En Centilmen Taraftara Ödül

En Centilmen Taraftara Ödül

Gençlik ve Spor Bakanlığı Samsun Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü, okul sporlarındaki şiddetin, kötü tezahüratın önüne geçebilmek ve öğrencilere...

Gençlik ve Spor Bakanlığı Samsun Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü, okul sporlarındaki şiddetin, kötü tezahüratın önüne geçebilmek ve öğrencilere Fair-Play ruhunu aşılamak için önemli bir projeye imza attı.

"En Centilmen Okul Taraftarını Seçiyor" isimli proje kapsamında 2016-2017 okul sporları müsabakalarında mücadele edecek okulların, en centilmen taraftarlarını spor malzemesi yardımı ile ödüllendirilecek. Proje kapsamında 1'inci olan okul taraftarlarına 6 bin TL, 2'nciye 4 bin TL, 3'üncüye ise 2 bin TL değerinde spor malzemesi yardımı yapılacak. En centilmen taraftar ödülü il müdürlüğü tarafından kurulan komisyon tarafından belirlenecek.

Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, öğrencilere sporu aşılamak ve sosyal imkanlar sağlamak ve bunlar arasından yetenekli olanları spora kazandırmak için çeşitli projeler ürettiklerine dikkat çekerek, "Daha önce Samsunumuzun 17 ilçesinde 55 köy okuluna malzeme yardımı yapmıştık.Bu tür yardımları yapmaya devam ediyoruz. Okullara malzeme yardımı yapmamızın sebebi küçük yaşlardan başlayarak sporu bir yaşam tarzı haline getirmek. Sağlıklı bir toplumun spor yapan bireylerden oluştuğunun bilinciyle hareket ediyoruz " dedi.

Bakan Çağatay Kılıç, şunları söyledi: "Spor hoşgörü, dostluk ve kardeşlik demektir. Sporu terörize eden, saha içi ve dışında görmek istemediğimiz olaylara sebebiyet veren ve asla taraftar olarak nitelendiremeyeceğimiz kişilere ortak bir tavır ve tepki sergilemek gerekir. Samsun'da bu taraftarlara ödül verme fikrimizin altında bu düşünce yatıyor. Bu ruhu aşılamak açısından okul sporlarına önem veriyoruz."

İHA

Kaynak:Haber Kaynağı

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.