Eller Semaya Halep İçin Açıldı

Eller Semaya Halep İçin Açıldı

Memur Sen Manisa İl Temsilciliği tarafından Halep'te şehit düşen Müslümanlar için gıyabi cenaze namazı kılınırken, kılınan namazda yüzlerce Manisalı...

Memur Sen Manisa İl Temsilciliği tarafından Halep'te şehit düşen Müslümanlar için gıyabi cenaze namazı kılınırken, kılınan namazda yüzlerce Manisalı ellerini semaya açarak Halep için dua etti.

Memur Sen Konfederasyonunun önderliğinde gerçekleştirilen gıyabi cenaze namazına Memur Sen'e bağlı sendikaların başkanları, STK temsilcileri ve vatandaşlar katıldı. Hatuniye Camisi imamı Hayrettin Çoban tarafından kıldırılan gıyabi cenaze namazı sonrası Halep'te ve 15 Temmuz darbe girişiminde şehit düşenler başta olmak üzere tüm şehitler için dua edildi.

Gıyabi cenaze namazının ardından Memur Sen Manisa İl Temsilciliği bir basın açıklaması düzenleyerek Halep'te yaşananların insanlığın ahlak imtihanı olduğu vurgulandı.

Memur Sen Manisa İl Temsilciliği olarak Halep için bir eylem planı başlattıklarını belirten Memur Sen Manisa İl Temsilcisi ve Sağlık Sen Manisa Şube Başkanı Mustafa İrğat, "Bu bozuk dünya düzeninde herkes bilmeli ki bir gün insanlığın sığınacağı yeri kalmayacaktır. Çünkü bu çarpık ve bozuk düzen propaganda araçları marifetiyle bir avuç kapitalistin, bir kaç emperyalist devletin çıkarı için şiddeti meşrulaştıracak söylemler üreterek devamlılığını sağlamaktadır. İnsani yardımın gidebilmesi için geçici ateşkesin bile Birleşmiş Milletlerde veto edildiği bir dünya için daha ne söylenebilir. Ölen ve açlıktan kıvranan insanları küçük bir ayrıntıya indiren analistlere, stratejistlere bakınca insan başka ne düşünebilir ki? Bugün insanlık dramının merkezi olan Halep, aynı zamanda bu ve benzeri manzaralardan dolayı bir ahlak imtihanının da merkezi durumundadır" dedi.

Basın açıklaması sırasında sık sık sloganlar atılarak Halep'teki katliam kınandı.

İHH Manisa Temsilciliği adına konuşan Fatih Akova da Halep için düzenledikleri yardım kampanyasında toplanan malzemelerin 14 Aralık'tan itibaren konvoylar halinde yola çıkacağını belirtti.

Eller Semaya Halep İçin Açıldı

Eller Semaya Halep İçin Açıldı

İHA

Kaynak:Haber Kaynağı

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.