Gaziantep Milletvekili Nejat Koçer’’den "Halep’te İnsanlık Ölmesin" Çağrısı

Gaziantep Milletvekili Nejat Koçer’’den "Halep’te İnsanlık Ölmesin" Çağrısı

Gaziantep Milletvekili ve Plan Bütçe Komisyonu Sözcüsü Nejat Koçer, Gaziantep'in sınır komşusu Halep'te yaşanan katliama ve insanlık dramına dikkat çekti,...

Gaziantep Milletvekili ve Plan Bütçe Komisyonu Sözcüsü Nejat Koçer, Gaziantep'in sınır komşusu Halep'te yaşanan katliama ve insanlık dramına dikkat çekti, acil yardım çağrısı ile ölümlerin durdurulması çağrısında bulundu.

Milletvekili Koçer "Huzuru geçmişte bırakmış , tebessüm etmeyi unutmuş, bir lokma yiyeceğe muhtaç kalmış insanların yaşadığı Halep'te dünya tarihinin en büyük dramlarından biri yaşanıyor" dedi.

Milletvekili Koçer " Halep'te insanlar tarifi imkansız acılar içerisinde. Halep'te anneler feryat ediyor, babalar çaresiz, çocuklar ölüyor.Hastaneler, okullar ve camiler bombalanıyor. Bir adım ötemizde, yanı başımızda şehirler yakılıp, yıkılıyor adeta bir medeniyet yok ediliyor" diyerek, 200 bin kişinin Halep'te gıda ve ilaçtan mahrum, yardım beklediğini ifade etti.

Koçer, "Siviller,hastaneler varil bombalarıyla, kimyasal silahlarla hedef alınırken dünya bunu sadece seyrediyor.İki yüzlü insanlık buradaki katliamı görmemezlikten geliyor. BM dahil hiçbir kuruluş bu katliamın durdurulması için çaba göstermiyor. Oysa aynı ülkeler başka coğrafyalarda yaşanmış benzer trajediler için türlü kampanyalar yürütüp, yardım yarışına giriyor. Bu mu insan hakları ? Bu mu ileri demokrasi anlayışı?" şeklinde konuştu.

Halep'in doğusunda sadece 15 Kasım'dan bu yana ölen sivil sayısı bine yaklaştığını ifade eden Koçer, "Tüm dünyaya sesleniyorum. İnsan olan herkesin bu trajediyi görmesini, bu drama sessiz kalmamasını, iki yüzlü davranmayı bırakmasını bekliyoruz. Halep'te ateşkesin, kalıcı barışın sağlaması için somut adımlar attığını görmek istiyoruz. İnsani yardımları bir an evvel arttırarak süratle Halep'e ulaştırmasını ümit ediyoruz" ifadelerine yer verdi.

Birkaç yüz mülteci alımına bile yüz çeviren ülkelere karşın Türkiye'nin 3,5 milyon mülteciyi barındırdığına dikkat çeken Koçer, "Gaziantep'in 350 bin mülteciyi misafir ettiğini söyleyerek evsahipliği ve ensarlığından dolayı hemşehrilerimden Allah razı olsun" dedi.

Koçer, Diyanet İşleri Başkanlığının başlattığı "Halep'te İnsanlık Ölmesin" başlıklı insani yardım ve sosyal duyarlılık kampanyasını yürekten desteklediğini belirtti ve herkesin bu kampanyaya destek vermesi çağrısında bulundu.

İHA

Kaynak:Haber Kaynağı

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.