Gazzeli Yaralılar Türkiye’ye Getirildi

Gazzeli Yaralılar Türkiye’ye Getirildi

Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca, yaptığı açıklamada, “Çoğunluğunu acil tedaviye ihtiyaç duyan kanser hastalarının oluşturduğu Gazzeli 27 hasta ülkemizde” dedi.   Bakan Koca, şu açıklamayı yaptı, “Gazze’de...

Gazzeli Yaralılar refakatçileriyle Türkiye'ye getirildi.

Acil tedaviye muhtaç Gazzeli 27 hasta tedavi edilmek üzere Türkiye'ye getirildi. Acil tedaviye muhtaç Gazzeli 27 hasta tedavi edilmek üzere Türkiye’ye getirildi.

Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca, yaptığı açıklamada, “Çoğunluğunu acil tedaviye ihtiyaç duyan kanser hastalarının oluşturduğu Gazzeli 27 hasta ülkemizde” dedi.

 

Bakan Koca, şu açıklamayı yaptı, “Gazze’de başlayan insanlık dramı ile ilgili Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan himayesinde, Hükümetimizin tüm bireyleri ile tam bir koordinasyon halinde Gazzeli kardeşlerimizin yanında olmaya, acılarını dindirmeye çalıştık. Bu çabamızı kararlılıkla sürdüreceğiz. Sürecin ilk gününden itibaren, Dünya Sağlık Teşkilatı, Mısır, İsrail ve Ürdün sağlık bakanlarıyla bir çok kez görüştük. 22 ekim 2023 tarihinde bakanlığımdan 20 kişilik bir ekibi, fizibilite çalışması yapmak üzere bölgeye gönderdik. Devletimiz 10 kargo uçağı ve bir gemi ile birlikte, içlerinde 8 sahra hastanesi, 10 ambulans, kuvöz, ventilatör, cihaz, ilaç ve tıbbı malzemelerin bulunduğu 666 tonluk yardımı Gazzeli kardeşlerimizin ihtiyacında kullanılmak üzere Mısır’a ulaştırdık. Geçtiğimiz hafta İsrail ve Mısır sağlık bakanları ile görüştüm. İsrailin saldırıları neticesinde Gazze Türk Dostluk Hastanesi kullanılamaz hale geldiği için, tedaviden tümüyle yoksun kalan kanser hastaları başta olmak üzere hastaların ülkemize getirilmesi için sağlık koordinasyon ekibi oluşturduk. 14 Kasımda Mısır sağlık bakanı ile video konferans gerçekleştirdik. Gazzede bulunan kanser hastalarını Refah Sınır kapısı üzerinden Mısıra geçmesi konusunda mutabık kaldık. Önce başkent Kahire’de değerli meslektaşım Sn. Gafferi ile ikili bir görüşme gerçekleştirdik. Gazzeli hastaların tedavi gördüğü birisi çocuk hastanesi olmak üzere iki farklı hastaneyi ziyaret ettik. Son olarak Sınır kapısına yakın El Arişteki hastaneyi ziyaret ederek hastalara geçmiş olsun dileklerinde bulunduk. Uluslararası sağlık diplomasisi ve sahada yürüttüğümüz çalışmalar sonucu 27 hasta ile 13 refakatçinin Cumhurbaşkanlığımız ve MSB’ye ait uçaklarla Türkiye’ye getirilmesiyle önemli bir adım attığımıza inanıyoruz”

Refah Sınır Kapası Üzerinden Hasta Transferine İzin Verilen İlk Ülke Türkiye

“Mısır’ın gemi yardımına izin verdiği ve Refah Sınır kapısı üzerinden hasta transferine izin verdiği ilk ülke Türkiye’dir. Gazzeli kardeşlerimizin yaralarını sarmak üzere hem diplomatik hem de sahada devam edilecek. Gazzeli yaralılarımızın tedavileri Ankara Şehir Hastanesinde devam edilecektir. Tüm bu gelişmelerle birlikte Gazze Refah sınır kapısına yakın bölgede uygun görülen noktalarda ve Mısır tarafından Sahra Hastanesi kurulması, Mısırlı dostlarımızla burada ortak hizmet verilmesi konusunda da önemli mesafe kat ettik. Sayın Cumhurbaşkanımızın da ifade etttiği üzere Türkiye her zaman mazlumların yanında olmaya, adaletin hakkın ve hukukun sesi olmaya, dost ve kardeşlerini iyi ve kötü günde yalnız bırakmamaya devam edecektir” (BSHA – Bilim ve Sağlık Haber Ajansı)

Kaynak:Haber Kaynağı

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.