Ereğli Düzpelit Köyü

Ereğli Düzpelit Köyü

Düzpelit Köyü haberleri, Ereğli Düzpelit köyü güncel son dakika gelişmeleri, Düzpelit köyü ile ilgili tüm video, fotoğraf ve haberler, Zonguldak Köyleri Arasında yer alan Düzpelit Köyünde vefat edenler, köyün eski.

Ereğli Düzpelit köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Düzpelit köyü son dakika gelişmeleri, Düzpelit köyüne özgü yemekler, Ereğli Düzpelit köyünün tarihi, Düzpelit köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Düzpelit köyüne ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

Düzpelit, Zonguldak ilinin Ereğli ilçesine bağlı bir köydür.

 

 

Yolunuz Karadeniz bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Düzpelit Köyü Resimleri ve düzpelit köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

Ereğli Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. Karadeniz yöresine özgü haber kanalı var mı? Ereğli Zonguldak Arası Kaç Km? Ereğli Hava Durumu? Zonguldak Köyleri ve Ereğli Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesiniz demektir.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Zonguldaklı iseniz Zonguldak Doğumlu Ünlüler  e göz atmak yararınıza olacaktır. Zonguldaklı Ünlüler arasında Ereğli Düzpelit Köyünde doğan biri var mı? Ereğli Doğumlu Ünlüler Kimler?

DÜZPELİT  KÖYÜ GENEL BİLGİLER | TARİHÇE

Düzpelit, Zonguldak ilinin Karadeniz Ereğli ilçesine bağlı bir köydür.

Köy çevre köylere göre coğrafi konumunun daha düz olması ve bunun yanında meşe ağaçlarının çok olması sebebi ile köyün adı düzpelit olarak kayıtlara gecmiştir.

Düzpelit Köyü 1963 Yılından önce Ortaköy köyünün bir mahallesi idi. Köy halkı köy merkezinin kendilerine uzak olmasına karşılık yetkili mercilere müracatta bulunarak Müstakil köy statüsü kazanmıştır.[kaynak belirtilmeli]

Zonguldak iline 87 km, Ereğli ilçesine 37 km uzaklıktadır.Köyün iklimi, karasal iklim etki alanı içerisindedir.Köyün ekonomisi tarım ve hayvancılığa dayalıdır.

Köyde, ilköğretim okulu vardır ancak kullanılamamakta, taşımalı eğitimden yararlanılmaktadır. Köyün içme suyu şebekesi mevcuttur ve kanalizasyon şebekesi kısmen vardır bunlar tamamen köy halkı ve ihtiyar heyetinin takibi ile devletin verdigi yardım ile tamamlanmıştır. PTT şubesi ve PTT acentesi yoktur. Sağlık ocağı ve sağlık evi yoktur. Köye ulaşımı sağlayan yol asfalt olup köyde elektrik ve sabit telefon vardır.

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.