Göle Çayırbaşı Köyü

Göle Çayırbaşı Köyü

Çayırbaşı Köyü haberleri, Göle Çayırbaşı Köy köyü güncel son dakika gelişmeleri, Çayırbaşı köyü ile ilgili tüm video, fotoğraf ve haberler, Ardahan Köyleri Arasında yer alan Çayırbaşı Köyünde vefat edenler köyün eski adı ve dahası haberimizde.

Göle Çayırbaşı köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Çayırbaşı köyü son dakika gelişmeleri, Çayırbaşı köyüne özgü yemekler, Göle Çayırbaşı köyünün tarihi, Çayırbaşı köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Çayırbaşı köyüne ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

Çayırbaşı , Ardahan ilinin Çıldır ilçesine bağlı bir köydür. Yolunuz Doğu Anadolu bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Çayırbaşı  Köyü Resimleri ve Çayırbaşı  köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

Göle Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. Doğu Anadolu yöresine özgü haber kanalı var mı? Göle Ardahan Arası Kaç Km? Göle Hava Durumu? Ardahan Köyleri ve Göle Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesiniz demektir.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Ardahanlı iseniz Ardahan Doğumlu Ünlüler  e göz atmak yararınıza olacaktır. Ardahanlı Ünlüler arasında Çıldır Çayırbaşı  Köyünde doğan biri var mı? Göle Doğumlu Ünlüler Kimler?

Çayırbaşı , Ardahan ilinin Çıldır ilçesine bağlı bir köydür.  

Çayırbaşı Köyü Merdinik’in yani şimdiki Göle’ nin Nahiyesi(Bucağı).Bu kahramanlar Köyü, ovanın tam ortasında kurulmuş.Çok eski zamanlarda bu ova bir göl imiş.Gölün ortasında 3 küçük adacık varmış.Bu adalardan biri tam köyün kurulduğu yer,diğeri guşguş tepesi bir diğeri de şimdiki Tahtakıran Köyünün kurulduğu yer.Sular çekilince burası bir ovasulak, olduğu içinde uçsuz bucaksız çayırlar oluşmuş.Gölün hala kalıntıları bugün bile mevcut ki burası Karagöl dediğimiz bataklık çayırıdır.Ova da sular çekildikten sonra ilk yerleşim yeridir.Bunun kanıtı da her ne kadar arkeolojik araştırmalar yapılmamışsa da köyde bulunan kalıntılardır.İlk kilise bu bölgede bu köydedir.
Yöressel yemekleri; buğlama, etli hengel, kesme aşı, bişi, gevrek, feselli, kete, mafiş, haçabur vb.'dir. Ardahan iline 35, Göle ilçesine 9 km uzaklıktadır.
Köyün iklimi, karasal iklim etki alanı içerisindedir. 80'li yıllarda yaklaşık 200 hane yaşamaktaydı. Ancak yaygın göç sonrası bu sayı düşmüştür.
Köyün ekonomisi tarım ve hayvancılığa dayalıdır. Çayırbaşı'nda ilköğretim okulu vardır. Sağlık evi vardır fakat faal değildir. Sağlık ocağı yoktur. PTT şubesi ve PTT acentesi yoktur. Su şebekesi vardır fakat kanalizasyonu yoktur. Ulaşımı sağlayan yol asfalt olup elektrik ve sabit telefon vardır.


 

İlgili Haberler
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.