“GAZİBİS” sistemini Şahin tanıttı

“GAZİBİS” sistemini Şahin tanıttı

Gaziantep Ulaşım AŞ (GAZİULAŞ) tarafından kurulan ve bir süredir test çalışmaları devam eden GaziBis sistemi, Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı...

Gaziantep Ulaşım AŞ (GAZİULAŞ) tarafından kurulan ve bir süredir test çalışmaları devam eden GaziBis sistemi, Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin'in de katılımı ile vatandaşa tanıtıldı.

Vatandaşların, özelliklede genç neslin bisiklet kullanımını arttırmak istediklerini ifade eden Şahin, Gaziantep'te 700 bin dolayında genç nüfusun bulunduğunu ve bunu iyi değerlendirmek istediklerini vurguladı.

Şehirde, 70 bin dolayında üniversite öğrencisinin olduğunu, bu öğrencilerin dörtte birinin bisiklet kullanması gerektiğine vurgu yapan Şahin, bisiklet kullanımının hem sağlıklı hem de ekonomik olduğunu belirtti.

Kalealtı, Eski Stadyum, 15 Temmuz Meydanı, Maanoğlu Parkı (SankoPark), Masal Parkı, Harikalar Diyarı ve Gaziantep Üniversitesi olmak üzere 7 istasyonda 108 bisiklet ile kurulan sistem, Gaziantep Kart İşlem Merkezi'nden alınabilecek "Üyelik Kartı" ve kredi kartı ile bisiklet kiralama hizmeti sunmaya başladı. Saatlik ücreti 1 TL olan sistem, önümüzdeki günlerde Gaziantep Kart'larla da kullanılır hale getirilecek.

Herhangi bir istasyondan alınan bisikletin diğer istasyonlara da bırakılabilmesi sayesinde, vatandaşlar bu hizmeti ulaşım maksadıyla kullanabilecekler. 24 saate kadar kiralama yapılmasına müsaade eden sistem, günün her saatinde hizmet veriyor.

“GAZİBİS” sistemini Şahin tanıttı

“GAZİBİS” sistemini Şahin tanıttı

İHA

Kaynak:Haber Kaynağı

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.