Fsmvü İstanbul’un Fethinin 564’üncü Yıl Dönümünü Kutladı

Fsmvü İstanbul’un Fethinin 564’üncü Yıl Dönümünü Kutladı

Fatih Sultan Mehmet Vakıf Üniversitesi(FSMVÜ) Rektörü Prof. Dr. Musa Duman İstanbul'un Fethinin 564'üncü yıl dönümünde İstanbul'u fetheden Fatih Sultan...

Fatih Sultan Mehmet Vakıf Üniversitesi(FSMVÜ) Rektörü Prof. Dr. Musa Duman İstanbul'un Fethinin 564'üncü yıl dönümünde İstanbul'u fetheden Fatih Sultan Mehmet Han'ı, ordusunu ve diğer şehitleri rahmetle andığını söyleyerek; Fetih yıl dönümünü sadece İstanbul'un fethedilmesi olarak değil, fetih bilincinin tazelenmesi olarak da algıladıklarını belirtti.

FSMVÜ ve Üsküdar Belediyesi İstanbul'un Fethinin 564'üncü yıl dönümünü Üsküdar Bağlarbaşı Kongre ve Kültür Merkezinde kutladı. Etkinliğe İl Milli Eğitim Müdürü Ömer Faruk Yelkenci, Üsküdar Kaymakamı Mustafa Güler, FSMVÜ Mütevelli Heyet Başkanı İsmail Gerçek, FSMVÜ Rektörü Prof. Dr. Musa Duman, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Fahameddin Başar, İstanbul Vakıflar 1. Bölge Müdürü Mürsel Sarı ve Vakıflar 2. Bölge Müdürü Saffet Ertürk'ün yanı sıra akademisyenler ve çok sayıda öğrenci katıldı. Etkinliğin açılış konuşmasını yapan Rektör Prof. Dr. Musa Duman, İstanbul'un Fethinin 564'üncü yıl dönümünde İstanbul'u fetheden Fatih Sultan Mehmet Han'ı, ordusunu ve diğer şehitleri rahmetle andığını belirterek "Fetih yıl dönümünü sadece İstanbul'un fethedilmesi olarak değil, fetih bilincinin tazelenmesi olarak da algılıyoruz" dedi.

"Gençleri tarihi anlamda bilinçlendirmek görevimiz"

Gençleri tarihsel konularda bilinçlendirmenin görevleri olduğunu dile getiren Prof. Dr. Duman, "İstanbul, Fatih ve Fetih bunlar bizim tarihimizde geleceğimize yön veren, ışık saçan öğelerdir. Gençlerimizi de bu doğrultuda tarihi olarak bilinçlendirmek bizim vazifemizdir" şeklinde konuştu.

"Tarihimiz ayaklarımızı daha sağlam yere basmamızı sağlıyor"

Son zamanlarda Fetih kutlamalarına karşı olanlarla ilgili de değerlendirmelerde bulunan Prof. Dr. Duman, "Bizler İstanbul'un fethedilmesinden onur ve gurur duyan, Hz. Peygamberin müjdesine mazhar olmuş bir komutanın nesli olan taraftayız. Bundan memnuniyet duymayanlar da bu tarafta değil demektir. Olabilir ve büyütülmemesi gerektiğini düşünüyorum. Sonuçta tarihimiz ayaklarımızı daha sağlam yere basmamızı sağlıyor. Eğitimci olarak da üstümüze düşen görevi yaparak yeni neslimize bu bilinci aşılamaya çalışıyoruz" ifadelerini kullandı.

Açılış konuşmalarının ardından FSMVÜ Edebiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Abdülkadir Özcan, "Akşemseddin, Fetih ve Fatih" konulu bir konferans verdi. Konferans sonrası Üniversitenin Türkiye genelinde düzenlediği liseler arası "Fetih Nesli Olmak ve Fatih" konulu şiir yarışmasında dereceye giren öğrenciler şiirlerini okudu. Karaman Larende Anadolu Lisesi öğrencisi Mehmet Furkan Şaşma "Gözün Aydın İstanbul" şiiriyle birincilik, Erzurum Üç Temmuz Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencisi Muhammed Eftal Dağsoy "Müjde" şiiriyle ikincilik, Muğla Ömer Özyer Anadolu Lisesi öğrencisi Rüveyda Gencel "Bizans'a Kış Mayısta Gelir" şiiriyle üçüncülük ödülüne layık görüldü. Yarışmanın birincisi 5 bin lira, ikincisi 3 bin 500 lira, üçüncüsü ise 2 bin lira ve çeşitli hediyelerle ödüllendirildi.

Etkinliklerin ardından tüm katılımcılar FSMVÜ Güzel Sanatlar Fakültesi öğrencilerinin hazırladığı Fatih Sultan Mehmet'in Divanı'ndan seçme beyitlerden oluşan hat sergisini gezdi.

Fsmvü İstanbul’un Fethinin 564’üncü Yıl Dönümünü Kutladı

Fsmvü İstanbul’un Fethinin 564’üncü Yıl Dönümünü Kutladı

İHA

Kaynak:Haber Kaynağı

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.