Esküder’den Yıl Sonu Kültürel Etkinlikler

Esküder’den Yıl Sonu Kültürel Etkinlikler

Eskişehir Kültür Sanat Derneği (ESKÜDER)'in yıl sonu etkinlikleri kapsamında resim sergisi, şiir-müzik dinletisi ve halk oyunları gösterisi, Eskişehir...

Eskişehir Kültür Sanat Derneği (ESKÜDER)'in yıl sonu etkinlikleri kapsamında resim sergisi, şiir-müzik dinletisi ve halk oyunları gösterisi, Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Taşbaşı Kültür Merkezi Kırmızı Koltuklu Salon'da davetlilerin yoğun katılımı ile gerçekleştirildi.

Etkinlik, ESKÜDER'li ressamların yaptığı karma resim sergisi ve hat-tezhip-minyatür-ebru sergisi ile açıldı. Açılıştan sonra salon programı başladı. Salonda yapılan etkinliğin sunumunu tiyatro oyuncusu Emine Kazmacı yaptı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasının ardından ESKÜDER Başkanı Gazi Durusu açılış konuşmasını yaptı. Durusu, "Bu yaptığımız etkinliğimizin amacı, hem kent kültürümüzü yaşatmak, dünyaya yaymak hem de Eskişehir halkımızı bir araya getirerek birlik beraberliğimizi güçlü kılmaktır. ESKÜDER'de şairlerimiz, yazarlarımız, ressamlarımız, tiyatro oyuncularımız, halk oyuncularımız, Türk Halk Müziği ve Türk Sanat Müziği ses ve saz sanatçılarımız hepsi bu etkinlikte bir araya geldi ve sanatın her dalında ortak paydada buluştular. Eskişehir'in renkleri ile, ESKÜDER'de el ele sloganını halkımızla buluşarak gerçekleştirdiler" dedi.

ESKÜDER'in kuruluşundan bugüne kadar yapılan tüm çalışmaların slaytla gösterimi yapıldı. Etkinlikte, halk türküleri ve ağıtlar saz eşliğinde seslendirildi. Tiyatro oyuncuları kısa kısa doğaçlama oyunlar oynadılar. Şairler şiirler okudular. Tiyatro oyuncusu Tuncay Soday, Eskişehir ile ilgili anı hikayeler anlattı. Etkinlikte emeği geçen 40 sanatçı teşekkür belgesi ile ödüllendirildi. Gitar ve keman eşliğinde Türk Sanat Müziği şarkıları söylendi.

Esküder’den Yıl Sonu Kültürel Etkinlikler

Esküder’den Yıl Sonu Kültürel Etkinlikler

İHA

Kaynak:Haber Kaynağı

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.