Etso Heyeti Geleceğin Gücü Girişimciler G3 Forum’una Katıldı

Etso Heyeti Geleceğin Gücü Girişimciler G3 Forum’una Katıldı

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) tarafından Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası ile Trabzon Ticaret Borsası'nın katkılarıyla düzenlenen ve Türkiye'nin...

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) tarafından Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası ile Trabzon Ticaret Borsası'nın katkılarıyla düzenlenen ve Türkiye'nin en önemli girişimcilik etkinliklerinden biri olan, "Geleceğin Gücü Girişimciler G3 Forum" Trabzon" da gerçekleştirildi.

Edirne Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Elmas Aslan ve ve Edirne Genç Girişimciler Kurulu Başkan Yardımcısı Ayhan Dinç'in katldığı Foruma Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, TOBB Genç Girişimciler Kurulu Başkanı Ali Sabancı, TTSO Meclis Başkanı Şadan Eren, TTSO Başkanı Suat Hacısalihoğlu, Trabzon Ticaret Borsası Başkanı Şükrü Güngör Köleoğlu ile ünlü işadamları, çeşitli odaların başkan ve temsilcileri ve genç girişimcilerin de aralarında bulunduğu yüzlerce kişi katıldı.

TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, Forum da yaptığı konuşmada girişimciliği Anadolu'ya yaymak için yoğun çabalarının olduğunu ifade ederek, "Yıllarca uğraştık ve birçok yatırımcıyı Türkiye'ye getirdik. Yani bu devirde elinizde iyi fikir varsa para verecek olan çok. Yeter ki icat çıkartın, ne yaparsanız yapın yenilikçi yapın. Türk insanının hamurunda cesaret, elinde cevher var; marifet bunu işlemekte. Zenginlik ve refaha giden tek yol olan girişimcilik ülkeler arası rekabette ve işsizlik sorununu çözme konusunda ana etkendir. Japonya'da her 100 kişiden 5'i girişimciyken, Türkiye'de bu oran yüzde 2. Ülkemizi Japonya seviyesine çıkartabilmek için 2 milyon yeni girişimciye ihtiyacımız var. Bu vizyonla, daha güçlü ve zengin bir Türkiye için girişimcilik konusunda önemli bir gündem oluşturduk. Girişimciliği ülke çapında yaymak için 2007 yılında TOBB Kadın Girişimci Kurulu'nu, 2009 yılında TOBB Genç Girişimci kurulunu kurduk. Dünyanın 63 ülkesinden 100 girişimci ve yatırımcıyı iş kurma aşamasındaki gençlerimizle buluşturduk. Çünkü girişimciliğin gelişmesi için gerekli altyapıyı ancak ülkemizin her noktasında bu alanda bilinç oluşturarak kurabiliriz. Türkiye'nin müthiş bir genç nüfus avantajı var. Girişimci sayımızı artırabilirsek sahip olduğumuz genç nüfus avantajını zenginleşmek için kullanabiliriz. Bu nedenle girişimcilik kültürünün Anadolu'da yayılmasına büyük önem veriyoruz" dedi.

Edirne'yi temsilen G3 Forumuna katılan Edirne Kadın Girişimciler Kurulu Elmas Aslan ve Genç Girişimciler Kurulu Başkan Yardımcısı Ayhan Dinç TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu ve iş dünyasının duayenleri ile temaslarda bulundu.

Etso Heyeti Geleceğin Gücü Girişimciler G3 Forum’una Katıldı

Etso Heyeti Geleceğin Gücü Girişimciler G3 Forum’una Katıldı

İHA

Kaynak:Haber Kaynağı

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.