Giresun Alucra Fevzi Çakmak Köyü

Giresun Alucra Fevzi Çakmak Köyü

Fevzi Çakmak hangi ilimizdedir, köyde kaç kişi yaşamaktadır, köye özgü yemekler hangileridir, Giresun ili Alucra ilçesine bağlı bu güzel köye nasıl gidilir, köyde doğal yaşam nasıldır?

Fevzi çakmak, Giresun ilinin Alucra ilçesine bağlı bir köydür. Giresun iline 168 km, Alucra ilçesine 8 km uzaklıktadır. Köyün iklimi, Karadeniz iklimi etki alanı içerisindedir. Köyün ekonomisi tarım ve hayvancılığa dayalıdır. Eski adı Zihar olan köyün geçmişi Hicri 742, Miladi 1341 tarihli Süleymanşah Oğlu Nasıreddin vakfına ait Arapça Vakfiye ye ulaşmaktadır. Bu vakfiye ile Alucra kazasına tabi Ziharşeyh köyündeki zaviye vakfına ait keyguneye ilhak edilen köyler, halen türbesi Fevzi Çakmak (Zihar) köy mezarlığında bulunmakta olan mevlana Şeyh Çağırgan baba hazretlerine ve evladına şart kılınmıştır.

Eski adı Zıhar olan köyün ismi 1960'da buna istinaden Çakmak Köyü, 2001 yılında ise Fevzi Çakmak Köyü olarak değiştirilmiş.

GİRESUN HABERLERİ İÇİN TIKLAYINIZ

KÖY VİDEOLARI İÇİN TIKLAYINIZ

KÖY RESİMLERİ İÇİN TIKLAYINIZ

Köyde, ilköğretim okulu vardır ancak kullanılamamasının yanı sıra taşımalı eğitimden yararlanılmaktadır. Köyün içme suyu şebekesi ve kanalizasyon şebekesi yeni yapılmıştır. PTT şubesi ve PTT acentesi yoktur. Sağlık ocağı yoktur ve sağlık evi vardır. Köye ulaşımı sağlayan yol asfalt olup köyde elektrik ve sabit telefon vardır. Köy içi yolları asfalttır.

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.