Enez Işıklı Köyü

Enez Işıklı Köyü

Işıklı Köyü haberleri, Enez Işıklı köyü güncel son dakika gelişmeleri, Işıklı köyü ile ilgili tüm video, fotoğraf ve haberler, Enez Köyleri arasında yer alan Işıklı köyünde vefat edenler, köyün eski adı haberimizde.

Enez Işıklı köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Işıklı köyü son dakika gelişmeleri, Işıklı köyüne özgü yemekler, Enez Işıklı köyünün tarihi, Işıklı köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Işıklı köyüne ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

Işıklı , Edirne ilinin Enez ilçesine bağlı bir köydür. Yolunuz Marmara bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Işıklı  Köyü Resimleri ve Işıklı   köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

Edirne Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. Marmara yöresine özgü haber kanalı var mı? Edirne Hava Durumu? Edirne Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesiniz demektir.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Edirneli iseniz  Edirne Doğumlu Ünlüler  e göz atmak yararınıza olacaktır. Edirneli Ünlüler arasında Enez Işıklı Köyünde doğan biri var mı? Enez Doğumlu Ünlüler Kimler?

Işıklı, Edirne ilinin Enez ilçesine bağlı bir köydür. Edirne'ye 140 km, Enez İlçesi'ne 30 km uzaklıktadır.

Kosova'nın Priştine İlinin Podoyova Köyü'nden göç eden Arnavutlar'ın kurduğu köye daha sonra Yunanistan'dan ve Bulgaristan'dan göç eden Gacallar ve Muhacirler de yerleşmiştir. Köyün ismi uzun süre Arnavutköy olarak anılmıştır. Daha sonra ise Işıklı Köyü olarak değiştirilmiştir.  

Köyün iklimi, Trakya karasal iklimi etki alanı içerisindedir.

Köyün ekonomisi tarım ve hayvancılığa dayalıdır. Sulu tarımın yapılması köy ekonomisini canlandırmıştır. Gala Gölü'nün kuş cenneti olmasıyla hayvancılıkta düşüş olmuştur.

Köyde, ilköğretim okulu vardır ancak taşımalı eğitimden yararlanılmaktadır. Köyün içme suyu şebekesi vardır ancak kanalizasyon şebekesi yoktur. PTT şubesi ve PTT acentesi yoktur. Sağlık ocağı ve sağlık evi yoktur. Köye ulaşımı sağlayan yol asfalt olup köyde elektrik ve sabit telefon vardır.

İlgili Haberler
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.