Ereğli Toyfanlı Köyü

Ereğli Toyfanlı Köyü

Toyfanlı Köyü haberleri, Ereğli Toyfanlı köyü güncel son dakika gelişmeleri, Toyfanlı köyü ile ilgili tüm video, fotoğraf ve haberler, Zonguldak Köyleri Arasında yer alan Toyfanlı Köyünde vefat edenler, köyün eski haberimizde.

Ereğli Toyfanlı köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Toyfanlı köyü son dakika gelişmeleri, Toyfanlı köyüne özgü yemekler, Ereğli Toyfanlı köyünün tarihi, Toyfanlı köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Toyfanlı köyüne ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

Toyfanlı , Zonguldak ilinin Ereğli ilçesine bağlı bir köydür.

 

Yolunuz Karadeniz bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Toyfanlı Köyü Resimleri ve toyfanlı köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

Ereğli Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. Karadeniz yöresine özgü haber kanalı var mı? Ereğli Zonguldak Arası Kaç Km? Ereğli Hava Durumu? Zonguldak Köyleri ve Ereğli Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesiniz demektir.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Zonguldaklı iseniz Zonguldak Doğumlu Ünlüler  e göz atmak yararınıza olacaktır. Zonguldaklı Ünlüler arasında Ereğli Toyfanlı Köyünde doğan biri var mı? Ereğli Doğumlu Ünlüler Kimler?

TOYFANLI  KÖYÜ GENEL BİLGİLER | TARİHÇE

Toyfanlı, Zonguldak ilinin Karadeniz Ereğli ilçesine bağlı bir köydür.

Toyfanlı köyü ilçe merkezine (Kdz Ereğli) 34 km uzaklıkta olup Ormanlı beldesine olan uzaklığı ise 6 km dir. Toyfanlı köyü nüfus olarak 900 civarı olup köyün ismi Osmanlı İmparatorluğu döneminden bu yana değişmeyen ender köylerden biridir. 1990'lı yılların ortasında Toyfanlı köyünden İmşeler, Yeşilköy, Sivaslı, Çomaklar olmak üzere 4 köy Toyfanlı köyünden ayrılmışlardır. Halen Toyfanlı köyü Kdz Ereğli İlçesinin en büyük köyleri arasında gözükmektedir.

Köyün geçim kaynağı ise TTK, Erdemir; fındık, az da olsa tarım ve hayvancılıktır. Köyün eğitimini sağlayan 1970 yıllarda yapımı gerçekleştirilen bir İlkokulu bulunmakta olup 1986 yıllarında da ikinci bir okul daha yapılmıştır. Toyfanlı köyünde eğitim açısından okuma yazma bilmeyen 50 yaş altı insan bulunmamaktadır.

En düşük eğitim seviyesi orta okul olup köyün eğitim alanındaki gelişmişliği 1990 yılların ortasından sonra artmış olup köyden polis, öğretmen, mühendis, cami imamı ve itfaiyeci çıkarmış olup halen köyde 8 kişi üniversitede eğitimlerine devam etmektedir. Köyün eğitimi açısından 1999 yılında 8 yıllık eğitime geçilmesi ile birlikte 4, 5, 6, 7, 8. sınıfları Ormanlı beldesinde bulunan Sinitli İlköğretim Okulunda taşımalı olarak eğitimleri sağlanmaktadır. Köyde şu anda 1,2,3 sınıflar eğitim ve öğretimine devam etmekte olup, köyde sözleşmeli bir öğretmen bulunmaktadır.

Ayrıca köye bağlı bir mahalle bulunmakta olup bu mahallede de bir okulun bulunduğu (Frekler İlköğretim Okulu) bu okuldaki 1, 2, 3. sınıf öğrencileri Firekler'deki okulda eğitimlerini devam ettirmekte olup 4, 5, 6, 7, 8. sınıflarda eğitimlerini taşımalı eğitim sistemi ile Kurtlar İlköğretim Okulunda gerçekleştirmektedirler. Köyün nüfus açısından büyüklüğünü göz önüne aldığımızda köyde kanalizasyon sorunu, su sorunu, yol ve sağlık ocağı sorunu (boş olan okulun bir tanesine sağlık ocağı ya da bir Ebe hemşire evi değerlendirilebilir çözüm olarak) köyde işsizlik büyük ölçüde sorun teşkil etmektedir.

Özellikle köy gençleri hemen hemen her evden bir kişi gurbette olduğunu bu bağlamda da işsizliğin çözümü noktasında çalışmaların yapılmasının araştırılması gerekmektedir. Köyün özellikle kanalizasyon ve su sıkıntısı önemli derecede çözüm bekleyen sorunlarının başında gelmektedir.

Özellikle yaz mevsiminin gelmesi ile birlikte kanalizasyon atıklarının yol kenarlarında ve ev arkalarında olmasından dolayı kötü kokular yaymakta olup çevre temizliği açısından da kötü bir görünüm sağlamakla birlikte sağlığımızı da olumsuz etkilemektedir.

Yaz mevsiminde özellikle de bir başka sorunda su sıkıntısıdır. Yaz mevsiminin kurak geçmesinden dolayı içme suyu sıkıntısı da çekilmektedir. İleriki aylarda yedi köye yapılan su projesinde Toyfanlı köyünün de isminin bulunması ileriki senelerde bir nebzede olsa bu sorunun çözüme kavuşacağı ümidindeyiz.

Uzun yıllardan bu yana köy yoluna yılda bir kez greyder girer ve bakım yapıp gider ancak köy yolumuzun iyi bir bakımdan sonra da asfaltlanmasına ve köy yolunun genişletilmesine ihtiyaç duyulmaktadır. Kısaca köyün yukarıda da belirtildiği gibi önemli sorunları ve çözümü aşamasında dilek ve temennilerimiz belirtilmiştir.

Toyfanlı köyünün doğusunda Yeşil Köy güneyinde artıklar batısında Çamlıbel ve kuzeyinde Emirali Köyü bulunmaktadır. Köyün emniyeti açısında bağlı olduğu merkez Ormanlı Karakol Komutanlığıdır. Köyün orman bölgesi olması nedeniyle bağlı olduğu şeflik Ormanlı Cuma Orman İşletme Şefliğidir. Toyfanlı Köyünde oturan vatandaşlarımız ihtiyaçlarını Ormanlı Beldesinde karşılamakta olup köyde kurulan herhangi bir pazar alanı bulunmamaktadır.

Zonguldak iline 85 km, Ereğli ilçesine 35 km uzaklıktadır.Köyün iklimi, karasal iklim etki alanı içerisindedir.

Köyün asıl gelir kaynağı fındık üreticiliğidir. Hayvancılık ise eski dönemlere dayanmaktadır şimdi sadece bazı evlerde bir inek beslenir, o da kendi ihtiyaçlarını karşılamak içindir.

Köyde ilköğretim okulu vardır. Köyün içme suyu şebekesi ve kanalizasyon şebekesi yoktur PTT şubesi ve PTT acentesi yoktur. Sağlık ocağı ve sağlık evi yoktur. Köye ulaşımı sağlayan yol stabilize olup köyde elektrik ve sabit telefon vardır. Köyün içme suyu şebekesi 6 Mayıs 2007 tarihinde hizmete geçmiştir. Köy yolları stabilize yoldur. Köy Ereğli ilçesine yaklaşık 35 km uzaklıkta olup köyden taşımacılığı Osman Keskin ve İsmail Eroğlu yapmaktadır. Hafta sonları ilçeye ulaşım zor olsa da merkez Ormanlı'dan yapılmaktadır.

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.