Enez Vakıf Köyü

Enez Vakıf Köyü

Vakıf Köyü haberleri, Enez Vakıf köyü güncel son dakika gelişmeleri, Vakıf köyü ile ilgili tüm video, fotoğraf ve haberler, Enez Köyleri arasında yer alan Vakıf köyünde vefat edenler, köyün eski adı haberimizde.

Enez Vakıf köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Vakıf köyü son dakika gelişmeleri, Vakıf köyüne özgü yemekler, Enez Vakıf köyünün tarihi, Vakıf köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Vakıf köyüne ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

Vakıf , Edirne ilinin Enez ilçesine bağlı bir köydür. Yolunuz Marmara bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Vakıf  Köyü Resimleri ve Vakıf  köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

Edirne Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. Marmara yöresine özgü haber kanalı var mı? Edirne Hava Durumu? Edirne Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesiniz demektir.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Edirneli iseniz  Edirne Doğumlu Ünlüler  e göz atmak yararınıza olacaktır. Edirneli Ünlüler arasında Enez Vakıf Köyünde doğan biri var mı? Enez Doğumlu Ünlüler Kimler?

Vakıf, Edirne ilinin Enez ilçesine bağlı bir köydür.

Vakıf köyü, 93 harbi olarak bilinen 1877-1878 Osmanlı-Rus savaşı sırasında Bulgaristan topraklarında yaşayan Türklerin oradaki zulüm ve baskıdan kaçarak şu anki topraklarına yerleşmesi sonucu kurulmuştur. Buraya yerleşmelerinde ise köyün bulunduğu arazinin denize yakın olması ve hala akmakta olan bir çeşmenin bulunmasıdır. Halk arasında bu çeşmeye acı çeşme denmektedir. Yerleşmelerine diğer bir etken sebep ise köyün yakınında, deniz kenarında bulunan tuz gölünün bulunmasıdır. Köy kurulmadan önce bu arazide bulunan çiftliğin sahibinin, araziyi köylüye vakfettiği ve köyün adının buradan geldiği söylenmektedir.

Köy halkının Balkan göçmeni olması sebebiyle Balkan gelenek ve görenekleri devam etmektedir. Özel yemekleri arasında keşkek ve satır eti yemeği bulunmaktadır.

Köy, Edirne iline 155, Enez ilçesine 25 km uzaklıktadır. Köyün kurulu olduğu yerleşim yerinin denize uzaklığı 1 km'dir. Düz arazilere sahip almasıyla beraber en yüksek rakım 10 m'dir. Köyün yaklaşık 16 bin dönüm arazisi olup 8 bin tarım, 8 bin mera ve orman arazisi vardır. 8 bin dönümlük tarım arazisinin yaklaşık 2 bin dönümü ova olup çeltik tarımı yapılmaktadır. 

Köyün iklimi, Trakya karasal iklimi etki alanı içerisindedir. Fakat deniz kıyısında bulunması sebebiyle ılıman iklime sahiptir. Köyün ekonomisi tarım, hayvancılık ve turizme dayanmaktadır. 

Köyde ilköğretim okulu yoktur ve taşımalı eğitim sağlanmaktadır. İçme suyu ihtiyacı köyde bulunan kuyudan sağlanmaktadır. PTT acentesi yoktur. Sağlık ocağı yoktur.

 

İlgili Haberler
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.