpaşa İlköğretim Okulu'nun temeli törenle atıldı.

Büyükşehir Belediyesi'nin öncülüğünde, hayırsever Erhan Nasyalçın tarafından yapılacak Demirtaşpaşa İlkokulu'nun temeli törenle atıldı. Başkan Recep Altepe, hem babasının hem de kendisinin eğitim gördüğü, ancak zamanla kapasitesi yetersiz hale gelen ve fiziken eskiyen Demirtaşpaşa İlkokulu'nun temel atma töreninde, il merkezinde eskiyen okulların hızla yenilendiğini söyledi.

Bursa'nın köklü bir mahallesi olan Demirtaşpaşa Mahallesi'nde, İnönü ve Haşim İşcan caddelerinin kesiştiği alanda bulunan Demirtaşpaşa İlkokulu'nun ise 1968 yılında yıkılıp yeniden yapıldığını hatırlatan Başkan Altepe, "Demirtaşpaşa İlkokulu, 1968 yılından da önceki orijinal haliyle yapılıyor. Bu bölgede yapılan kamulaştırmalarımızın sonuna gelindi. Tarihi mahalleye sadece Tarihi Demirtaş Hamamı ve Demirtaşpaşa İlkokulu'nun olacağı kaliteli bir eğitim kompleksi kazandırılıyor" diye konuştu.

Başkan Altepe, Bursa'da hayırseverlerin de desteğiyle güzel projelerin gerçekleştirildiğini vurgulayarak, "Demirtaşpaşa İlkokulu, yenilenen yüzüyle çevreye ışık saçacak, Bursa'ya ve bölgeye çok yakışacak. Donanımlı bir okul olarak en iyi ve özgün şekilde yapılacak. Burada çok hatıra var. Çok heyecanlıyız" diye konuştu.

Gençlere yatırımın önemine dikkati çeken Başkan Altepe, "Geleceğe yatırım yapmak, gençliğimize yatırım yapmaktır. Gençlerimizin sağlıklı ve bilinçli bireyler olmalarını hedefliyoruz. Gençlerimiz ve geleceğimiz için eğitime büyük önem veriyoruz. Temelini attığımız Demirtaşpaşa İlkokulu'nu bu yıl sonuna kadar tamamlamayı hedefliyoruz. Okulun inşaatını, mahallemizin değerli insanlarından, kendisi de burada eğitim görmüş olan hayırsever işadamı Erhan Nasyalçın gerçekleştirecek, çok teşekkür ediyoruz" dedi.

Başkan Altepe, Demirtaşpaşa İlkokulu'nun inşaat alanının yaklaşık 4 bin metrekare olduğunu, 3 kat olarak tasarlanan okulda 2 anasınıfı ve 16 derslik ile spor salonu, kütüphane gibi birimlerin yer alacağını sözlerine ekledi.

Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, şehir merkezindeki okulların yenilenmesinde Büyükşehir Belediyesi'nin öncü olduğunu belirtirken, Osmangazi Kaymakamı Enver Ünlü de mahallelerdeki eski okulların yenilenmesinin sevindirici olduğunu ifade söyledi.

Eğitime Büyükşehir Desteği

Eğitime Büyükşehir Desteği

İHA

Kaynak:Haber Kaynağı

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.