Göksun Mehmetbey Köyü

Göksun Mehmetbey Köyü

Mehmetbey haberleri, Göksun Mehmetbey köyü güncel son dakika gelişmeleri, Mehmetbey köyü ile ilgili tüm video, fotoğraf ve haberler, Kahramanmaraş Köyleri Arasında yer alan Mehmetbey Köyünde vefat edenler köyün eski adı ve dahası haberimizde.

Göksun Mehmetbey köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Mehmetbey köyü son dakika gelişmeleri, Mehmetbey köyüne özgü yemekler, Göksun Mehmetbey köyünün tarihi, Mehmetbey köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Mehmetbey köyüne ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

Mehmetbey , Kahramanmaraş ilinin Göksun ilçesine bağlı bir köydür. Yolunuz Doğu Anadolu bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Mehmetbey Köyü Resimleri ve Mehmetbey köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

Göksun Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. Doğu Anadolu yöresine özgü haber kanalı var mı? Göksun Kahramanmaraş Arası Kaç Km? Göksun Hava Durumu? Kahramanmaraş Köyleri ve Göksun Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesiniz demektir.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Kahramanmaraşlı iseniz Kahramanmaraş Doğumlu Ünlüler  e göz atmak yararınıza olacaktır. Kahramanmaraşlı Ünlüler arasında Çıldır Mehmetbey Köyünde doğan biri var mı? Göksun Doğumlu Ünlüler Kimler?

Mehmetbey , Kahramanmaraş ilinin Göksun ilçesine bağlı bir mahalledir.

Mehmetbey mahallesi ismini huaj sülalesinden olan Mehmet beyin adını almıştır. Köy 1864'te Kafkasya'nın Rus Çarlığı tarafından işgalinden sonra Osmanlı'ya göç eden Çerkesler tarafından kurulmuştur. Çerkeslerin Adige boylarından Abzeh Köy Çerkes kültürünün yaşadığı bir mahalledir. Ancak genç nüfus büyük kentlerde ve avrupa'da yaşadığından yaz ayları dışında oldukça tenhadır.Yaz aylarında ise nüfus artmaktadır.Asimilasyonun etkileri açıkça ortaya çıkmıştır.Mızıka (Akordiyon) çalabilenler, Çerkesce konuşabilenler azalmaktadır.Köy nüfusunun yüzde 99'unu çerkezler oluşturmaktadır.

Mahallenin ekonomisi tarım ve hayvancılığa dayalıdır. Ancak ekonomik değeri çok olmayıp ortakçılar tarafından işlenen tarla ve bahçelerden elde edilen ürünler yazın gelen köy sakinleri tarafından günlük olarak tüketilmektedir. Köy halkı tarafından Törbüzek kenarında kurulan büyük bir alabalık çiftliği kooperatifi vardır. Hem kooperatifin tesislerinde hem de civardaki birkaç özel işletmede alabalıklar pişirilmekte ya da canlı olarak satılmaktadır. Doğal alabalık yetiştirme çalışmaları da başlamıştır. Ancak Törbüzek çayının kirlenmekte olduğu gözlenmektedir.

Mahallede ilköğretim okulu vardır. Mahallenin içme suyu şebekesi vardır kanalizasyon şebekesi vardır. PTT şubesi yoktur ancak PTT acentesi vardır. Sağlık ocağı ve sağlık evi yoktur. Mahalleye ulaşımı sağlayan yol asfalt olup mahallede elektrik ve sabit telefon vardır.

yaşamaktadır. Mahallenin Çerkesce adı Huajhable'dir

İlgili Haberler
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.