Fındıkta Yeni Çeşitler Çotanaklaştı

Fındıkta Yeni Çeşitler Çotanaklaştı

Merkezi Giresun'da bulunan Fındık Araştırma Enstitüsü tarafından yapılan seleksiyon çalışmaları ile elde edilen yeni fındık çeşitlerinden "Allahverdi"...

Merkezi Giresun'da bulunan Fındık Araştırma Enstitüsü tarafından yapılan seleksiyon çalışmaları ile elde edilen yeni fındık çeşitlerinden "Allahverdi" ile "Okay 28', Trabzon'da dikildikleri bahçede yüksek verim verdiler.

Trabzon Ticaret Borsası tarafından uygulanan Fındıkta Verim ve Kaliteyi Arttırma Projesi kapsamında Trabzon'un Ortahisar ilçesine bağlı Yeşilova mahallesinde İhsan Mazlum adlı üreticiye ait bahçeye dikilen ve tescilleri 2015 yılında yapılan iki çeşit fındıkta dallar, beklenenin üzerinde çotanaklarla doldu. Her iki çeşit fındık türü Yeşilova'daki bahçeye tescil edilmeden önce 2014 yılında dikilmişlerdi.

Projenin Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Trabzon İl Müdürlüğü adına uygulayıcısı olan Ziraat Mühendisi Erdal Yığcı, seleksiyonla elde edilen verimi yüksek "Allahverdi" ile "Tombul" ve "Kargalak'ın melezlemesinden elde edilen "Okay 28" çeşitlerinin, tombul fındıktan 10-15 gün daha geç yaprak açtığını söyledi. Yığcı, bunun da Mart-Nisan aylarında meydana gelebilecek muhtemel don olaylarından hiç veya az etkilenmeyi sağladığını, çeşitli türlerin dikildiği bahçedeki tombul fındık fidanlarının ise çotanaklardan adeta yerlerde süründüğünü de sözlerine ekledi.

Fındıkta Yeni Çeşitler Çotanaklaştı

Fındıkta Yeni Çeşitler Çotanaklaştı

İHA

Kaynak:Haber Kaynağı

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.