Gaski Dünya Su Gününü Kutladı

Gaski Dünya Su Gününü Kutladı

GASKİ Genel Müdürlüğü, "Dünya Su Günü"nü hafta boyu süren bir dizi etkinlikle kutladı.

GASKİ Genel Müdürlüğü, "Dünya Su Günü"nü hafta boyu süren bir dizi etkinlikle kutladı.

Gaziantep Valiliği ve Gaziantep Üniversitesi iş birliğinde İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Gaziantep Üniversitesi Çevre Topluluğunun destekleriyle il geneli ve ilçelerde bulunan ilkokulların katılımıyla Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Konferans salonunda hafta boyu devam eden "Konuşan Damlalar" isimli tiyatro oyunu sahnelendi. Binlerce öğrencinin izlediği çocuk tiyatrosu, etkinliğe katılan öğretmen ve öğrencilerden tam not aldı.

Gaziantep Özel Doğa Okulları ile ortak hazırlanan su şenliğinde ise Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesinin katkıları ile bando konseri, Gaziantep Yöresi Halk Oyunları ekibinin gösterileri, Çocuk Sanat Merkezinin katılımcı çocuklarımıza yönelik hazırladığı ebru sanatı, taş boyama, sulu boya çalışması gibi atölyeleri, doğa okulları öğrencilerinin "suyu koruyun" temalı pandomim gösterisi, su temalı dans gösteri ve GASKİ damla animatörleri eşliğinde çocuklar doyasıya eğlendi.

Gün kapsamında ayrıca, Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin ve GASKİ Genel Müdürü Hüseyin Sönmezler'in açılışını yaptığı GASKİ Sanat Kolleksiyonunun Sudan İşler isimli resim sergisi 30 Mart'a kadar gezilebilinecek.

Sergi Büyükşehir Belediyesi Konferans Salonu fuayenesinde sergilenmektedir.

Dereceye girenler ödüllendirildi

İl Milli Eğitim Müdürlüğünün desteğiyle ilkokul, ortaokul ve lise öğrencilerinin katılımıyla gerçekleştirilen "su ve atıksu" konulu resim, şiir ve kompozisyon yarışmalarında dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi.

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Konferans Salonundaki ödül törenine Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Gaziantep Üniversitesi Rektör Yardımcısı Savaş Gürsoy, Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Başkan Yardımcısı Latif Karadağ, GASKİ Genel Müdürü Hüseyin Sönmezler, Büyükşehir Belediyesi ve GASKİ çalışanları ile 27 farklı ilk ve ortaokuldan yaklaşık 600 öğrenci katıldı.

Ödül töreni su tasarrufu ve çevre bilincini anlatan GASKİ Genel Müdürlüğü ve Gaziantep Üniversitesi Çevre Topluluğu tarafından hazırlanan "Konuşan Damlalar" isimli tiyatro oyunu ile son buldu.Öte yandan Dünya Su Günü kapsamında ayrıca Sankopark AVM'de bir etkinlik gerçekleştirildi. Etkinlik çerçevesinde verilen bando konseri büyük beğeni alırkın, Kültür ve Sosyal işler Dairesi bünyesinde yer alan Çocuk Sanat Merkezinin gerçekleştirdiği sanat atölyelerinde çocuklar hünerlerini sergiledi.

Farkındalık çalışmalarının bir başka güzelliği ise Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı bünyesinde yer alan Büyükşehir Belediyesi Anaokulları oldu. Miniklerin hazırladığı su temalı ront, koro ve sahne gösterileri izleyenleri büyüledi. Özel Deha Anaokulu resim ve el sanatları sergisi de ilgi gördü.

Gaski Dünya Su Gününü Kutladı

Gaski Dünya Su Gününü Kutladı

İHA

Kaynak:Haber Kaynağı

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.