Ereğli Alacabük Köyü

Ereğli Alacabük Köyü

Alacabük Köyü haberleri, Ereğli Alacabük köyü güncel son dakika gelişmeleri, Alacabük köyü ile ilgili tüm video, fotoğraf ve haberler, Zonguldak Köyleri Arasında yer alan Alacabük Köyünde vefat edenler, köyün eski adı ve dahası haberimizde.

Ereğli Dağlıca köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Dağlıca köyü son dakika gelişmeleri, Dağlıca köyüne özgü yemekler, Ereğli Dağlıca köyünün tarihi, Dağlıca köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Dağlıca köyüne ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

Dağlıca , Zonguldak ilinin Ereğli ilçesine bağlı bir köydür.

 

Yolunuz Karadeniz bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Dağlıca  Köyü Resimleri ve dağlıca köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

Ereğli Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. Karadeniz yöresine özgü haber kanalı var mı? Ereğli Zonguldak Arası Kaç Km? Ereğli Hava Durumu? Zonguldak Köyleri ve Ereğli Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesiniz demektir.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Zonguldaklı iseniz Zonguldak Doğumlu Ünlüler  e göz atmak yararınıza olacaktır. Zonguldaklı Ünlüler arasında Ereğli Dağlıca Köyünde doğan biri var mı? Ereğli Doğumlu Ünlüler Kimler?

DAĞLICA  KÖYÜ GENEL BİLGİLER | TARİHÇE

Dağlıca ,Zonguldak ilinin Karadeniz Ereğli ilçesine bağlı bir köydür. Köyün eski adı,KÖHİSTAN'dır. Daha sonra KÖRİSTAN olarak değişmiş, en sonunda DAĞLICA adını almıştır.Karadeniz Ereğli’nin köylerinden birinin şimdiki adı Dağlıca’dır. Köyün daha önceki adı Köristan, Köristen biçiminde söylenen Kuhistan sözcüğünün bozulmuş şeklidir. Kuhistan sözcüğü dağlık; dağı olan yer veya mezarlık anlamlarında kullanılmaktadır. Gerçekten köyde çok eski mezar taşları bulunmaktadır.Yirmi-otuz yıl öncesine kadar bu köyle ilgili diğer köylerde bir deyim vardır. Bu deyime göre Köristenliler mevsim kurak geçtiğinde tarım ürünlerinin kıt olduğu dönemlerde “Allah vermezse vermez Mangışlak verir” derlermiş. Acaba köylüler Mangışlak dedikleri yere niçin bu adı vermişlerdir? Köylüler bu sözcüğü nereden bilmektedirler? Toponim denilen yer adlarını inceleyen bilim dalının verileri bu sözcüğün Hazar Denizi’nin doğusunda Karaboğaz Körfezi’nin kuzeyinde bir yer adı olan Mangışlak sözcüğü bir tarihe gönderme yapmaktadır. Köylülerin Mangışlak adını verdikleri yer koyun ve keçi gibi hayvanların kışladıkları yerdir. Köylüler kışın hayvanlarını burada kışlatmaktadırlar. Koyun ve keçi sürülerinin kışladıkları yerde biriken gübre tarlalara verildiğinde elbette ürün fazlasıyla alınacaktır. Bu sebeple Mangışlak denilen yer yaz-kış verimli bir yer olarak anılmaktadır. Köyün ilk yerleşimcileri Hazar Denizi’nin doğusundaki Mangışlak (Buzacı) Yarımadasından gelmiş olmaları kuvvetle muhtemeldir. Zonguldak iline 40, Ereğli ilçesine 25 km uzaklıktadır.

Köyün iklimi, karasal iklim etki alanı içerisindedir. Köyün ekonomisi tarım ve hayvancılığa dayalıdır. Köyde ilköğretim okulu vardır. Köyün içme suyu şebekesi vardır ancak kanalizasyon şebekesi yoktur. PTT şubesi ve PTT acentesi yoktur. Sağlık ocağı ve sağlık evi yoktur. Köye ulaşımı sağlayan yol asfalt olup köyde elektrik ve sabit telefon vardır.

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.